Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņinam neizšķirts, Azerbaidžānā izlases futbolistiem problēmas ar spēles laiku

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Vaņinam neizšķirts, Azerbaidžānā izlases futbolistiem problēmas ar spēles laiku
Andris Vaņins
Foto: bick.ch

Šodien spēles savos nacionālajos čempionātos aizvadījuši daudzi Latvijas futbolistu pārstāvētie klubi. Andra Vaņina "Sion" Šveices Superlīgā 85. minūtē izrāva neizšķirtu 1:1 viesos pret "Thun", bet vairākiem citiem Latvijas izlases spēlētājiem turpinās problēmas ar jēdzīga spēles laika izkarošanu...

Andra Vaņina "Sion" viesos spēlēja ar tabulā zemāk esošo "Thun". Pirmās 35 minūtes bija gaužām garlaicīgas, taču tad sākās... 38. minūtē "Thun" futbolists neprata trāpīt vārtos no pašas vārtu priekšas, kad mūsu vārtsargam praktiski vairs nebija izredžu. Citā epizodē pēc mājinieku centrējuma bumba bīstami planēja vārtu virzienā, un Vaņins atkāpjoties atsitās pret vārtu stabu, taču cīņu varēja turpināt. Visbeidzot pavisam īsi pirms pārtraukuma "Thun" atklāja rezultātu - pēc stūra sitiena 1.90m garais tunisiešu aizsargs Gezals netverami sita ar galvu (1:0). "Sion" šodien spēlēja bezzobaini un tikai brīnumainā kārtā turēja 0:1 (Vaņins gan neglāba, "Thun" futbolisti no labām pozīcijām paši sita garām) un 85. minūtē laimīgi izrāva neizšķirtu - pēc tāla soda sitiena 1:1 ar galvu panāca Margaraizs. Drīzumā Vaņins tvēra vienu nepatīkamu sitienu no asa leņķa, un 1:1 tika nosargāts.

Azerbaidžānā trim Latvijas izlases futbolistiem klājas plāni - runa ir par spēles laiku. Māra Verpakovska un Denisa Ivanova "Baku" viesos nospēlēja 1:1 ar "Qarabag", taču mūsējo devums minimāls - Verpakovskis palika uz soliņa, Ivanovs uznāca uz maiņu jau pie 1:1. Tas pats ar Oskaru Kļavu - viņa AZAL izbraukumā ar 0:1 piekāpās "Turan", bet mūsu aizsargs laukumā netika. AZAL ieņem 4., bet "Baku" tikai 10. vietu 12 komandu konkurencē.

Polijas Ekstraklasē Artis Lazdiņš sava Gļivices "Piast" rindās šoreiz palika rezervē, taču ātri tika laukumā partnera traumas dēļ - 27. minūtē cīņā pret Lodzas "Widzew" pie 0:0. Līdz pārtraukumam Lazdiņa komanda ielaida, tomēr 2. puslaikā atspēlējās un varēja arī izraut uzvaru, taču iznāca otrādi - pēdējā minūtē ielaisti vārti no 11 metru soda sitiena atzīmes un zaudējums ar 1:2.

Polijas 1. līgas čempionātā zaudējumu piedzīvoja Denisa Rakela Katovices GKS, savu skatītāju priekšā ar 1:2 piekāpjoties "Breszko" vienībai. Rakels bija savas komandas vienīgais uzbrucējs, aizvadīja pilnu spēli, tomēr vārtus neguva.

Lietuvas čempionātā par bronzu turpina cīnīties Māra Eltermaņa un Valērija Čistjakova "Kruoja", kas šodien 33. kārtas spēlē ar 5:0 sagrāva Klaipēdas "Atlantas". Vēl 73. minūtē bija 1:0. Šobrīd "Kruoja" apsteigusi Pāvela Davidova "Sūduvu" un izvirzījusies 3. vietā, tomēr "Sūduva" savu 33. kārtas maču aizvadīs tikai rīt. Pārliecinošā divvadībā Lietuvā ir "Ekranas" un "Žalgiris".

Igaunijas čempionātā Narvas "Trans" viesos ar 5:2 sasita "Viljandi", taču neviens no mūsējiem vārtus neguva. Aleksandrs Abramenko un Jevgeņijs Kazura aizvadīja pilnu spēli, bet Aleksejs Kuplovs Oginskis palika rezervē. Toties Romāna Gladiļina "Sillamae" negaidīti izbraukumā paņēma punktu pret čempionu titulu jau nodrošinājušo "Nomme Kalju" - 2:2. Gladiļinam pilna spēle. Tabulā "Sillamae" apsteidz "Trans" par vienu punktu, un mūsējo komandas ieņem 4. un 5. vietu, bez iespējām tikt trijniekā.

Ungārijas čempionātā Aleksandra Čekulajeva "Lombard Papa" mājās ar 2:1 pārspēja "Honved". Mūsu uzbrucējs palika rezervē, bet "Papa" komanda pacēlusies uz 11. vietu 16 komandu starpā.

Baltkrievijas čempionātā Jevgeņija Kosmačova un Sergeja Kožana Soļigorskas "Shakhtar" ar 4:1 sagrāva "Gomel". Kožana pieteikumā nebija, bet Kosmačovs palika rezervē. Vakar Kosmačovs vienu puslaiku nospēlēja to pašu divu komandu dublieru mačā (zaudējums ar 1:2).

Kaspars Svārups pēdējo mēnešu laikā diezgan bieži nācis uz maiņu Kazaņas "Rubin" jauniešu komandas sastāvā, bet šodien spēlē pret CSKA jauniešiem nebija pieteikts.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja