Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Germans Māliņš: "BATE komandā kuru katru spēlētāju neņem"

Rolands Eliņš

Germans Māliņš: "BATE komandā kuru katru spēlētāju neņem"
Germans Māliņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas izlases vārtsargs Germans Māliņš, kurš pavisam nesen pievienojies Baltkrievijas klubam BATE, sniedzis pirmo interviju Baltkrievijas sporta portālam „Goals.by”, kurā izsakās atzinīgi par atmosfēru jaunajā komandā, lepojas ar saviem gūtajiem vārtiem „Skonto” sastāvā un izsaka domas par konkurenci ar BATE pamatvārtsargu Andreju Gorbunovu.

Kāpēc nolēmāt doties uz pārbaudi BATE klubā?
Man piezvanīja un piedāvāja šādu variantu, kāpēc lai atteiktu? Pāreja uz BATE ir lieliska iespēja pieteikt sevi jaunā līmenī. Turklāt šobrīd daudzi futbolisti vēlas nokļūt Borisovā, un es neesmu izņēmums, jo tas ir labs klubs, kurš Eiropā jau ieguvis reputāciju.

Vai nemulsināja tā sauktais „pārbaudāmā spēlētāja” statuss?
Nē, tā ir normāla prakse. Turklāt, ja reiz BATE mani uzaicināja, tad zināja, ko es piedāvāju. Bija redzams, ka treneri vēlas uz mani paskatīties dzīvē, redzēt, kā es saprotos ar komandas biedriem, jo, pēc manis redzētā, kuru katru BATE komandā vis neņem. Savukārt pats sevi par tādu superzvaigzni neuzskatu, lai atteiktos braukt uz pārbaudēm, turklāt neviena labāka piedāvājuma man tā arī nebija.

Kurš no komandas biedriem visvairāk palīdzēja iekļauties kolektīvā?
Deniss Poļakovs. Dzīvojām vienā numurā. Taču vispār visa komanda mani sagaidīja ļoti silti bez liekas dižošanās (kriev. val.- "без понтов"), tā ka nekāda lielā adaptācija nebija nepieciešama. Visi kārtīgi puiši, tas pats Aleksandrs Gļebs, kurš spēlējis „Arsenal” un „Barcelona”, ir ļoti atsaucīgs un labvēlīgs cilvēks.

„Skonto” jūs bijāt komandas kapteinis. Vai nebija grūti vadīt citus spēlētājus no vārtsarga pozīcijām?
Kapteinis jau ir līderis ne tikai laukumā, bet arī ģērbtuvēs. Protams, mača laikā nevarēju pieskriet pie tiesneša un pateikt, ko es par to visu domāju, tādēļ nācās savas funkcijas izpildīt no tālienes.

Jūsu kontā arī ir gūti vārti. Vai atceraties, kā tas notika?
Patiesību sakot, sirds dziļumos ļoti lepojos ar šo vārtu guvumu. Mēs spēlējām pret „Jūrmalu” un zaudējām 0:1, taču mača beigās bija iespēja izpildīt soda sitienu. Tad nu es aizskrēju uz pretinieku soda laukumu un iesitu golu. Manuprāt, neviens cits vārtsargs Latvijas čempionātā neko līdzīgu nav izdarījis, proti, iesitis nevis ar pendeli, bet gan no spēles. Pēc tā mača man bija ļoti milzīgas emocijas, galu galā, tā notiek tikai reizi mūžā.

Māliņa vārtu guvums (1:40)

BATE stažējušies arī Marians Pahars un Vitālijs Astafjevs. Vai viņi ietekmēja jūsu komandas izvēli?
Viņi man stāstījuši daudz laba par BATE, slavējuši gan infrastruktūru, gan treniņu procesu, taču, kad braucu šurp, ar viņiem nekonsultējos. Zināju, ka, ja man kaut kas nepatiks šajā komandā, tad tik un tā līgumu neparakstīšu. Taču šeit viss ir lieliski.

Pēc fotogrāfijām BATE mājaslapā liekas, ka esat vīrs, kurš ar izskatu vien biedē pretiniekus.
Redzēju šīs fotogrāfijas, sanākušas tādas īpatnas. Bārdu neaudzēju tāpēc, lai kādu iebiedētu, turklāt tieši šodien biju pie friziera, tā ka jums nevajag baidīties no manis (smaida).

Agrāk ar 30. numuru (Māliņa izvēlētais numurs BATE komandā. Aut.) BATE spēlēja Aleksandrs Gutors. Vai zināt kaut ko par šo spēlētāju?
Dzirdēju, ka viņš pameta klubu ar skandālu, bet iztiksim šoreiz bez mana vērtējuma par notikušo.

Gutors neizturēja konkurenci ar Andreju Gorbunovu. Vai jūs šobrīd skaitāties kā viņa aizvietotājs?
Tas nav jāvaicā man. Es trenēšos un centīšos pierādīt sevi, bet to, kurš ir pirmais un kurš otrais vārtsargs, ļaušu izlemt komandas treneriem.

Intervija pilnā apjomā- Goals.by знакомится с новичком БАТЭ Германом...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-03-15 16:49, pirms 12 gadiem
v3_karstgalvis rakstīja: reali katra komanda kuru katru speletaju nenem!
un kā vēl ņem

  +1 [+] [-]

, 2013-03-15 16:56, pirms 12 gadiem
"Protams, mača laikā nevarēju pieskriet pie tiesneša un pateikt, ko es par to visu domāju!" - fascinē mani šis pēc daudzu spēlētaju domām galvenais kapteiņa uzdevums laukumā

  +5 [+] [-]

, 2013-03-15 17:06, pirms 12 gadiem
''Vai nemulsināja tā sauktais „pārbaudāmā spēlētāja” statuss?''

Mūsējiem tas ir ļooti pašsaprotami.

  +4 [+] [-]

, 2013-03-15 17:38, pirms 12 gadiem
niklacis rakstīja: "Protams, mača laikā nevarēju pieskriet pie tiesneša un pateikt, ko es par to visu domāju!" - fascinē mani šis pēc daudzu spēlētaju domām galvenais kapteiņa uzdevums laukumā
Dažreiz arī viņš skrēja pie tiesneša, kurš atradās patālu no vārtsarga laukuma (piemēram, spēlē pret ''Daugavu'' (R) 2012.gadā - tiesāja Golubevs, Tagijevs, Koritko).

  +3 [+] [-]

, 2013-03-15 17:47, pirms 12 gadiem
1 rakstīja: Dažreiz arī viņš skrēja pie tiesneša, kurš atradās patālu no vārtsarga laukuma (piemēram, spēlē pret ''Daugavu'' (R) 2012.gadā - tiesāja Golubevs, Tagijevs, Koritko).
Vienā spēlē arī no muguras iedeva vienam pa žokli. Kā īsts urlāns s gravisa.
BATE komandā varēs padot bumbas un sildīt soliņu līdz brīdim, kad izmetīs ārā. Džekam vajadzētu saprast, ka tādam pundurim būt par vārtsargu ir diezgan problemātiski.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-15 18:13, pirms 12 gadiem
Keimais Žurmis rakstīja: Vienā spēlē arī no muguras iedeva vienam pa žokli. Kā īsts urlāns s gravisa.
BATE komandā varēs padot bumbas un sildīt soliņu līdz brīdim, kad izmetīs ārā. Džekam vajadzētu saprast, ka tādam pundurim būt par vārtsargu ir diezgan problemātiski.
kurā vietā viņs ir punduris?

