Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Māliņš nomaina savainoto Gorbunovu, BATE kļūst par līderi

Agris Suveizda

Māliņš nomaina savainoto Gorbunovu, BATE kļūst par līderi
Germans Māliņš
Foto: fcbate.by

Vakar kārtējās spēles vietējos čempionātos aizvadīja vairāki Latvijas futbolistu pārstāvētie klubi. Pie otrās spēles Baltkrievijas čempionātā tika Germans Māliņš, kurš 66.minūtē nomainīja Andreju Gorbunovu un palīdzēja Borisovas BATE līderu mačā izrēķināties ar Soļigorskas "Shakhtyor" (3:0).

Baltkrievijas čempionāts ir iegājis finiša fāzē un sadalījies divos sešiniekos. Pirmajā sešiniekā vakar Soļigorskā tikās abas galvenās titula kandidātes - tobrīdējā līdere "Shakhtyor" un pēdējo septiņu gadu čempione BATE. Borisovas klubs jau 34.minūtē bija vadībā ar 3:0 un kļuva par jauno līderi. 66.minūtē savainojuma dēļ tika nomainīts BATE pamatvārtsargs Andrejs Gorbunovs, un viņa vietā laukumā devās Germans Māliņš. Latvijas izlases vārtu vīram tā bija otrā spēle Baltkrievijas čempionātā un trešā BATE pirmajā komandā kopumā.

BATE, kas savstarpējos mačos ir izcīnījusi septiņus punktus no deviņiem iespējamajiem (4:0, 0:0, 3:0), ar 54 punktiem astoņas kārtas līdz sezonas beigām "Shakhtyor" apsteidz par diviem punktiem. Pārējās konkurentes atpaliek tālu - trešajā vietā ar 37 punktiem ir Minskas "Dinamo". Savukārt otrajā sešiniekā "Naftan" ar 1:3 mājās zaudēja Brestas "Dinamo". Viktors Morozs piekto reizi izgāja pamatsastāvā un tika nomainīs 58.minūtē. "Naftan" ar 21 punktu ieņem priekšpēdējo vietu.

Tikmēr Anglijas pēc spēka otrajā līgā "Reading" un "Brighton" ar identisku rezultātu 3:1 uzvarēja attiecīgi "Derby County" un "Bolton". Kaspars Gorkšs septīto reizi palika rezervē un šosezon Čempionātā vēl nav aizvadījis ne sekundi, savukārt Vitālijs Maksimenko netika iekļauts pieteikumā. "Reading" ar 15 punktiem astoņās spēlēs ir septītajā vietā, bet "Brighton" ar 12 punktiem atrodas trīs vietas zemāk. Savukārt pēc spēka trešajā līgā pirmoreiz "Oldham" pieteikumā iekļuva Latvijas U21 izlases aizsargs Edijs Joksts. "Oldham" spēlēja neizšķirti 1:1 un ar septiņiem punktiem astoņās spēlēs ir 16.pozīcijā.

Piektdien Polijas Ekstraklasē "Piast Gliwice" ar 3:0 sakāva Lodzas "Widzew" un pārtrauca sešu neuzvarēto spēļu sēriju. "Widzew" tā bija cetutā spēle pēc kārtas, kurā nav izdevies uzvarēt. Viesiem pilnu maču aizvadīja gan Eduards Višņakovs, gan Aleksejs Višņakovs, bet mājiniekiem Artis Lazdiņš trešo maču pēc kārtas netika pieteikumā. Savukārt pirmo spēli Ekstraklases sezonā aizvadīja Deniss Rakels, kurš laukumā devās 86.minūtē. Ļubinas "Zaglebie" ar 2:0 uzvarēja pēdējā vietā esošo "Korona Kielce".

E.Višņakovs ar pieciem vārtiem joprojām ir starp rezultatīvākajiem spēlētājiem līgā - tikpat vārtu ir vēl trim futbolistiem, Latvijā zināmos spēlētājus Takafumi Akahosi (agrāk spēlēja "Liepājas metalurgā") un Vladimiru Dvališvili ("Skonto") ieskaitot. "Piast" ar 11 punktiem astoņās spēlēs ir septītajā vietā, bet "Widzew" ar astoņiem punktiem ir piecas vietas zemāk. Arī "Zaglebie" ir astoņi punkti un desmitā vieta.

Šodien spēles aizvadīs Aleksandra Cauņas (plkst. 12:30 Maskavas derbijs pret "Spartak"), Andra Vaņina, Māra Verpakovska un citu Latvijas futbolistu klubi.

Izmantotie resursi:
ФК БАТЭ
Спорт Беларуси. Новости спорта, футбола,...
Live scores, results, fixtures, tables,...
Ekstraklasa, piłka nożna, relacje live, wyniki...
Peşəkar Futbol Liqası

  -4 [+] [-]

, 2013-09-22 12:27, pirms 11 gadiem
Takafumi Akahosi viens no labakajiem legionariem kas bija pagajsgad tik pirmaja liga bet tagad jau ar bliez polija.

     [+] [-]

, 2013-09-22 19:53, pirms 11 gadiem
Cik nopietna trauma Gorbunovam? Protams, ka nepatīkami, bet tā var būt Māliņa iespēja sevi pierādīt. Iepriekš jau līdzīgā veidā izkonkurēja Ikstenu no Skonto pamatvārtsarga vietas, kad tas guva smagu traumu.

Beidzot Rakelam debija Polijā, bet spēlēšana šosezon, šķiet, būs stipri limitēta. Varbūt pa ziemu izdodas kaut kur doties īrē, lai tiktu pie spēļu prakses. Labas ziņas arī par Jokstu, kurš pirmo reizi pieteikumā, bet nu žēl, ka Gorkšam arī, šķiet, Reading pie spēles laika vismaz pagaidām netikt. Nav jau gan brīnums pēc tās kaunpilnās sagrāves, kurā Gorkšs pildīja kapteiņa funkcijas.