Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Rudņeva HSV tuvu līgumam ar diviem uzbrucējiem, "Baltika" nerēķinās ar Višņakovu

Agris Suveizda

Rudņeva HSV tuvu līgumam ar diviem uzbrucējiem, "Baltika" nerēķinās ar Višņakovu
Žaks Zuā pret Džonu Teriju
Foto: AFP/Scanpix

Nesen Eiropas lielajās futbola līgās oficiāli tika atvērts vasaras transfēru periods, un komandas pamazām sāk plānot nākamās sezonas sastāvu. Latvijas izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētajam HSV drīzumā, visticamāk, pievienosies kamerūniešu uzbrucējs Žaks Zuā, bet tuvu pārejai ir arī paragvajietis Roke Santakruss. Savukārt Krievijas pēc spēka otrās līgas klubs Kaļiņingradas "Baltika" vairs nerēķinās ar Latvijas izlases pussargu Alekseju Višņakovu.

Jau tuvākajā laikā Artjoms Rudņevs var tikt pie diviem jauniem partneriem un konkurentiem priekšējā līnijā. Nesen "Hamburg" par desmit miljoniem eiro Lēverkūzenes "Bayer" pārdeva korejieti Hinminu Sonu, bet par viņa aizstājēju acīmredzot kļūs nepilnus 22 gadus vecais kamerūnietis Žaks Zuā, kurš iepriekšējos četrus gadus pavadīja Bāzelē, kur tobrīd vairākus gadus strādāja arī pašreizējais "Hamburg" galvenais treneris Torstens Finks. Abas puses jau ir panākušas principiālu vienošanos, un ir atlicis tikai nokārtot pēdējās detaļas un formalitātes. Zuā, kurš aizvadītajā sezonā Šveices Superlīgā un UEFA Eiropas līgā "Basel" rindās 34 spēlēs (astoņas pamatsastāvā) guva tikai vienus vārtus, varētu izmaksāt pusotru miljonu eiro.

Tikmēr otrs papildinājums, ļoti iespējams, būs pieredzējušais paragvajiešu uzbrucējs Roke Santakruss, kuram ir beidzies līgums ar Mančestras "City". "Rokem ir izdarīts finansiāli ļoti labs piedāvājums, un viņš mums teica, ka Hamburga viņu ļoti interesē," sacīja Hamburgas kluba sporta direktors Olivers Kroicers. Santakrusam ir dotas desmit dienas, lai sniegtu atbildi. Ja Santakruss piekritīs, viņš kļūs par zviedru uzbrucēja Markusa Berja, kuru lenc Atēnu "Panathinaikos", aizstājēju. Nepilnus 32 gadus vecais Santakruss "City" pievienojās pirms četriem gadiem, kad Anglijas topošais superklubs viņu iegādājās par 21 miljonu eiro. Karjera Mančestrā Rokem gan neizdevās, un viņš vairākkārt tika sūtīts īrēs. Pagājušo sezonu Santakruss pavadīja "Malaga", kur Spānijas čempionātā un Čempionu līgā lielākoties devās uz maiņu - no 41 spēles pamatsastāvā Roke sāka 18 mačus un guva deviņus vārtus.

Tikmēr jaunu klubu acīmredzot nāksies meklēt Latvijas izlases pussargam Aleksejam Višņakovam. "Višņakovs nespēja sevi spilgti pierādīt. Līgumā ir punkts, ka varam vienpusēji lauzt līgumu. Latviešu leģionāra vietā mums prātā ir kvalificēts spēlētājs. Ja viņš piekritīs piedāvājumam, tad pastiprinās mūsu spēli," jūnija sākumā teica Kaļiņingradas "Baltika" ģenerāldirektors Aleksandrs Gvardis. Šobrīd "Baltika" ar Aleksandru Koliņko un Artūru Zjuzinu priekšgalā atrodas treniņnometnē Liepājā un svētdien pārbaudes spēlē tiksies ar "Jelgavu".

