Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Pirms cīņas par Eiropas līgu Tobera "Lechia" izrauj ceturto vietu Ekstraklasē

Andrejs Siliņš

Pirms cīņas par Eiropas līgu Tobera "Lechia" izrauj ceturto vietu Ekstraklasē
Kristers Tobers. Foto: Lechia.pl

Polijas Ekstraklases pēdējā spēļu kārtā Kristera Tobera pārstāvētā Gdaņskas "Lechia" ar 2:1 izbraukumā uzveica Vroclavas "Slask", izraujot ceturto vietu sezonas noslēguma tabulā. Nākampiektdien "Lechia" gaida Polijas kausa fināls.

Polijas Ekstraklasē pēdējā 37. kārtas mačā Gdaņskas "Lechia" viesos tiešo konkurentu duelī ar 2:1 uzveica "Slask", izcīnot pirmo uzvaru pēc trīs spēļu pārtraukuma un paceļoties tabulā uz ceturto pozīciju. Tobers jau ceturto maču pēc kārtas nespēlēja un trešo maču pēc kārtas nebija pat pieteikumā. Vēl atlikusi viena spēle šajā sezonā, piektdien Polijas kausa finālā tiekoties ar "Cracovia".

Šī Ekstraklases sezona ritēja pilnu gadu (sākās 2019. gada 19. jūlijā). Par čempioni kļuva Varšavas "Legia", tiekot pie vietas UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, bet otrajā un trešajā vietā palikušās "Lech" un "Piast" spēlēs Eiropas līgas kvalifikācijā. Arī Tobera "Lechia" vēl saglabā iespēju tikt Eiropas līgas kvalifikācijā - lai tur spēlētu, piektdien jānosargā pirms gada izcīnītais Polijas kauss.

19 gadus vecais Kristers Tobers, kurš kopš 2018. gada spēlēja "Liepājā", uz Gdaņskas pazīstamo klubu pārcēlās šī gada janvārī. Jau savā otrajā pārbaudes mačā pussargs guva vārtus pret Maskavas "Dynamo" un, atsākoties Polijas čempionātam pēc ziemas pārtraukuma, uzreiz tika pie vietas pamata sastāvā. Pēc septiņām nospēlētām spēlēm pamata sastāvā Tobers tajā zaudēja vietu un kopš maija beigām, kad pēc pandēmijas atsākās čempionāts, piedalījās četrās no 12 spēlēm (četrās, kurās spēlēja, nospēlēja no pirmās līdz pēdējai minūtei).

Ukrainas premjerlīgas pēdējā 32. kārtā Andrejs Cigaņiks palika "Zorya" rezervē, komandai mājās ar spēlēja neizšķirti 1:1 ar tiešo konkurenti cīņā par trešo vietu "Desna". Cigaņika komanda šosezon sakrāja 58 punktus un izcīnīja trešo vietu, bet 22 gadus vecais Latvijas pussargs, kurš pievienojās klubam šī gada janvārī, piedalījās četrās spēlēs. Uzvara šodienas mačā būtu ļāvusi izraut pat otro vietu, kas ļautu piedalīties Čempionu līgas kvalifikācijā, jo otrajā vietā palikušajai Kijevas "Dynamo" šodien zaudējums, bet tabulā beigās tikai par punktu vairāk.

Citā pēdējās kārtas mačā "Oleksandriya" ar Latvijas izlases kapteini Kasparu Dubru sastāvā, gūstot divus vārtus pēdējās minūtēs, spēlēja neizšķirti 2:2 pret čempioni Doņeckas "Shakhter". Dubra nospēlēja visu maču. "Oleksandriya" šajā sezonā iekrāja 49 punktus un palika piektajā pozīcijā. Vēl gan sezona nav beigusies, jo priekšā cīņa par vietu Eiropas līgas kvalifikācijā. Pusfinālā "Oleksandriya" būs jāspēlē pret "Mariupol", spēle paredzēta 25. jūlijā. Fināls plānots 29. jūlijā.

     [+] [-]

, 2020-07-20 09:25, pirms 4 gadiem
Nekas jau nemainās. Līgums ir, spēles nav. Bija iespēja, iespēja netika izmantota. Jo nav jau tas talants un meistarība tik liela. Nav nekādas jēgas braukt uz ārzemēm pirms vēl neesi kļuvis par stabilu vērtību un pirmā lieluma zvaigzni šeit, vismaz vairāku sezonu garumā. Neviens izrādās par labāku spēlētāju ārzemēs nekļūst. Neskatoties uz vispārpieņemto mītu. Un kā gan lai kļūtu par labāku, ja ne spēlē, ne arī treneris ar tevi tur kaut kā īpaši strādā.

     [+] [-]

, 2020-07-20 20:07, pirms 4 gadiem
mndvolk rakstīja: Nekas jau nemainās. Līgums ir, spēles nav. Bija iespēja, iespēja netika izmantota. Jo nav jau tas talants un meistarība tik liela. Nav nekādas jēgas braukt uz ārzemēm pirms vēl neesi kļuvis par stabilu vērtību un pirmā lieluma zvaigzni šeit, vismaz vairāku sezonu garumā. Neviens izrādās par labāku spēlētāju ārzemēs nekļūst. Neskatoties uz vispārpieņemto mītu. Un kā gan lai kļūtu par labāku, ja ne spēlē, ne arī treneris ar tevi tur kaut kā īpaši strādā.
...to tieši ko raksti teicu tad kad aizbrauca uz Poliju....kas tik nebij janoklausās..bet realitāti naapmānīsi....jacer ka ļaus strādāt un neizīrēs uz zemākām līgám....