     [+] [-]

, 2013-03-15 20:17, pirms 12 gadiem
bebitis rakstīja: kurā vietā viņs ir punduris?
Izmēri labāk, cik viņš garš, un tad jautā

  -2 [+] [-]

, 2013-03-15 20:49, pirms 12 gadiem
Keimais Žurmis rakstīja: Izmēri labāk, cik viņš garš, un tad jautā
184, ja tas ir punduris, tad messi ir liliputs

  +1 [+] [-]

, 2013-03-15 22:14, pirms 12 gadiem
bebitis rakstīja: 184, ja tas ir punduris, tad messi ir liliputs
Vai Messi stāv vārtos?

  +1 [+] [-]

, 2013-03-15 22:30, pirms 12 gadiem
balkons rakstīja: Vai Messi stāv vārtos?
tu pajoli šeit nav runa par messsi, vot pasaki ari tu ka 184 ir vārtsargs punduris, tas bij ka salidzinajums domats

  +2 [+] [-]

, 2013-03-15 22:43, pirms 12 gadiem
Keimais Žurmis rakstīja: Izmēri labāk, cik viņš garš, un tad jautā
casillasam arii laikam ljoti problemaatiski sanaak but par vartsargu ar saviem 182,2 , tikai vins ir viens no pasaules labaakajiem tu mulkiit

     [+] [-]

, 2013-03-15 23:09, pirms 12 gadiem
zema rakstīja: casillasam arii laikam ljoti problemaatiski sanaak but par vartsargu ar saviem 182,2 , tikai vins ir viens no pasaules labaakajiem tu mulkiit
Pieliec Kasiljasam klāt Māliņu, un tad salīdzini, muļķīt. ja tu neesi redzējis māliņu, tad neļurini. 1,84 ibio. Varbūt 1,94 vai 2,04, durik?

  -1 [+] [-]

, 2013-03-15 23:17, pirms 12 gadiem
balkons rakstīja: Pieliec Kasiljasam klāt Māliņu, un tad salīdzini, muļķīt. ja tu neesi redzējis māliņu, tad neļurini. 1,84 ibio. Varbūt 1,94 vai 2,04, durik?
es ahueju kur tu esi dibils,durik shkurij epta
runa iet par to ka vinsh var zaigratj un vinjam nav problematiski spelet ar tadu augumu kads vinam ir, jo augums nav pats svarigakais, un tam pieradijums ir casillas

  -1 [+] [-]

, 2013-03-16 01:10, pirms 12 gadiem
balkons rakstīja: Pieliec Kasiljasam klāt Māliņu, un tad salīdzini, muļķīt. ja tu neesi redzējis māliņu, tad neļurini. 1,84 ibio. Varbūt 1,94 vai 2,04, durik?
pasties netā gaili pirms dirss, jebkurā vietā rakstīts ka augums vinam 184 vai pat vairāk

  +2 [+] [-]

, 2013-03-16 06:51, pirms 12 gadiem
zema rakstīja: es ahueju kur tu esi dibils,durik shkurij epta
runa iet par to ka vinsh var zaigratj un vinjam nav problematiski spelet ar tadu augumu kads vinam ir, jo augums nav pats svarigakais, un tam pieradijums ir casillas
SalīdzināT Kasiljasu ar Maļiņu ir tas pats, kas salīdzināt Messi ar Blanku vai čibriku ar cīsiņu.

     [+] [-]

, 2013-03-16 16:13, pirms 12 gadiem
Skaidrs, ka Māliņam noteikti plusiņu pie CV iedeva labākā vārtsarga tituls Virslīgā pērnajā sezonā. Izlases kandidātos viņš jau arī kādu laiku stabili ir kopš Starkovs nesauc vairs Romanovu (Pavlovs vēl vasarā uz neilgu brīdi izlases pieteikumos figurēja). Jāvēl veiksmi, lai gan cīņa par pirmā vārtsarga vietu droši vien nebūs viegla. Bet no otras puses - kāpēc, lai klubs, kurā bez Māliņa ir vēl tikai viens leģionārs, ņemtu leģionāru kā rezerves vārtsargu?