Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Poļu mediji analizē: kāds patiesībā ir Rakels?

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Poļu mediji analizē: kāds patiesībā ir Rakels?
Deniss Rakels GKS kreklā
Foto: gieksa.pl

Polijas Ekstraklases oficiālā mājas lapa ekstraklasa.net publicējusi materiālu ar virsrakstu „Rakels nav eņģelītis, taču arī ne traucēklis”. Runa, protams, par to, kāds ir daudz aprunātā futbolista Denisa Rakela raksturs.

Piedāvājam šī poļu materiāla tulkojumu.

Daži varēja ļoti izbrīnīties, uzzinot par latviešu uzbrucēja Denisa Rakela transfēru uz „Cracovia”. Viņam velkas pāri nedisciplinēta spēlētāja un „staiguļa” ēna.

Par rudens izbraucienu uz Prāgu, kura laikā tapa fotogrāfijas ar Rakelu bārā, Ļubinas „Zaglebie” vadība viņu sodīja. Viņam kompāniju sastādīja Mihals Papadopuloss un Pāvels Vidanovs. Tas noveda pie tā, ka ar spēlētāju, kuru Ļubina ieguva no „Liepājas metalurga”, tika lauzts līgums.

Kāds patiesībā ir latvietis? Viņš noteikti nav paklausīgs puisēns, taču vai viņš savā dzīvē visam pāri liek izklaides? Visilgāk ar viņu kontaktus uzturējis Rafals Guraks, kurš vadīja Katovices GKS no 2011. līdz 2013. gadam. Rakels šai laikā bija izīrēts GKS. Guraks: „Nevaru teikt par viņu nevienu sliktu vārdu. Deniss mūsu komandas spēlē bija ļoti svarīgs elements. Lai par tādu kļūtu, viņam bija nedaudz nepieciešams laiks. Ne jau tikai tagad pēkšņi kļuvis skaidrs, ka viņš ir ļoti vērtīgs spēlētājs.”

Rakels GKS rindās 47 spēlēs guva 16 vārtus, pagājušajā sezonā pat 11, kopā ar Pšemislavu Pitriju radot neparasti draudīgu uzbrucēju duetu. Guraks: „Deniss manā komandā spēlēja kā izvirzītais uzbrucējs. Brīžiem izmēģināju viņu citās pozīcijās, taču tas nebija tas. Aicināju viņu spēlēt spicē. Viņš mani pirmkārt „aizgrāba” ar netradicionālu spēles stilu, labi spēlē kombinacionālu futbolu. Nepārtraukti meklē iespēju, ir drosmīgs.”

Gurakam bija jābūt ne tikai Rakela trenerim un arī psihologam, bet tāpat arī stingram audzinātājam, kurš pieprasa disciplīnu. Guraks: „Nebija problēmu ar Denisu. Varbūt tāpēc, ka centāmies visu saplānot. Katrs mūsu treneru kolektīvā lieliski zināja, ka jauns puisis, turklāt iemests svešā valstī, pēc treniņa nedosies pazemīgi uz mājām. Zinājām, ka nenosēdēs uz vietas. Tāpēc nepārtraukti ar viņu runājām, tās bija audzinošas sarunas, bieži vien monologi, gadījās runāt arī paaugstinātā tonī. Taču pateicoties tam, mums ar viņu nebija disciplīnas problēmu.”

Rakels paguva radīt nekārtības arī Latvijas U-21 izlasē – pēc mača ar Lihtenšteinu kopā ar četriem citiem spēlētājiem „devās ielās” un par disciplīnas pārkāpšanu tika no izlases izmests. Guraks: „Mums nebija darīšanu ar Denisu alkohola sakarā. Mums ne reizi nebija iemesla viņu sodīt. Negribu viņu attaisnot, taču varbūt tāda viņa izpausme saistīta ar vilšanos, ka netika pie spēles laika „Zaglebie”?”

Ekstraklasē Rakels nospēlējis deviņas spēles, piecas no tām 2013. gada rudenī, negūstot nevienus vārtus. Guraks: „Viņš noteikti nav eņģelītis. Taču futbolā eņģelīšiem nav vietas. Ja ko izdarījis nepareizi, viņš ir jāsoda, taču, ja viņu ievirzīt pareizajās sliedēs, viņš atmaksās ar labu spēli. Pie mums ne reizi neatļāvās nevienu šādu izlēcienu.”

