Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Par Cauņu raksta "Daily Mail"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Par Cauņu raksta "Daily Mail"
Aleksandru Cauņu Anglijā vēl atcerās
Foto: www.championat.com

Par 2011. gada labāko Latvijas futbolistu Aleksandru Cauņu raksta populārais britu izdevums "Daily Mail". Intervijā Ešlijam Grejam Cauņa stāsta par pavadīto laiku Anglijā, par savu elku Latvijā, kā arī par mīļākajām komandām.

Aleksandrs Cauņa savainojuma dēļ šogad vēl ne reizi nav izgājis laukumā oficiālā mačā, atskaitot dublierus. Viņš palika uz rezervistu soliņa arī Čempionu līgas spēlē pret Madrides "Real". Pirms šīs spēles, kad Cauņa atveseļojās Latvijā, interesi par pussargu izrādīja "Daily Mail" žurnālists Ešlijs Grejs. Pirms "Real" mača viņš beidzot publicēja savu rakstu, kurā īsumā apraksta Latvijas futbolu un Aleksandra Cauņas karjeras ceļu.

Raksta nosaukums ir "Aleksandrs Cauna - from Watford to the Bernabeu" (No Votfordas uz Santjago Bernabeu). Ievadā Grejs min, ka Latvijā lielākā daļa puiku drīzāk nosauktu "Barcelona", nevis "Skonto" pamatsastāvu, tādēļ nav brīnums, ka Cauņa izauga, gaidot nākamo El Clasico.

Cauņa iespēju uzspēlēt pret "Real" nosauca par sapņu piepildījumu: "Jā, tas ir sapņu piepildījums, taču mēs labāk vēlējāmies tikties ar "Real" finālā. Labāk pretī būtu tikusi "Benfica" vai "APOEL", bet pret "Barcelona" un "Real" varētu spēlēt nākamajās kārtās." Turpinājumā Grejs apraksta Cauņas nokļūšanu un sekmes CSKA.

Uz jautājumu, vai Cauņam nav grūti pārorientēties no līdera lomas Latvijā uz vienu no ierindas spēlētājiem CSKA, Cauņa atbild noraidoši: "Man tas nav nekas īpašs. Tas bija mans personīgais mērķis pierādīt, ka es varu izkarot vietu augstākā līmenī. Šajā komandā ir daudz izlašu futbolistu kā Dumbija, Tošičs. Šeit ir pavisam cits līmenis. Latvija ir maza valsts, kurā esmu viens no labākajiem, bet Krievijā līmenis ir divas-trīs reizes augstāks.

Kad es netieku laukumā, ar mani strādā individuālais treneris, bet, kad spēlēju, šo treneri redzu daudz mazāk. Labāk viņu redzēt retāk, jo tad man ir vairāk iespēju atpūsties [smejas]."

Turpinājumā tiek stāstīts par to, kā Cauņa nokļuva Anglijā. 20 gadu vecumā viņš nedēļu trenējās ar "Chelsea" dublieriem, bet pēc tā bija tuvu līgumu parakstīšanai ar "Sunderland" un vēlāk arī "Blackburn", taču brīdī, kad uz līguma bija jāliek paraksti, abu klubu galvenie treneri jau bija atlaisti. 2009. gada vasarā Cauņa beidzot pārcēlās uz Angliju, uz pussezonu pievienojoties Čempionāta klubam "Watford". Tur Cauņa debitēja ar vārtu guvumu, taču sastāvā tā arī nenostiprinājās:

"Kad ierados, biju savainots. Tikko biju pārcietis operāciju. Mēnesi neko vairāk par velosipēda pedāļu mīšanu nevarēju darīt. Vēlāk sāku trenēties, spēlēt par dublieriem, tad atkal sākās problēmas. Iespējams, ka pasteidzos ar spēlēšanu."

Cauņa izteicies, ka Čempionāta un Premjerlīgas līmeņi ir atšķirīgi: "Es negribētu piekrist tam, ka Anglijā spēle balstās tikai uz tālajām piespēlēm un cīņu par bumbu. Premjerlīgā komandas cenšas vairāk saspēlēties, ātrumi ir lielāki, nekā Čempionātā. Piemēram, "Chelsea" izdara desmit piespēles un gūst vārtus, bet Čempionātā dažreiz pietiek ar vienu piespēli, sitiens ar galvu - vārti. "Watford" treneris aicināja mūs vairāk saspēlēties pa apakšu, es daudz ieguvu viņa vadībā. Treniņi bija ļoti interesanti. Ja tu ieradies uz tiem neizgulējies, tu nevarēji saprast, kas notiek."

Cauņa arī nedaudz sīkāk pastāstīja par CSKA: "Mums ir vieni no labākajiem treneriem Krievijā, kā arī vairāki spāņi. Te ir lieliski treniņapstākļi. Šeit ir viss nepieciešamais jaunajiem futbolistiem."

Noslēgumā Cauņa atklāj, ka viņa elks bijis Andrejs Rubins, kurš arīdzan spēlēja kreisā pussarga postenī. Cauņa uzslavēja arī Marianu Paharu, tomēr Rubins viņam esot bijis tuvāks. No ārzemju futbolistiem Cauņa izcēla Franku Riberī, Krištianu Ronaldu un Lionelu Mesi, bet visvairāk viņam patīkot vērot "Barcelona" un "Real" spēles.

Pilns raksts:
Aleksandrs Cauna - From Watford to the Bernabeu...

  +9 [+] [-]

, 2012-03-16 11:43, pirms 13 gadiem
Tas tā interesanti par Rubinu...
Paldies pa rakstu!

 +20 [+] [-]

, 2012-03-16 12:01, pirms 13 gadiem
Latvijā lielākā daļa puiku drīzāk nosauktu "Barcelona", nevis "Skonto" pamatsastāvu - sasodīta taisnība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-03-16 18:29, pirms 13 gadiem
protams prieks par cauņu. Ceru, kad nākotnē tiks pret ČL komandām uzspēlēt

  -1 [+] [-]

, 2012-03-16 20:53, pirms 13 gadiem
sasperjods rakstīja: bēt vēl vairāk zina nosaukt RD sastāvu
te pat šaubos-
bļaut māk, bet reali komandā iedzilinās ne visi un pat ne lielaka daļa no parastajiem skatitajiem

     [+] [-]

, 2012-03-17 14:41, pirms 13 gadiem
sasperjods rakstīja: bēt vēl vairāk zina nosaukt RD sastāvu
Nesalīdzini RD ar Latvijas futbola klubiem. Gribi to vai nē, Latvijā futbols nestāv klāt hoķim!

     [+] [-]

, 2012-03-21 14:24, pirms 13 gadiem
keksss rakstīja: Nesalīdzini RD ar Latvijas futbola klubiem. Gribi to vai nē, Latvijā futbols nestāv klāt hoķim!
Korektāk būtu teikt, ka Latvijas futbols nestāv klāt Rīgas Dinamo, jo hokejs bez Dinamo, Latvijā ir ļoti, ļoti zemu!