Jaunajai sezonai sastāvu vēta arī Andra Vaņina pārstāvētā "Sion", kas sastāvu papildinājusi ar pieciem spēlētājiem, tostarp vienu vārtsargu. Komandai pievienojās 26 gadus vecais šveicietis Matjē Debonērs, kurš pēdējās divas sezonas bija otrais vārtsargs vienā no Šveices Superlīgas pastarītēm "Lausanne Sport". Savukārt Brēmenes "Werder" sistēmā nepaliks aizsargs Kārlis Plendišķis, kurš martā tika izsaukts uz Latvijas U-21 izlasi. Viņš nākamsezon pārstāvēs pēc spēka ceturtās līgas komandu "Wilhelmshaven", kas Vācijas kausa izcīņas pirmajā kārtā tiksies ar Čempionu līgas finālisti Dortmundes "Borussia". Plendišķim decembrī apritēs 19 gadi.

Izmantotie resursi:
Aktuelle Nachrichten aus Hamburg, der Region...
Aktuelle Nachrichten -
Bild.de

Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...
ФК Балтика Калининград :: Официальный сайт ::...
FC Sion - Accueil

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2013-06-20 15:50, pirms 11 gadiem
Starkovu kas paņems?

     [+] [-]

, 2013-06-20 15:52, pirms 11 gadiem
v4_karstgalvis rakstīja: laikam Rašas 1.līga Rudnev jau gaida!
Kape? Konkurence vnm nak par labu

 +11 [+] [-]

, 2013-06-20 15:55, pirms 11 gadiem
STARKOV, ATKĀPIES !!

     [+] [-]

, 2013-06-20 15:55, pirms 11 gadiem
Kopumā šķiet, ka Artjomam, kārtīgi trenējoties un turpinot progresēt, ne viens, ne otrs nebūs lieli konkurenti. Zuā vispār tāds nenopietns.

Aleksejam karjera tomēr šobrīd ir ar lejupejošu līkni.. Ceru, ka tomēr atgūsies.

Cerams, ka aģents Andrim atradīs labākus variantus labā līmenī (droši, ka par top līmeni var aizmirst), jo Sion ir pārāk dīvains klubs.

Bet Plendišķim tā varētu būt laba pirmā profesionālā pieredze, kas varētu parādīt, vai nākotnē ir potenciāls vai tomēr nekas tur nesanāks.

     [+] [-]

, 2013-06-20 16:00, pirms 11 gadiem
Berjs un Sons vairs nav. Kameruunietis izskataas nerezultatiivs, bet persektiivs, un paragvajietis pieredzeejis. Man liekas, ka Rudis taapat speelees kaa tagad, un tad Santakrus Sona vietaa, un Zua Berja uz nomainju. Ja protams Rudnevs nelazhos un vinju nenoseedinaas pamatiigos rezervistos. Nauda jau veel paliek paari, ta, ka varbuut veel kaadu iegaadaajas. Bet domaau ka vinji uztver Rudnjevu kaa uzbrukuma balstu un paareejos piemeklee. Viss kaartiibaa. Lai tik turpina straadaat.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-20 16:18, pirms 11 gadiem
Bergs vispār visu sezonu bija ārpus konkurences. Vienkārši eksistēja.
Sons prom, bet ir vēl Max Beisters, kurš vairāk ir kā malējais uzbrucējs... bet tomēr trīs uzbrucēji ??? Rudņevs, Zuā un Santakruzs.... varēja nedaudz pacementēt viduslīniju un aizsardzību, tā sezonas laikā tomēr diezgan regulāri buksēja. Bet nu jācer, ka šāds bars ar uzbrucējiem liks Rudņevam iespringt un parādīt kurš ir boss. Kaut gan, Rudņevs ir zināms kā spēlētājs, kurš labi spēlē ja viņam uzticās.

Zuā 80 spēlēs Bāzelē sasitis tik daudz, cik Rudņevs gandrīz vienā sezonā Bundeslīgā. Santakrūzs biš cerīgāks. Viens pieredzējušais par sliktu uzbrukumam nenāks.

