Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gutkovskim uzvara pār Šteinboru, Cigaņikam panākums pret Dubru

Rolands Eliņš

Gutkovskim uzvara pār Šteinboru, Cigaņikam panākums pret Dubru
Vladislavs Gutkovskis. Foto: rakow.com

Polijas un Ukrainas čempionātos šodien savstarpējas spēles aizvadīja Latvijas futbolistu pārstāvētie klubi, un pie uzvarām tika veiksmīgi spēlējošie Vladislava Gutkovska "Rakow" un Andreja Cigaņika "Zorya" klubi.

Polijas čempionātā savstarpējā mačā tikās Latvijas futbolistu pārstāvētās komandas "Rakow" un "Jagiellonia". "Rakow" rindās Vladislavs Gutkovskis bija atgriezies sākumsastāvā, bet "Jagiellonia" vārtos stājās Pāvels Šteinbors. Šteinbors spēles gaitā liedza Gutkovskim atzīmēties ar vārtu guvumu, taču "Rakow" tāpat izvirzījās vadībā ar 2:0 un pēc tam ar 3:1. Divi vārti tika gūti ar pendelēm, kuru izpildīšanā šoreiz Gutkovskis nepiedalījās.

Ar kompensācijas laikā gūtajiem vārtiem "Jagiellonia" samazināja starpību līdz 2:3, taču no zaudējuma neizvairījās. Gutkovska komanda turpina spēlēt ļoti veiksmīgi un ar 27 punktiem 29 spēlēs ieņem otro vietu līgā, tikai par diviem punktiem atpaliekot no līderes "Legia", kamēr Šteinbora komanda ir tieši tabulas vidū – astotajā vietā.

Arī Ukrainas Premjerlīgā norisinājās mačs ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā – "Zorya" rindās laukumā devās Andrejs Cigaņiks, bet "Oleksandriya" aizsardzībā spēlēja Kaspars Dubra. Šī abām komandām kā konkurentēm turnīra tabulā bija svarīga tikšanās, un uzvaru ar 2:0 izcīnīja Cigaņika komanda, lai gan gandrīz visu otro puslaiku atradās mazākumā. 84. minūtē noraidījumu nopelnīja arī Dubras komandas biedrs, kad rezultāts vēl bija 1:0 "Zorya" labā. Kompensācijas laika sākumā Cigaņiks tika nomainīts, un pašās beigās viņa komanda panāca arī 2:0.

Dubras komandai šī ir jau ceturtā neuzvarētā spēle pēc kārtas, kas licis atkāpties uz astoto vietu kopvērtējumā, kamēr "Zorya" Ukrainas līgā guvusi trešo uzvaru pēc kārtas un ieņem ceturto vietu.

Šveices čempionātā Mārcis Ošs tikai pašās beigās devās uz maiņu "Lugano" sastāvā, laukumā dodoties 89. minūtē. Viņa komanda ar 0:1 piekāpās "Zurich", kas tai lika atkāpties uz piekto vietu kopvērtējumā.

Vācijas sieviešu Bundeslīgā Sandra Voitāne devās uz maiņu "Meppen" mačā pret "Freiburg". Viņa spēlē iesaistījās 71. minūtē, kad rezultāts bija 0:0. Spēles vienīgie vārti tika gūti 81. minūtē, kad vadībā izvirzījās "Freiburg", kopvērtējuma sestās vietas īpašniece. Voitānes klubs tikmēr ieņem 11. vietu 12 komandu konkurencē un zaudējis astoņās no 11 spēlēm.