Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

papildināts Arī Lazdiņš cer spēlēt Polijā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Arī Lazdiņš cer spēlēt Polijā
Vladislavs Kozlovs
Foto: Ivars Veiliņš, www.jelgavasvestnesis.lv

FK "Jelgava" uzbrucējs Vladislavs Kozlovs kopš šodienas iziet pārbaudi Polijas Ekstraklases klubā "Cracovia", kuru pārstāv cits mūsu futbolists Aleksejs Višņakovs. Viņa piemēram sekojis arī komandas biedrs Artis Lazdiņš, kurš uz pārbaudes laiku pievienojies Bjalistokas "Jagiellonia", savukārt Vadims Žuļevs cer tikt Gdiņas "Arka".

24 gadus vecais Vladislavs Kozlovs no otrdienas piedalās "Cracovia" treniņos, mēģinot sevi pierādīt un tikt pie līguma. Kā vēsta sportowefakty.pl, tad Kozlovam 2011. gada 31. decembrī beidzies līgums ar FK "Jelgavu", kuras rindās viņš aizvadītajā sezonā guvis 16 vārtus 31 spēlē, kļūstot par Virslīgas trešo rezultatīvāko spēlētāju aiz Nātana Žuniora un Mamukas Gongadzes. "Cracovia" pārstāv arī Aleksejs Višņakovs, un Kozlovs ir pirmais Krakovas kluba pārbaudāmais šīs sezonas ziemas pārtraukumā.

Citā Ekstraklases vienībā nostiprināties cer pussargs Artis Lazdiņš. Kā ziņo poļu mediji, šoreiz kā savu pārbaudes laika pieturvietu viņš izvēlējies spēcīgo Bjalistokas "Jagiellonia", kas gan šosezon ieņem tikai 10. vietu. Poļi ziņo, ka viņš vienībai pievienosies uz pārbaudes laiku kopā ar Pāvelu Novotku. Tā, visticamāk, nav taisnība, un, kā ziņo futbolista aģents, klubs pasteidzies ar informācijas izplatīšanu. Interese no poļiem gan esot. Lazdiņš savas karjeras laikā uzspēlējis arī Ziemeļamerikā, pēc kā atgriezās Latvijā. Šajā laikā viņa CV parādījās futbola klubu "Ventspils" un "Jelgavas" nosaukumi.

Polijas 1. līgā savu karjeru cer turpināt pussargs Vadims Žuļevs, kurš līdz šim spēlējis Ungārijas augstākās līgas klubā "Lombard Papa", bet darīja to tikai epizodiski. Latvijas jaunatnes izlašu un bijušais "Daugavas" futbolists pārbaudīsies Gdiņas "Arka", kas uz doto momentu ieņem astoto vietu.

No rītdienas treniņus sāks Artjoma Rudņeva pārstāvētais Poznaņas "Lech". Šī kluba plānos ir divas pārbaudes spēles turpat Polijā - 20. janvārī pret Ekstraklases vienību Ļubinas "Zaglebie" un 25. janvārī pret 1. līgas komandu Glivices "Piast". 27. janvārī "Lech" dosies uz Spānijas treniņnometni, tur piedaloties turnīrā "Marbella Cup", kurā cita starpā piedalīsies arī Aleksandra Cauņas Maskavas CSKA, kas uz Spāniju ar mūsu pussargu ierindā dosies jau trešdien (CSKA rīcībā nav atgriezies vienīgi Vāgners Lavs, kura turpmākā nākotne ir neskaidra). Noslēdzot mūsu poļu tematiku, pieminēsim, ka jau agrāk izskanējis, ka Deniss Rakels arī sezonas otro pusi pavadīs 1. līgas klubā Katovices GKS, jo īpašnieces "Zaglebie" sastāvā viņš šobrīd nespētu iekļūt.

Tikmēr dažādi statistiķi turpina izcelt Aleksandra Čekulajeva iespētos 46 gūtos vārtus Igaunijas čempionātā. Jau vairākkārt esam ziņojuši par Čekulajeva līderpozīciju Zelta buča ieskaitē - mūsu futbolists joprojām ir 1. vietā, tiesa, kā izcēlis uefa.com savā vakardienas materiālā, Krištianu Ronaldu jau ir pavisam tuvu. Portugālim atlicis gūt divus vārtus, lai ar 23 gūtiem vārtiem Spānijas čempionātā sasniegtu to pašu 46 punktu robežu. Savukārt statistikas organizācija IFFHS aprēķinājusi citu rangu, proti, 2011. gada rezultatīvākos spēlētājus pasaules 60 spēcīgākajās līgās, starp kurām iespraucies arī Igaunijas čempionāts. Izrādās, Čekulajevs ar 46 vārtiem bijis pats, pats rezultatīvākais, apsteidzot to pašu Ronaldu, kurš 2010./11. gada sezonas otrajā pusē un 2011./12. gada pirmajā sezonas pusē kopā iesitis 40 vārtus. 3. vietā Lionels Mesi ar 31 vārtiem. Daudzos pasaules interneta portālos salikti kliedzoši virsraksti, piemēram, "Latvietis Čekulajevs labāks par Ronaldu un Mesi".

