Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Uldriķa "Cambuur" pēc zaudējumu sērijas atbrīvo treneri – atgriežas panākumiem bagātais de Jongs

Agris Suveizda

Uldriķa "Cambuur" pēc zaudējumu sērijas atbrīvo treneri – atgriežas panākumiem bagātais de Jongs
Henks de Jongs. Foto: cambuur.nl

Latvijas izlases uzbrucēja Roberta Uldriķa pārstāvētais Nīderlandes futbola klubs "Cambuur" piektdien piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas, vakar no galvenā trenera amata atbrīvoja Šorsu Ultē, bet šodien atpakaļ amatā iecēla Henku de Jongu, kurš pirms gandrīz gada posteni atstāja ilgstošu veselības problēmu dēļ.

36 gadus vecais Ultē, kurš iepriekš trenēja Sitardas "Fortuna", galvenā trenera krēslā bija kopš novembra vidus un neglāba "Cambuur" no izkrišanas no augstākās līgas. Šo sezonu komanda sāka ar bilanci 4-1-1, taču ar trim rezultatīviem zaudējumiem pēc kārtas (2:3 pret "Utrecht II", 3:4 pret PSV II un 2:5 pret "Dordrecht") atkāpusies uz 11. vietu 20 vienību konkurencē. Paaugstināšanas pārspēļu zona gan joprojām ir tikai punkta attālumā, bet otrā vieta, kas dos garantētu ceļazīmi augšup, - četru punktu attālumā.

59 gadus vecais Henks de Jongs ir visu laiku sekmīgākais "Cambuur" galvenais treneris un pie komandas pilnvērtīgas vadīšanas ticis jau trešo reizi. 2021. gadā "Cambuur" de Jonga vadībā triumfēja Nīderlandes otrajā spēcīgākajā divīzijā, kurā spēlē arī pašlaik, un sezonu pēc tam tika pie visu laiku augstākās vietas augstākajā sabiedrībā – devītās. Pirms gada de Jongs veselības problēmu dēļ amatu atstāja, taču līgums ar klubu netika izbeigts. Pēc martā veiktās galvas operācijas de Jonga veselība atkal ir kārtībā.

25 gadus vecais Uldriķis "Cambuur" pārstāv trešo sezonu. Debijas sezona viņam pagaidām izvērtusies labākā, devīto vietu palīdzot izcīnīt ar septiņiem vārtiem 21 spēlē. Pagājušajā sezonā Uldriķis vairs sāka tikai pusi savu spēļu (14 no 28) un guva tikai vienus vārtus, bet šosezon vārtus nav guvis joprojām – sezonas atklāšanas mačā viņš neiesita pendeli, un tā arī palikusi vienīgā spēle šosezon, kurā aizvadīts vairāk par puslaiku. Uldriķis sācis divas no savām astoņām spēlēm. Pašlaik Uldriķis atrodas Latvijas izlasē, kas parīt uzņems Armēniju, bet svētdien viesosies Turcijā.

Izmantotie resursi:
https://cambuur.nl/nieuws/hoofdtrai...
https://cambuur.nl/nieuws/henk-de-j...