„Cracovia” trenerim Vojceham Stavovijam būs jāuzmana šis futbolists. Stavovijs: „Nevērtēšu viņu pēc tā, ko par viņu runā ļaudis, jo tad varētu viņu aizvainot. Savām acīm šīs lietas neredzēju, tikai dzirdēju – bet kāda ir patiesība, parādīs tuvākais laiks. Pats pārliecināšos, kāds Deniss ir ikdienā. Ja viņš ir mūsu komandā, viņam jāpakļaujas mūsu noteikumiem, bet tie ir vienkārši: ja kādu futbolistu satiktu tādā vietā, kurā futbolistam nav jāatrodas, vai arī kaut kam uzdurtos treniņprocesa laikā, tad nākamajā dienā šāda spēlētāja manā komandā nebūtu, un visi komandas dalībnieki to zina.”

Stavovijs turpina: „Svarīgākais, ka viņš prot spēlēt. Trenerim tas interesē pirmām kārtām. Protams, ka arī uzvedība ir nozīmīga, taču esmu pārliecināts, ka tiksim ar viņu galā. Ja Deniss gribēs spēlēt „Cracovia”, tad izdarīs visu, lai būtu labā formā. Savā komandā redzu viņu kā flanga spēlētāju, vai arī kā izvirzīto uzbrucēju.”

No savas puses piebildīsim, ka Polijas Ekstraklase pēc ziemas pārtraukuma atsāksies 14. februārī, bet „Cracovia” pirmā spēle paredzēta dienu vēlāk, kad savu skatītāju klātbūtnē tiks samēroti spēki ar Bidgoščas „Zawisza” – tā būs 7. un 9. pozīciju īpašnieču cīņa.

Izmantotie resursi:
Eksraklasa.net

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-20 19:44, pirms 11 gadiem
Jautājums, kā nokapās šo līgumu. Ja savāksiksies, tad var arī uzspīdēt Ekstraklasē. Zaglebie pie spēlēšanas tika tik reti, ka viņa varējums nav īsti skaidrs. Izlasē Pahara debijas mačā izcēlās ar aktivitāti un rezultatīvu piespēli Zjuzina vārtos pret Igauniju. Ja savāksies un gan fiziski, gan morāli viss būs daudz maz ok, tad domāju, ka ir mums iespēja ieraudzīt līdzvērtīgu sniegumu, kāds bija Denisam LM vai GKS. Jācer, ka Cracovia treneris rēķināsies kā ar pamatsastāva spēlētāju.

  +7 [+] [-]

, 2014-01-20 19:53, pirms 11 gadiem
Patiesībā džekam dota vēl viena iespēja. Ne visiem tāda tiek dota. Jācīnās.

  +4 [+] [-]

, 2014-01-20 20:03, pirms 11 gadiem
dobrecovs rakstīja: Patiesībā džekam dota vēl viena iespēja. Ne visiem tāda tiek dota. Jācīnās.
Jāpiekrīt. Ar viņu auklējas kā ar Balotelli, kaut arī var teikt, ka nekādu futbola sasniegumu vēl nav. Laikam tiešām saskata lielu potenciālu. Ceram, ka to realizēs.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-20 20:38, pirms 11 gadiem
Es domāju kā tu saproti savas kļūdas un tālāk to neatkartosi.Veiksmi futbola laukuma!!! Cracovia treners tev tic!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-21 10:24, pirms 11 gadiem
nelaidiet 18 gadigus puisus uz arzemem , klubu saimnieki , nekas labs nesanaks , ta bija ar Karsausku , Rakelu un parejiem !

     [+] [-]

, 2014-01-22 08:41, pirms 11 gadiem
Tagad ir jāspēlē, nodzert aknas varēs paspēt arī pēc spīdošās futbolista karjeras beigām. Daudzi labie sportisti vismaz tiktāl ir izturējuši, līdz kļuvuši par bomžiem un priekšlaicīgi šķīrušies no dzīves.