Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Hščanovičs: "Cītīgi trenējos un gaidu iespēju"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Hščanovičs: "Cītīgi trenējos un gaidu iespēju"
Raivis Hščanovičs (sarkanajā kreklā)
jūnija beigās mačā pret "Galaxy"
Foto: AFP/Scanpix

Kādu laiciņu Ziemeļamerikas futbola laukumos nav redzēts mūsu kreisās malas aizsargs Raivis Hščanovičs. Pēdējā laikā būdams "Toronto FC" rezervē, mūsu futbolists gaida, kad atkal tiks pie iespējas iziet laukumā. Par to sīkāk Raivis stāsta nelielā sarunā ar Sportacentrs.com.

"Pēc spēles pret Losandželosas "Galaxy" [tā notika 26. jūnijā - aut.] guvu priekšējā muskuļa savainojumu. Izlaidu kādu nedēļu, un manā vietā diezgan labi sāka spēlēt Niks Garsija. Trenerim vienkārši nav jēgas neko mainīt, ja komandai ir labi rezultāti. Ar veselību tagad viss ir kārtībā - cītīgi strādāju treniņos un gaidu iespēju," Raivis Hščanovičs sarunā ar Sportacentrs.com paskaidro, kāpēc pēdējā laikā nav izgājis laukumā "Toronto FC" sastāvā ne MLS (Major League Soccer), ne CONCACAF Čempionu līgas spēlēs.

Iespēja noteikti pienāks - tā kā "Toronto FC" iekļuvusi CONCACAF Čempionu līgas grupu turnīrā, spēļu grafiks tuvākajā laikā ir visai blīvs - līdz septembra beigām vēl 12 spēļu. Pagaidām gan kanādieši patiešām uzrāda labus rezultātus. "Pirms sezonas bija mērķis iegūt Kanādas kausu, ko arī izdarījām. Nākamais mērķis - tikt Čempionu līgas grupu turnīrā, kas arī ir paveikts. Un pēdējais mērķis - tikt MLS play-off - uz ko tagad jākoncentrējas visvairāk. Kluba četrus gadus ilgajā vēsturē vēl nekad nav sasniegti play-off, turklāt ne Toronto basketbolisti, ne hokejisti izslēgšanas spēlēs netika. Ja to paveiksim, organizācijai tas būs liels sasniegums," skaidro 23 gadus vecais aizsargs.

Aiz muguras jau četri ar pusi pavadītie mēneši Toronto, un Raivis atzīst, ka Ziemeļamerikā pie visa jau ir pieradis: "Sākumā bija lielas acis, skatoties apkārt, taču nu jau pie visiem pārlidojumiem, ceļošanas un citām lietām ir pierasts. Par savu spēli - sezonas sākumā tikko pēc traumas tiku iemests lielajā katlā un fiziski varbūt nevarēju pilnvērtīgi darboties. Tagad viss ir labi, arī ar čaļiem esmu sapazinies un zinu arī viņu spēles manieri - ir vieglāk."

Nepamanīts garām nav paslīdējis fakts, ka uz MLS turpina braukt pazīstami Eiropas futbolisti. Spilgtākais piemērs pēdējā laikā ir franču uzbrucējs Tjerī Anrī, kurš nu pārstāv Ņujorkas "Red Bulls" komandu. "Tie, kas saka, ka uz šejieni spēlētāji brauc tikai karjeras beigās - neredzu, ar ko Anrī šobrīd būtu sliktāks par to, kurš vēl pagājušajā sezonā "Barcelona" sita vārtus. Pret tādiem futbolistiem spēlēt ir papildus motivācija. Arī mūsu komandai pievienojās Mista, kurš savulaik bija rezultatīvs "Valencia". Gandrīz katrā klubā ir pa kādam zināmam eiropietim," skaidro Hščanovičs.