     [+] [-]

, 2013-06-20 16:21, pirms 11 gadiem
HSV vajag jēdzīgu aizsargu centrā blakus Vestermanam, jo tie Mancienne un Bruma galīgi nekādi. Arī balsta pussargi nepārliecina. Tas Arslans vispār viņu vietejais Fertovs, bet viņš vēl jauns, varbūt iespēlēsies. Domāju, ka Rudņevs būs No1 uzburcējs jebkurā gadījumā

     [+] [-]

, 2013-06-20 16:24, pirms 11 gadiem
Rudņevam jācīnās būs.

     [+] [-]

, 2013-06-20 16:38, pirms 11 gadiem
Nu tam Zuā statistika jau nav diez ko spīdoša bijusi Šveicē, tāpēc šaubos, ka vismaz savā piramajā sezonā Bundeslīgā viņš varētu izkonkurēt Artjomu. Santakruss - tas gan jā. Pieredzējis futbolists, slīpējis meistarību Bundeslīgā, Spānijas La Liga un Premjerlīgā Anglijā. Domāju, ka viņš būs galvenais Artjoma konkurents.

Višņakovam būtu labi kaut kādā veidā tikt atpakaļ uz Polijas Ekstraklasē. Pērn teju bez piecām minūtēm viņš jau bija Jūrmalas Spartaka rindās, bet tomēr dabūja klubu ārzemēs. Nu cerēsim, ka arī šoreiz tas izdosies.

Jācer, ka Plendišķis regulāri tiks spēlēt Vācijas 4. līgā, jo no turienes var labi kāpt uz augšu pēcāk. Jauns un viņam ir daudz ko pierādīt.

     [+] [-]

, 2013-06-20 17:04, pirms 11 gadiem
bembists rakstīja: HSV vajag jēdzīgu aizsargu centrā blakus Vestermanam, jo tie Mancienne un Bruma galīgi nekādi. Arī balsta pussargi nepārliecina. Tas Arslans vispār viņu vietejais Fertovs, bet viņš vēl jauns, varbūt iespēlēsies. Domāju, ka Rudņevs būs No1 uzburcējs jebkurā gadījumā
Bruma jau ir prom no Hamburgas,vins tur bija tikai uz iiri

  +2 [+] [-]

, 2013-06-20 17:39, pirms 11 gadiem
Vaira Vīķe Freiberja, Aivars Lemberjs...

  -1 [+] [-]

, 2013-06-20 17:55, pirms 11 gadiem
Bruma ir atpakaļ Chelsea.... bet noteikti īrēs čali tālāk. Un ne uz HSV

     [+] [-]

, 2013-06-20 18:45, pirms 11 gadiem
Starkov mulki atkapies kamer nav par velu !!!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-20 18:55, pirms 11 gadiem
Ta ka transfers ir sacies,tad es par simbolisku 1£ panemshu Starkovu,ir panakta mutiska vienoshanas,par trauku mazgataju.

  -3 [+] [-]

, 2013-06-20 20:17, pirms 11 gadiem
Santakruss būs nevis Berga bet Rudņeva aizstājējs.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-20 20:44, pirms 11 gadiem
JaunsSportaEksperts rakstīja: Santakruss būs nevis Berga bet Rudņeva aizstājējs.
Labaak skaties kaa gulbis spele tenisu,nevis lien futbola sadalja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-21 00:35, pirms 11 gadiem
kukberns rakstīja: Berjs un Sons vairs nav. Kameruunietis izskataas nerezultatiivs, bet persektiivs, un paragvajietis pieredzeejis. Man liekas, ka Rudis taapat speelees kaa tagad, un tad Santakrus Sona vietaa, un Zua Berja uz nomainju. Ja protams Rudnevs nelazhos un vinju nenoseedinaas pamatiigos rezervistos. Nauda jau veel paliek paari, ta, ka varbuut veel kaadu iegaadaajas. Bet domaau ka vinji uztver Rudnjevu kaa uzbrukuma balstu un paareejos piemeklee. Viss kaartiibaa. Lai tik turpina straadaat.
sons off?