Vēl ziņa no Azerbaidžānas. Treniņus sezonas otrajai pusei uzsākusi Baku "Inter", taču Ģirts Karlsons kā vienīgais vēl nav ieradies uz nometni. Uzbrucējs informējis kluba vadību, ka ieradīsies ar nokavēšanos. Drīzumā "Inter" jau ar Karlsonu ierindā dosies trenēties uz Turciju, kur arī aizvadīs miniturnīru. Savukārt Aleksandra Starkova, Denisa Ivanova un Māra Verpakovska "Baku" turpat Turcijā ieplānojusi divas pārbaudes spēles ar pazīstamiem klubiem - Vācijas 2. Bundeslīgas komandu "Ingolstadt 04" un Nīderlandes "AZ Alkmaar".

Izmantotie resursi:
SportoweFakty.pl
Aktualno¶ci - KKS LECH POZNAŃ S.A.
Azerisport.com - Все об Азербайджанском спорте
IFFHS
Pi³ka noæna, Euro 2012, Reprezentacja Polski,...

Slēpts komentārs: hasans

  +5 [+] [-]

, 2012-01-10 20:26, pirms 13 gadiem
Veiksmi Kozlovam.

 +13 [+] [-]

, 2012-01-10 20:26, pirms 13 gadiem
hasans rakstīja: Vienkārši smieklīgi.Kā var salīdzināt Ronaldu sasniegumu Spānijas čempionātā ar kaut kādu Igaunijas čempi.Tāds Čekulājevs tur pat laukumā netiktu.
viņi jau to nopietni nedomā,tā tik uz humoru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-01-10 20:34, pirms 13 gadiem
''Ģirts Karlsons kā vienīgais vēl nav ieradies uz nometni.''

Drīz būs. Tagad laiž atpakaļ no atvaļinājuma ASV (NBA, Disney World u.c )

  +3 [+] [-]

, 2012-01-10 20:39, pirms 13 gadiem
simex rakstīja: A LMT virslīga ir tajā līgu top60?
Ja jau Igaunijas līga tur ir, tad Latvijais līgai tur noteikti ir jābūt.

  +8 [+] [-]

, 2012-01-10 20:45, pirms 13 gadiem
Nezinu,ar kuru galu domā Paris st. Germain? Vai viņi vēlāk grib maksāt dubultā,lai Čekulajevu dabūtu?

  -2 [+] [-]

, 2012-01-10 20:50, pirms 13 gadiem
hasan,Tu man liecies smieklīgs.kāda šķirba kur gūti vārti,rekords paliek rekords

     [+] [-]

, 2012-01-10 21:26, pirms 13 gadiem
Nu tad jācer, ka Kozlovam izdosies sevi Cracovia rindās pierādīt. Tāpat ceru, ka Čekulajevs atradīs sev jaunu klubu janvārī. Runā par viņu daudz, bet, cik zināms, par pārbaudi Duisburg nekas vairāk nav noticis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2012-01-10 23:52, pirms 13 gadiem
Cik te daži skaudīgu nu gan.. Kādam no mūsējiem beidzot paveicies izcelt savu vārdiņu pasaulē kabinot iekšā Messi un Ronaldu (lai vai ir tā diezgan kuriozi un dīvaini) a mēs savējo vēl izsmejam.. Var pasmieties, bet ne jau nod***. Skaudība!!!

Man tiešām prieks par mūsējiem, cerams tā turpinās!

     [+] [-]

, 2012-01-10 23:56, pirms 13 gadiem
reikons rakstīja: Nu tad jācer, ka Kozlovam izdosies sevi Cracovia rindās pierādīt. Tāpat ceru, ka Čekulajevs atradīs sev jaunu klubu janvārī. Runā par viņu daudz, bet, cik zināms, par pārbaudi Duisburg nekas vairāk nav noticis.
Chekulajevs pagaidaam futzaalu uzspeelee pie amatieriem:
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts...

un jaa, tas ir tas pats cilveeks

  +1 [+] [-]

, 2012-01-11 17:47, pirms 13 gadiem
Carloz rakstīja: Chekulajevs pagaidaam futzaalu uzspeelee pie amatieriem:
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts...

un jaa, tas ir tas pats cilveeks
Tajā komandā jau puse ir Virslīgas futbolistu, kaut vai tas pats Stepanovs vai Šiļuks. Stepanovs karjeru gan beidzis, bet nu Čekuljevam jau kaut kā sevi formā jāuztur, pareizi vien ir.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2012-01-12 20:10, pirms 13 gadiem
Redziet ko viens Rudņevs ir devis Latvijas futbolam, tagad jau drīz būs tuvu desmit spēlētājiem latviešu Polijā. Paldies Rudņevam

     [+] [-]

, 2012-01-12 20:58, pirms 13 gadiem
DAVAJ MUSU AKCIONĀRI, nav ko te ākstīties pa virslīgu, uzbliežam vienu Latvijas komandu Polijā, lai miers!!

  +1 [+] [-]

, 2012-01-12 20:58, pirms 13 gadiem
simex rakstīja: A LMT virslīga ir tajā līgu top60?
tādas LMT vairs nav.

  -2 [+] [-]

, 2012-01-12 21:04, pirms 13 gadiem
Meric rakstīja: tādas LMT vairs nav.
Nu bet protams!Kā var guņas personīgo līgu nosaukt par LMT virslīgu!

  +3 [+] [-]

, 2012-01-12 22:56, pirms 13 gadiem
Prieks skatīties,ka Rudņeva rezultativitāte pievilk Polijas skautus uz Latviju,ja tā turpināsies,tad domāju ka tas nesīs augļus Latvijas futbolam.

  +3 [+] [-]

, 2012-01-13 07:43, pirms 13 gadiem
Nu 46 vārti arī ir jāiesit!Nu cerams ka Čekulājevs vēl parādīs!