Viņa formas kreklu ar 34. numuru Toronto var iegādāties jebkurš, un šo iespēju jau izmantojuši vairāki Kanādā dzīvojošie latvieši. Kā smejas pats Raivis, kurš jau iepazinies ar vairākiem pilsētā mītošajiem tautiešiem, viņam Toronto jau ir neliels fanklubs. Cerēsim, ka Toronto futbola kluba 34. numurs drīz atkal būs redzams savas komandas pamatsastāvā!

 +11 [+] [-]

, 2010-08-14 23:35, pirms 14 gadiem
No LMT virsligas normaals lēciens!

 +12 [+] [-]

, 2010-08-14 23:38, pirms 14 gadiem
Nja kādos līmeņos spēlē mūsu aizsargi:Gorkšs,Ivanovs,Kļava,Hščanovičs,superrrrrr
Slēpts komentārs: burkans21

  +4 [+] [-]

, 2010-08-14 23:42, pirms 14 gadiem
Neko daudz jau Anrī pagājušajā gadā nesasita. Bet nu lai veicas MLS.

 +22 [+] [-]

, 2010-08-15 00:13, pirms 14 gadiem
burkans21 rakstīja: Labāk iemācies sist pendeli.
Katrs var netrāpīt, āmur.

  +1 [+] [-]

, 2010-08-15 00:14, pirms 14 gadiem
Cerams, ka drīz atkal būs laukumā, lai mēģinātu apturēt paša pieminēto Anrī. Veiksmi. No Virslīgas tiešām labi izsities.

  -3 [+] [-]

, 2010-08-15 00:34, pirms 14 gadiem
reikons rakstīja: Katrs var netrāpīt, āmur.
"Bet nu kurš tā sit pendeli?"

  +8 [+] [-]

, 2010-08-15 10:05, pirms 14 gadiem
angusrocks rakstīja: "Bet nu kurš tā sit pendeli?"
Viņš ir aizsargs. Pie tam, vai tad treneris vai viņa asistenti treniņā neredz, kurš un kā sit pendeles? Tas jau ir trenera darbs redzēt un pēc tam ļaut sist labākajiem. Skonto rindās gan viņš patiesi labi sita pendeles.

     [+] [-]

, 2010-08-15 10:19, pirms 14 gadiem
reikons rakstīja: Viņš ir aizsargs. Pie tam, vai tad treneris vai viņa asistenti treniņā neredz, kurš un kā sit pendeles? Tas jau ir trenera darbs redzēt un pēc tam ļaut sist labākajiem. Skonto rindās gan viņš patiesi labi sita pendeles.
LMT nav vārtusargu tādi kādi ir MLS.

  +1 [+] [-]

, 2010-08-15 10:23, pirms 14 gadiem
burkans21 rakstīja: Labāk iemācies sist pendeli.
Visu jau viņš darīja ļoti pareizi,bet GK nekur neleca parasti lec

     [+] [-]

, 2010-08-15 11:19, pirms 14 gadiem
burkans21 rakstīja: Labāk iemācies sist pendeli.
oj vienu nenozimigu pendeli tagad visu laiku pieminees
vinsh ir aizsargs vinam nav jamak viss

  -1 [+] [-]

, 2010-08-15 13:58, pirms 14 gadiem
YeTii rakstīja: oj vienu nenozimigu pendeli tagad visu laiku pieminees
vinsh ir aizsargs vinam nav jamak viss
Oj oj oi. aizstāvis atradies. Arī aizsargam jāprot sist. Ja nemāk tad lai trennējas. Un vai nenozīmīgu pendeli ja komanda zaudē ?

  +1 [+] [-]

, 2010-08-15 19:02, pirms 14 gadiem
burkans21 rakstīja: Oj oj oi. aizstāvis atradies. Arī aizsargam jāprot sist. Ja nemāk tad lai trennējas. Un vai nenozīmīgu pendeli ja komanda zaudē ?
nu gan. šitie SC komentātaji[gudrie] varētu da jebko noriet...