Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņina "Sion" kārtējā revolūcija - Gatuzo atbrīvots no trenera amata

Agris Suveizda

Vaņina "Sion" kārtējā revolūcija - Gatuzo atbrīvots no trenera amata
Džennāro Gatuzo
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētajā klubā "Sion" notikušas kārtējās pārmaiņas. Pēc kaunpilnā zaudējuma Sanktgallenē (0:5) kluba prezidents Kevins Konstantēns nolēmis atbrīvot Džennāro Gatuzo no galvenā trenera pienākumiem. Tāpat līdz sezonas beigām uz otro komandu pazemināti seši spēlētāji.

"Sakarā ar slikto sniegumu pēdējo nedēļu laikā un neseno Sanktgallenē piedzīvoto pazemojumu kluba vadība ir nolēmusi pēdējās piecās spēlēs komandas grožus uzticēt kluba U-21 komandas treneru korpusam. Mišels Dekastels (galvenais treneris), Kristofs Mulēns (trenera asistents) un Fabians Zalvi (vadība un koordinācija) pavasarī sasniedza labus rezultātus ar dublieriem, un viņiem tagad ir uzticēta lielā komanda," teikts kluba paziņojumā.

"Arno Rosīni un Džennāro Gatuzo vadītā komanda piedzīvos lielas izmaiņas - tikai 12 spēlētāji saglabās vietu sastāvā. Lai nodrošinātu nepieciešamo skaitu, astoņi jauniešu komandas spēlētāji iekļausies pirmajā komandā," paziņojumā turpināts. Kluba vadība izteikusi cerību, ka paaugstinātie jaunieši ar savu lielo vēlmi spēs izmantot doto iespēju un gūt panākumus. Seši futbolisti, kas tiks nosūtīti uz otro komandu, ir Dragans Mrdža, Karims Joda, Mihaels Dingsdags, Arno Bīlers, Antonijs Sotjē un Alberto Regaconi. Joakims Adao un Džennāro Gatuzo šobrīd ir savainoti.

Sion" šosezon no amata atbrīvoti jau pieci galvenie treneri. Septembrī neilgi pēc stāšanās amatā tika atlaists šveicietis Sebastjēns Furnjē, un līdz gada beigām darbu zaudēja vēl divi šveicieši - jau pieminētais Dekastels, kurš nu ir atgriezies amatā, un Pjērs Andrē Širmans. Decembra pirmajā pusē par Širmana aizvietotāju kļuva Munjoss, kura līgums stājās spēkā šā gada janvārī. Februāra izskaņā Konstantēns situāciju mēģināja glābt, komandas vadību uzticot kapteinim Gatuzo, kurš kļuva par spēlējošo treneri. Itālieša vadībā "Sion" desmit Šveices Superlīgas spēlēs sakrāja desmit punktus un, ar 0:1 zaudējot "Basel", izstājās Šveices kausa pusfinālā. "Sion" ar 45 punktiem 31 mačā Superlīgā ieņem piekto vietu, par punktu atpaliekot no "Zurich", taču sioniešiem ir viena spēle rezervē.

Izmantotie resursi:
FC Sion

  +2 [+] [-]

, 2013-05-13 18:48, pirms 11 gadiem
tas tak ir trakāks par Romānovu no Žalgira

  +1 [+] [-]

, 2013-05-13 18:51, pirms 11 gadiem
pilnīgs p,!,z,ģ,€,c. Tur kādam steidzami vajag ārstēties. Pieci treneri sezonas laikā!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-13 21:10, pirms 11 gadiem
Vaņins jau arī intervijā teica, ka komanda nepaspēj pierast pie trenera stila, kā jau nākamais nāk. Grūti saprast Sion vadību - nu neatnāks viņiem treneris un momentā komandai tikai uzvaras. Trenerim ir jādod kā minimums sezona laika, lai sevi pierādītu.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-13 22:13, pirms 11 gadiem
Šeit kluba vadība vēl slimāki par Dinamo ekspertiem..