Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Davidova atvairītā pendele neļauj čempionei "Ekranas" uzvarēt, Vaņins sauss kausa mačā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Davidova atvairītā pendele neļauj čempionei "Ekranas" uzvarēt, Vaņins sauss kausa mačā
Pāvels Davidovs
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Sportacentrs.com jau vēstīja par Aleksandra Cauņas, Kaspara Gorkša un Artjoma Rudņeva sekmēm augstākā līmeņa spēlēs. Tomēr šodien mači bija arī vairāku citu leģionāru pārstāvētajiem klubiem. Andris Vaņins ar sausu spēli palīdzēja savam "Sion" pārvarēt Šveices kausa izcīņas 1. kārtu, bet cits vārtsargs Pāvels Davidovs Lietuvā mača izskaņā atvairīja pendeli, neļaujot čempionei "Ekranas" izraut uzvaru pār "Sūduvu".

Oskara Kļavas AZAL, kas pagājušajā sezonā ieņēma tikai 7. vietu, jauno čempionātu sācis apņēmīgi, pēc četrām kārtām esot 1. vietā! Šīs dienas 4. kārtas mačā AZAL ar 6:2 sagrāva "Karabakh". Jāmin, ka 74. minūtē pat bija 6:0 un četrus no sešiem vārtiem AZAL labā iesita brazīlietis Nildo. Diemžēl Kļava šoreiz palika rezervē, bet viņa pārstāvētajai komandai četrās spēlēs ir 10 punkti, un tuvākās sekotājas tiek apsteigtas par diviem punktiem.

Šodien nespēlēja arī Ivans Lukjanovs, kurš netika pieteikts Ukrainas Premjerlīgas pastarīšu spēlē starp Zaporožjes "Metallurg" un "Hoverla", cīņai noslēdzoties 1:1. Lukjanova "Metallurg" ieņem pēdējo vietu.

Pāvela Davidova "Sūduva" šodien Lietuvas čempionāta spēlē viesos tikās ar līderi un čempioni "Ekranas". Pirmā stunda aizritēja bez vārtu guvumiem, bet tad "Sūduva" 12 minūšu laikā panāca 2:0 savā labā. Tomēr šo pārsvaru neizdevās nosargāt, un "Ekranas" ar vārtiem 77. un 79. minūtē izrāva neizšķirtu 2:2. Tomēr mačs "Sūduvai" varēja beigties arī vēl bēdīgāk, ja vien Davidovs 87. minūtē nebūtu atvairījis uz savas komandas vārtiem nozīmēto 11 metru soda sitienu! Spēles apskata video. "Sūduva" ieņem 3. vietu. Līderes "Ekranas" un "Žalgiris" ir patālu, bet tuvākā sekotāja "Kruoja" atpaliek par pieciem punktiem.

Šveices kausa izcīņā 1. kārtu pārvarējusi Andra Vaņina "Sion", tiesa, reģionālās līgas (pēc spēka 5. līmenis) komanda "Richemond" tika pārspēta tikai ar 1:0, vienīgos vārtus gūstot 1. puslaika vidū. Vaņins tomēr netika atpūtināts un aizvadīja pilnu spēli, tāpat 90 minūtes Dženāro Gatuzo. Šveicē gan šim "tikai 1:0" pievērsta maza uzmanība, jo šokējošu izstāšanos jau 1. kārtā piedzīvojis Superlīgas klubs "Luzern", kas pēcspēles sitienu sērijā zaudēja "Delémont" (3. līmenis) vienībai, tāpat izstājies vēl viens Superlīgas klubs "Servette", kas atzina "Cham" (4. līga) pārākumu.