Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

papildināts Lazdiņam zaudējums pret "Zenit", Kozlovs uz mājām, Rudņevs nokārto eksāmenus Daugavpilī

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Lazdiņam zaudējums pret "Zenit", Kozlovs uz mājām, Rudņevs nokārto eksāmenus Daugavpilī
Artjoms Rudņevs
Foto: lechpoznan.pl

Artjoms Rudņevs Daugavpilī nokārtojis piecus eksāmenus Daugavpils Universitātē, un pirmdien pievienojies Poznaņas "Lech", lai gatavotos sezonas otrajai pusei. Treniņnometnē Spānijā Rudņevu un "Lech" gaida vairākas interesantas pārbaudes spēles. Tikmēr uz Uzbekistānas klubu "Bunyodkor" pārbaudīties devies Artis Lazdiņš. Jauna kluba meklējumos ir Daniils Turkovs, savukārt Vladislavs Kozlovs aizvadījis pārbaudes maču "Cracovia" rindās, taču jau atskaitīts no komandas.

Pirmo pārbaudes spēli Spānijā Artjoma Rudņeva Poznaņas „Lech” aizvadīs 29. janvārī pret Lihtenšteinas „Vaduz”, kas Šveices 1. līgā pēc sezonas pirmās puses ieņem 8. vietu 16 komandu konkurencē. Pēc tam 1. februārī „Lech” tiksies ar Prāgas „Sparta”, kas ir Čehijas čempionāta līdere. Pēc tam „Lech” piedalīsies „Marbella Cup”, kurā piedalās astoņas komandas. 1/4 finālā Poznaņas komandai ielozēts spēcīgais Maskavas CSKA, tiesa, Rudņevs netiksies ar Aleksandru Cauņu, kurš guvis savainojumu. Katra vienība turnīrā aizvadīs trīs spēles, jo arī zaudētājas turpinās cīnīties par 5. vietu.

Rudņevs vēlāk nekā citi, 16. janvārī, atsācis treniņus, jo līdz tam kārtoja eksāmenus Daugavpils Universitātē. Artjoms stāsta: „Man Daugavpilī bija pieci eksāmeni, taču tagad pamazām viss tuvojas laimīgam noslēgumam. Līdz maijam jāuzraksta kursa darbs. Ja viss ies pēc plāna, tad maijā saņemšu fizkultūras trenera diplomu.”

Lielākās grūtības Rudņevam sagādāja eksāmenu kārtošana latviešu valodā: „Savulaik gāju krievu skolā un krievu valodu zinu daudz labāk nekā latviešu valodu, ar kuru saskarsme bija retāka un kurā nejūtos spēcīgs. Nebija viegli, tomēr kaut kā eksāmenus nokārtoju. Mans kursa darbs noteikti būs saistībā ar jaunatnes skološanu. Pēc kursa darba izstrādāšanas man vēl jāiziet prakse kādā no skolām. Jūtu aicinājumu nākotnē pēc karjeras beigām strādāt ar jaunatni. Bet tagad domāju par gatavošanos sezonas otrajai pusei.”

Lazdiņš uz "Bunyodkor"

Latvijas izlases pussargs Artis Lazdiņš šodien Dubajā turnīrā "Match World Cup" uzbeku kluba "Bunyodkor" rindās aizvadīja pārbaudes spēli pret Sanktpēterburgas "Zenit". Laukumā viņš devās spēles 59. minūtē, kad viņa vienība atradās iedzinēju lomā ar 0:2. Līdz mača beigām "Bunyodkor" atguva vienus vārtus, savukārt Lazdiņš teksta tiešraidē atzīmējies tikai ar vairākiem pārkāpumiem.

Lazdiņš "Bunyodkor" atrodas uz pārbaudes laiku, un nākamā spēle šī turnīra ietvaros paredzēta piektdien pret ... "Neuchatel Xamax", kas šodien tika izslēgts no Šveices Superlīgas, kā arī piedzīvoja minimālu zaudējumu Irākas olimpiskajai izlasei - 0:1. No citām dalībkomandām noteikti jāizceļ Doņeckas "Shakhtar", krievu "Rostov", kā arī Uzbekistānas olimpiskā izlase. Visas šīs nosauktās vienības spēlē B grupā, bet Lazdiņš ar kompāniju A grupā.

"Bunyodkor" plašākai publikai kļuva pazīstams, pateicoties daudzajiem skaļajiem pirkumiem iepriekšējos gados. Šeit uzspēlēt paspējis Rivaldo, bet komandu vadīja slavenais brazīlietis Luišs Felipe Skolari.

Turkovs meklē jaunu klubu, Kozlovs nepārliecina trenerus

Ziemā darbavietu varētu mainīt izlases kandidāts Daniils Turkovs, kuram ir spēkā līgums ar ungāru "ZTE" līdz pat 2014. gadam. Viņš jau bija devies atrādīties uz Kazahstānu, taču sarunas par viņa iegūšanu neesot vainagojušās ar panākumiem. Ungāru prese ziņo, ka interese par viņu esot arī kādam ukraiņu klubam, taču kluba nosaukums netiek nosaukts.

