Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Cigaņiku Slovākijā nosūta uz dublieriem, nākotne ''Dunajska Streda'' neskaidra

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Cigaņiku Slovākijā nosūta uz dublieriem, nākotne ''Dunajska Streda'' neskaidra
Andrejs Cigaņiks. Foto: dac1904.sk

25 gadus vecais futbolists Andrejs Cigaņiks pēc neveiksmīgās kausa izcīnas spēles Slovākijā ''Dunajska Streda'' sastāvā ar vēl vienu kluba spēlētāju ir nosūtīts uz dublieriem, un viņa nākotne šī kluba sastāvā pagaidām ir uz jautājuma zīmes.

Slovākijas futbola komandu ''DAC Dunajska Streda'' 25 gadus vecais Latvijas izlases futbolists Andrejs Cigaņiks pārstāvējis kopš 2021./2022. gada sezonas, taču, kā ziņo Slovākijas mediji, tad spēlētājs nosūtīts uz kluba dublieriem.

Slovākijas futbola čempionātā klubs pēc 13 spēļu kārtām ieņem trešo vietu ar izcīnītiem 23 punktiem, un šis sniegums nav apmierinājis kluba vadību. Ar patstāvīgu spēles laiku šajā sezonā rēķināties nevarēja arī latviešu futbolists, kuru pēdējās Slovākijas čempionāta spēlēs laukumā neizlaida, taču iesaistīja pamatsastāvā valsts kausa izcīņā pret zemākas līgas vienību ''Humenne''. Klubs piekāpās ar 1:2, izstājās no kausa izcīņas, bet Cigaņiks laukumā pavadīja 90 minūtes, īsi pirms mača beigām tiekot nomainīts.

Tieši neveiksme kausa izcīņā likusi kluba vadībai veikt korekcijas sastāvā. Kā viens no vainīgajiem atrasts Cigaņika personā, kurš, kā ziņo slovāku mediji, nosūtīts uz dublieru komandu. Līdz ar to neskaidra ir arī spēlētāja nākotne ''Dunajska Streda'' sastāvā. Bez Cigaņika uz dublieriem nosūtīts Norberts Balogs, kurš karjeras laikā spēlējis gan Itālijas A sērijā, gan bijis Anglijas ''Hull City''.

''Mūsu klubs dara visu spēlētāju labā, mums ir tik profesionāli apstākļi, ar kādiem var lepoties vien daži klubi Centrāleiropā. Tomēr ir sajūta - jo vairāk dodam spēlētājiem, jo mazāk saņemam pretī,'' par veiktajām izmaiņām paudis ''DAC Dunajska Streda'' sporta direktors.

Nepastāvība komandā gan bijusi jau zināmu laiku, jo tai vairākkārtīgi mainījušies treneri. Cigaņika laikā tam bijuši veseli trīs speciālisti - ungārs Antals Nemeths, portugālis Žoau Janeiro un slovāks Adrians Gula, kurš vadības grožus pārņēma 2022. gada vasarā. Pēdējais ilglaicīgais treneris klubā laika posmā no 2018. gada jūnijam līdz 2020. gada janvārim bijis Pīters Hiballa.

Andrejs Cigaņiks karjeras laikā pārstāvējis arī tādas vienības kā ''Schalke 04 II'', ''Cambuur'', RFS un Luhanskas ''Zorya''. Latvijas izlases sastāvā futbolists laukumā devies 37 spēlēs, tajās iesitot vienus vārtus.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/FutZakulisie/st...

  +4 [+] [-]

, 2022-10-21 10:53, pirms gada
Laba dzīve samaitā sportistus un to sportiskos raksturus.

     [+] [-]

, 2022-10-21 12:07, pirms gada
Atpakaļ uz erfēšā.....

     [+] [-]

, 2022-10-21 14:14, pirms gada
Loģiski, viņš arī izlasē ir nekāds.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-21 15:54, pirms gada
Jāsāk strādāt daudz nopietnak, savādāk aizas mala nav tālu.

     [+] [-]

, 2022-10-22 10:16, pirms gada
Turpat vien blakus tabulā ir "Dunajska Streda" un "Ružomberok".