Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Višņakovs ieradies uz medicīniskajām pārbaudēm Hožuvas "Ruch"

Andrejs Siliņš

Višņakovs ieradies uz medicīniskajām pārbaudēm Hožuvas "Ruch"
Eduards Višņakovs
Foto: Lukasz Laskowski/newspix.pl

Latvijas futbolists Eduards Višņakovs, kurš pārstāv Polijas 1. līgas vienību Lodzas "Widzew", uz pārbaudes laiku divu dienu garumā pievienojies Polijas Ekstraklases Hožuvas "Ruch", kas ir viens no titulētākajiem klubiem Polijas futbola vēsturē.

24 gadus vecais Višņakovs "Widzew" pārstāv kopš 2013. gada jūlija un debijas sezonā 36 Ekstraklases spēlēs guva 12 vārtus un četras reizes asistēja komandas biedriem vārtu guvumos. Polijas kausa izcīņā divos mačos divi vārti. Komanda gan izkrita no Ekstraklasē un šosezon jau trīs spēles aizvadījis 1. līgas turnīrā.

Hožuvas "Ruch" pagājušajā sezonā ieņēma trešo vietu Ekstraklasē un šovasar cīnās par vietu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Kvalifikācijas turnīra "play-off" kārtā "Ruch" spēlēs pret Ukrainas trešo spēcīgāko pagājušās sezonas komandu Harkovas "Metalist".

Polijas čempionātā "Ruch" ir triumfējusi 14 reizes, kas ir ar "Gornik" dalīts visu laiku labākais rezultāts vēsturē. Tiesa, pēdējoreiz titulu Hožuvas komanda izcīnīja 1989. gadā. 2012. gadā "Ruch" palika otrajā vietā. Reizi klubs pārstāvēts UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā (1975) un UEFA kausa ceturtdaļfinālā (1974), bet 1998. gadā "Ruch" spēlēja Intertoto kausa finālā.

Komandā pagaidām ir tikai divi leģionāri - 22 gadus vecais bosniešu aizsargs Senads Karahmets un 24 gadus vecais gruzīnu pussargs ar krievu pasi Rolands Gigolajevs. Komandu vada slovāku speciālists Jans Kocians. Pēc piecām nospēlētām spēlēm jaunajā sezonā "Ruch" ar vienu uzvaru, vienu neizšķirtu un četriem punktiem ieņem 13. pozīciju 16 komandu konkurencē.

Polijas mediji vēsta, ka ar Višņakovu varētu tikt noslēgts līgums uz diviem gadiem.

Izmantotie resursi:
Sport.pl

  -1 [+] [-]

, 2014-08-18 16:14, pirms 10 gadiem
Man ir slikta sajuta...

  +5 [+] [-]

, 2014-08-18 16:15, pirms 10 gadiem
ZIWRAV rakstīja: Man ir slikta sajuta...
Mezym forte palīdzēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-18 20:07, pirms 10 gadiem
"debijas sezonā 36 Ekstraklases spēlēs guva 12 punktus un četras reizes asistēja komandas biedriem vārtu guvumos" Siliņ, te nav basketbols, futbolisti gūst vārtus