Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Cigaņiks pamet Ukrainas medaļnieci Luhanskas ''Zorya''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Oficiāli: Cigaņiks pamet Ukrainas medaļnieci Luhanskas ''Zorya''
Andrejs Cigaņiks. Foto: AP/Scanpix

Iepriekšējās Ukrainas Premjerlīgas bronzas medaļniece Luhanskas ''Zorya'' savā mājas lapā oficiāli pavēstījusi, ka pēc abpusējas vienošanās to pametis 24 gadus vecais latviešu futbolists Andrejs Cigaņiks, kurš vienībai pievienojās 2020. gada ziemā.

Cigaņiks uz Ukrainas klubu pārcēlās no RFS un tajā pavadīja pusotru gadu. Jau pirms pāris dienām tika ziņots, ka, visticamāk, Latvijas futbolista un Luhanskas ''Zorya'' ceļi šķirsies. Lai arī klubs vēlējies Cigaņiku sastāvā paturēt, pats spēlētājs gribējis pārbaudīt savus spēkus citur.

Šodien ''Zorya'' oficiāli pavēstījusi, ka pēc abpusējas vienošanās pārtraukta sadarbība ar Cigaņiku. Klubs pateicas latvietim par ieguldīto enerģiju un atdevi ''Zorya'' labā, kā arī novēl veiksmi tālākajā karjerā. Cigaņiks pagājušajā sezonā, kura bija viņa pilnvērtīgā sezona Ukrainas Premejrlīgā, aizvadīja 17 spēles, 11 reizes izejot pamatsastāvā, bet UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā piedalījās piecās no sešām spēlēm un četrās no tām izgāja sākumsastāvā. Premjerlīgā "Zorya" izcīnīja bronzu, atpaliekot tikai no abiem grandiem Kijivas "Dynamo" un Doneckas "Shakhtar", un ieguva ceļazīmi uz Eiropas līgas "play-off" kārtu.

24 gadus vecais Cigaņiks Latvijas izlasē ir aizvadījis 22 spēles, 18 reizes ejot sākumsastāvā. Ja valstsvienībā Cigaņiks lielākoties spēlējis kā malējais pussargs, Luhanskas klubā, ko trenē bijušais Latvijas čempions Viktors Skripņiks, viņš 4-3-1-2 izvietojumā spēlēja kā kreisais aizsargs.

Izmantotie resursi:
Официальный сайт ФК "Заря" -...

  -1 [+] [-]

, 2021-06-21 14:26, pirms 3 gadiem
Rīga FC?

  +1 [+] [-]

, 2021-06-21 14:44, pirms 3 gadiem
Refeere rakstīja: Rīga FC?
Cerams, ka nē. Jāpaliek ārzemēs.

  -1 [+] [-]

, 2021-06-21 16:54, pirms 3 gadiem
"Zarja" varētu kļūt par augstāko punktu viņa karjerā. (Un arī par optimālo pozīciju laukumā.)

     [+] [-]

, 2021-06-21 16:58, pirms 3 gadiem
Cerams ka sanjema labu piedavajumu citur nevis vienkarshi skrien laimi meklet.
Bet nu zheel labs limenis bija, un galvenais ka speleja nevis solinju sildija. bija vismaz kam sekot lidzi

     [+] [-]

, 2021-06-21 17:22, pirms 3 gadiem
Refeere rakstīja: Rīga FC?
Tad jau drīzāk RFS... Bet ļoti cerams, ka ārzemes un ne Pol1...