Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Maksimenko "Kilmarnock" uzvar izšķirošajā cīņā par palikšanu skotu Premjerlīgā

Maksimenko "Kilmarnock" uzvar izšķirošajā cīņā par palikšanu skotu Premjerlīgā
Vitālijs Maksimenko (pa kreisi)
Foto: www.skysports.com

Latvijas futbolistu pārstāvētie klubi 10.maijā aizvadījuši spēles Skotijas, Šveices, Krievijas, Polijas, Gruzijas un Baltkrievijas turnīros.

Skotijas Premjerlīgā svarīgu uzvaru par palikšanu skotu spēcīgākajā futbola līgā šodien izcīnīja Latvijas aizsarga Vitālija Maksimenko pārstāvētais "Kilmarnock", kas ar 1:0 uzveica "Hibernian". Maksimenko tika nomainīts jau spēles 34.minūtē, iemesls – savainojums.

Lai saglabātu vietu Premjerlīgā, "Kilmarnock" bija nepieciešams vismaz neizšķirts ar tiešo konkurentu "Hibernian". Tiesa, "Hibernian" pēc šī mača (kas bija pēdējās kārtas spēle) arī uzreiz neizstāsies no Premjerlīgas – priekšā pārspēles par vietas saglabāšanu.

Krievijas Premjerlīgas spēlē uzbrucēja Artūra Karašauska pārstāvētais Kazaņas "Rubin" ar 4:0 uzveica Samaras "Krylya Sovetov". Latvijas futbolists mača pieteikumā netika iekļauts.

Gruzijas čempionātā pie pārliecinošas uzvaras tika "Torpedo Kutaisi", kas ar 6:1 sakāva "WIT Georgia". Sestos vārtus uzvarētāju labā guva Igors Savčenkovs, kurš laukumā nāca uz maiņu otrā puslaika sākumā.

Polijas Ekstraklasē sagrāvi piedzīvoja Deniss Rakels un "Cracovia", kas ar 1:5 piekāpās 'Piast Gliwice". Rakels nāca laukumā 47.minūtē, kad rezultāts bija 0:2. Citā mačā "Gornik Zabrze" ar Pāvelu Šteinboru vārtos piekāpās "Lech Poznan" (1:2). Šteinbors pavadīja laukumā visu spēli. Pirmās līgas spēlē Nikolajs Kozačuks un "Gornik Leczna" ar 2:0 uzveica "Kolejarz Stroze". Kozačuks tika nomainīts 65.minūtē, kad rezultāts bija 1:0 viņa pārstāvētās komandas labā.

Baltkrievijas čempionātā Borisovas BATE ar vārtsargu Germanu Māliņu rezervē ar 3:0 sakāva Sluckas komandu. Ilgu laiku mačā rezultāts bija tikai 1:0, bet abus pārējos vārtus BATE guva mača pēdējo minūšu laikā (85' un 90+3').

Šveices Superlīgā pie pārliecinošas uzvaras tika aizsargs Nauris Bulvītis un "Aarau", kas ar 4:0 sakāva "Grasshopper". Bulvītis laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Izmantotie resursi:
SPFL - Scottish Professional Football League
Российская футбольная Премьер-Лига, Чемпионат...
Live scores, results, fixtures, tables,...
Ekstraklasa, piłka nożna, relacje live, wyniki...
Футбол в Беларуси, Европе и мире, статистика,...
Swiss Football League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja