Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Tobers: "Atgriezos laukumā jau novembrī - patīkams bonuss"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Tobers: "Atgriezos laukumā jau novembrī - patīkams bonuss"
Kristers Tobers. Foto: lechia.pl

Vakar Polijas Ekstraklasē pilnu spēli aizvadīja latviešu futbolists Kristers Tobers, kurš atgriezās laukumā pēc savainojuma ilgstošas dziedēšanas.

Kristers Tobers, kurš 13. decembrī svinēs 21. dzimšanas dienu, Gdaņskas "Lechia" pamatsastāvā pēdējo reizi bija vēl iepriekšējā sezonā, 30. aprīlī. Šo sezonu latvietis sāka uz soliņa un 4. kārtā 14. augustā iznāca uz maiņu vien uz dažām minūtēm. Pēc tam Tobers izkrita no aprites, nepiedaloties arī Latvijas izlases rudens mačos.

Vakar Tobers atgriezās laukumā un nospēlēja 90 minūtes "Lechia" neizšķirtā 3:3. Kamēr Kristers dzirdēja savainojumu, Gdaņskas komandai pēc vairākām neveiksmēm mainījies treneris, par kuru kļuvis Tomašs Kačmareks. Viņa vadībā "Lechia" aizvadījusi ļoti labu spēļu sēriju un tabulā uzlēkusi līdz otrajai vietai. Tāpēc vakardienas rezultatīvais neizšķirts uzskatāms par neveiksmi, ielaižot muļķīgus vārtus.

Tobers: "Protams, neesam apmierināti ar rezultātu. Varam lepoties ar atsevišķiem spēles fragmentiem, tomēr snieguma ziņā nesliktā spēle deva mums tikai neizšķirtu, par ko ir žēl. Katrā spēlē mūsu mērķis ir tikai uzvara. Jaunais treneris? Esmu treniņos tikai trīs nedēļas - man vēl ir nepieciešams laiks, lai pilnībā izprastu viņa spēles stratēģiju. Treneris dod priekšroku spēlei ar bumbu, kas man ļoti patīk. Tomēr tam, kas man patīk, ir mazāka nozīme nekā trenera viedoklim. Viņš visu lemj."

Par savu veselību Tobers stāsta: "Mans mērķis bija atgriezties laukumā līdz gada beigām. Primāri domāju par pilnvērtīgu atgriešanos treniņos pēc traumas, nevis piedalīšanos mačos. Tas, ka atgriezos laukumā jau novembrī, ir patīkams bonuss, par ko esmu ļoti priecīgs. Lielus pateicības vārdus veltu mūsu fizioterapeitiem, kā arī fiziskās sagatavotības trenerim Damjanam Korbam, bez kuru palīdzības mana atgriešanās nebūtu bijusi iespējama."

Materiālā tiek izcelts, ka Tobers, kurš klubā pārsvarā spēlē par centra aizsargu (Latvijas izlasē tiek izmantots kā balsta pussargs) vakar iznāca laukumā, kad "Lechia" nebija pieejami divi pieredzējušie centra aizsargi Maloca un Nalepa - pirmajam diskvalifikācija kartīšu dēļ, otrajam neliels savainojums. Tobers: "Zinājām šos faktus, taču treneris neteica tiešā tekstā man, ka spēlēšu. Brīdināja vienīgi, ka man jābūt gatavam un ar pilnu koncentrēšanos." Abi minētie aizsargi būs pieejami nākamajā spēlē pret Ščecinas "Pogon". Kristers komentē: "Poļu valodā ir vārds, kas man ļoti patīk - konkurence [poļu žurnālists sociālajos tīkos atzīmēja, ka latvietis progresē poļu valodas apguvē un šo vārdu sacījis bez akcenta]. Tā man ir labākā lieta. Varu tikai mācīties no tik pieredzējušiem un meistarīgiem spēlētājiem kā Maloca un Nalepa. Viņi man ļoti palīdz."

"Lechia" šogad atlikušas vēl četras spēles.

Polijas Ekstraklases tabula

VKlubsSP
1Lech Poznań1532
2Lechia Gdańsk1530
3Pogon Szczecin1426
4Rakow Czestochowa1326
5Radomiak Radom1422
6Slask Wroclaw1421
7Jagiellonia Bi…1521
8Stal Mielec1521
9Wisła Płock1520
10Piast Gliwice1518
11Cracovia1417
12Zagłębie Lubin1317
13Wisła Kraków1517
14Górnik Zabrze1315
15Nieciecza1311
16Warta Poznań1511
17Legia Warsaw129
18Górnik Łęczna148

Izmantotie resursi:
https://sport.interia.pl/klub-lechi...