Kijevas "Dynamo" jaunatnes komandā turpina pārbaudīties Valērijs Šabala un Vitālijs Jagodinskis. Šabala spēlē pret Ukrainas 1. līgas klubu "Arsenal" (0:2) nav izmantojis vienu labu iespēju izcelties, kopumā nospēlējot 45 minūtes. Jagodinskis bija viens no diviem futbolistiem, kurš aizvadīja pilnu spēli. Uzvarētajā spēlē pret "Desna" (2:1) Šabala, nākot uz maiņu 70. minūtē, neizmantoja izgājienu viens pret vienu ar vārtsargu, savukārt Jagodinskis nāca uz maiņu 80. minūtē.

Poļu kluba "Cracovia" rindās puslaiku pārbaudes mačā pret "Warta" nospēlējis Vladislavs Kozlovs. Kādā no epizodēm viņš bīstami uzsita, taču garām vārtiem. Jau piektdien "Cracovia" dosies uz treniņnometni Spānijā, taču Kozlova vārds nav atrodams starp braucējiem,. Pēc mača komandas galvenais treneris paziņoja, ka Kozlovs nav pierādījis savu lietderību, kaut gan laika viņam ir bijis pietiekami. Uzbrucējs dosies uz mājām, toties 1. komandas rindās iekļauts Aleksejs Višņakovs, kurš savainojuma dēļ šodien nespēlēja.

Izmantotie resursi:
Aktualno¶ci - KKS LECH POZNAŃ S.A.
ФК "БУНЁДКОР" расмий веб-сайти
Nemzeti Sport Online
Футбольний клуб "Динамо" (Київ). Офіційний сайт
Cracovia
Sport.pl - Najnowsze informacje - pi³ka noæna -...

 +14 [+] [-]

, 2012-01-18 19:24, pirms 13 gadiem
Lai izdodas, Artjom! Tu esi ļoti pozitīvs cilvēks, tāpēc lieliska nodarbošanās izvēle pēc karjeras beigām! Gan jau ar laiku arī ar latviešu valodu viss būs O.K.!

  -1 [+] [-]

, 2012-01-18 19:39, pirms 13 gadiem
Molodec!!!

  +4 [+] [-]

, 2012-01-18 19:39, pirms 13 gadiem
gribētu dzirdēt kā Rudņevs runā latviski!!!!

  -4 [+] [-]

, 2012-01-18 19:44, pirms 13 gadiem
umnica!

  +9 [+] [-]

, 2012-01-18 19:55, pirms 13 gadiem
Prieks, ka spēlētājs domā arī par izglītību. Mūsdienās daudzi spēlētāji aizbrauc spēlēt uz ārzemēm un paliek pat bez vidējās izglītības, par augstāko nerunājot. Bet, ja nu pēc spēlētāja karjeras beigām trenera karjera neizdodas, ko tad? Diploms vienmēr noder. Malacis Rudņevs.
Slēpts komentārs: Western

  +2 [+] [-]

, 2012-01-18 20:27, pirms 13 gadiem
Ceram uz nākamo video interviju latviešu valodā
Lai veicas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-01-18 22:20, pirms 13 gadiem
Tikai un vienīgi apsveicami

  +1 [+] [-]

, 2012-01-18 23:26, pirms 13 gadiem
Žēl, ka Kozlovam nav izdevies sevi pierādīt. Jāskatās, vai paspēs vēl kaut kur pārcelties vai arī jāpaliek Jelgavā vēl vienu sezonu un tad vasarā jāmēģina. Varbūt pat nebūtu slikti. Negribētos, lai Turkovs pārceļas uz Kazahstānu, tad jau daudz labāk, lai seko Rugina piemēram un dodas uz Ukrainu. Tas ir daudz loģiskāk.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-18 23:33, pirms 13 gadiem
reikons rakstīja: Žēl, ka Kozlovam nav izdevies sevi pierādīt. Jāskatās, vai paspēs vēl kaut kur pārcelties vai arī jāpaliek Jelgavā vēl vienu sezonu un tad vasarā jāmēģina.
Man nebūtu nekas pretim, ja paliktu Jelgavā Tieši kluba sportiskajā ziņā.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-19 00:08, pirms 13 gadiem
Interesanti, cik dienās viņš tos piecus eksāmenus nokārtoja. Jo mazāks laiks, jo vairāk var spriest par Rudņeva spējām un DU mācību sarežģītību.
Bet diploms ir laba lieta, apsveicami!

     [+] [-]

, 2012-01-19 01:25, pirms 13 gadiem
Redzēju Zenit spēli, Lazdins izskatījas parsteidzoshi labi, vairakas reizes labi atnema bumbu un šoreiz pat uzbrukum''a iedeva pāris labas piespēles.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-19 07:54, pirms 13 gadiem
Vai tad augstskolā var mācīties praktiski nemākot Latviešu valodu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja