Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

"Sion" nav ievērojusi FIFA piespriesto sodu; draud izslēgšana no Eirokausiem?

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

"Sion" nav ievērojusi FIFA piespriesto sodu; draud izslēgšana no Eirokausiem?
Andris Vaņins
Foto: www.mediasports.ch

FIFA izteikusi brīdinājumu Šveices futbola federācijai par Superlīgas kluba "Sion", kurā spēlē arī Latvijas izlases vārtsargs Andris Vaņins, neatļautajām aktivitātēm transfēru tirgū un piešķirtā soda neievērošanu. Lai arī "Sion" vēl nav atļauts pieteikt jaunus spēlētājus, klubs to ir izdarījis.

"Sion" klubam tika piespriests sods par ēģiptiešu vārtsarga Esama El-Hadari nelikumīgu pāreju no Kairas "Al Ahli". Sionai tika piešķirts aizliegums pieteikt komandā jaunus spēlētājus divu nākamo transfēru periodu laikā, sākot no 2010./11. gada sezonas sākuma. Tomēr šīs sezonas sākumā klubs pieteica sešus jaunus futbolistus, no kuriem trīs – Mario Mutšs, Paskals Feinduno un Gabri – ar Superlīgas atļauju devās laukumā iepriekšējā Šveices čempionāta mačā pret "Luzern" (1:1).

FIFA nosūtījusi vēstuli Šveices futbola federācijai ar lūgumu sadarboties un ievērot noteiktā soda mērus, tas ir, neļaut "Sion" pieteikt sastāva papildinājumus. Lai arī FIFA apgalvo, ka neizdarot nekādu spiedienu uz federāciju un gluži vienkārši lūdz ievērot reglamentu, ir arī parādījusies informācija, ka sekas varētu būt smagas, pat Šveices klubu izslēgšana no Eirokausiem, kā to arī nosaka FIFA statūti. Atgādinām, ka "Sion" ceturtdien Eiropas līgas "play-off" kārtā tiksies ar Glāzgovas "Celtic".

Iespējams, ka "Sion" vadība ir nepareizi sapratusi soda mēru un divus spēlētāju pāreju "logus" aprēķināja, saskaitot kopā divus nepilnus periodus, kas tādējādi varētu nozīmēt, ka aizliegums jau izciests. Taču sodu acīmredzot var izciest tikai par pilniem transfēru periodiem – tātad par 2011. gada ziemas un vasaras "logiem", no kuriem otrais vēl nav beidzies.

Izmantotie resursi:
Sport : toute l'actualité sportive sur...
eurosport.yahoo.com

Slēpts komentārs: pastjik

 +13 [+] [-]

, 2011-08-16 17:35, pirms 13 gadiem
pastjik rakstīja: uz izlasi
tu gadijumaa neesi Lo_hs ?

  +9 [+] [-]

, 2011-08-16 17:36, pirms 13 gadiem
pastjik rakstīja: uz izlasi
Es nesaprotu kāpēc liela daļa SC lietotāju sevi pataisa par idiotiem?

P.S. Nu jācer, ka varēs Vaņins uzspēlēt eirokasos šosezon.

  +5 [+] [-]

, 2011-08-16 17:36, pirms 13 gadiem
mosdef rakstīja: tu gadijumaa neesi Lo_hs ?
Slēpts komentārs: a jest kuric?

  +3 [+] [-]

, 2011-08-16 17:52, pirms 13 gadiem
komandas vadība gan ir eži
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-08-16 18:35, pirms 13 gadiem
Wyoming rakstīja: Vai Tu, pokemon, maz zini ko tas nozīmē?
shis vaards apziimee tavu patieso buutiibu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-08-16 22:42, pirms 13 gadiem
Cerams, ka nebūs tik radikāls sods. Tiešām gribētos Vaņinu redzēt Eiropas Līgā šosezon. Parādot labu spēli tur, varētu beidzot tikt uz spēcīgāku līgu.