Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Kamešs pārspēj Lazdiņu, Maksimenko puslaiks Anglijā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kamešs pārspēj Lazdiņu, Maksimenko puslaiks Anglijā
Vitālijs Maksimenko
Foto: seagulls.co.uk

Pārbaudes mačā savā starpā tikušies Latvijas izlases dalībnieku Vladimira Kameša un Arta Lazdiņa klubi. Tāpat informējam par citu leģionāru gaitām.

Pārbaudes mačā Vācijā tikās Vladimira Kameša pārstāvētā Permas "Amkar" (11. vieta Krievijas Premjerlīgā) un Arta Lazdiņa Gļivices "Piast" (4. vieta Polijas Ekstraklasē). Pēc 45 minūtēm vadībā ar 2:0 bija poļu komanda, bet mūsējie tobrīd nespēlēja. Lazdiņš iznāca laukumā līdz ar 2. puslaika sākumu, bet Kamešs nāca uz maiņu 67. minūtē, kad "Amkar" vienus vārtus jau bija atspēlējusi. Jau pēc trim minūtēm, 70. minūtē, Kamešs centrēja no labās malas, un "Piast" čehu spēlētājs Jans Polāks ieraidīja bumbu savos vārtos (2:2). 87. minūtē "Amkar" izrāva kaujiniecisku uzvaru - 3:2.

Jāpiebilst, ka "Amkar" pēc sezonas nomainījusi galveno treneri - Rustema Huzina vietā tagad Kameša komandu vada bijušais Maskavas "Spartak", PSRS, Krievijas izlases vārtsargs Staņislavs Čerčesovs, kurš "Spartak" arī trenējis un vadījis Čempionu līgā. "Amkar" vadība uzsvēra, ka Huzins ar vairākiem futbolistiem kopā spēlējis un nav spējis būt pietiekami stingrs - kluba prezidents uzskata, ka "Amkar" tikai paveicies, ka izdevās noturēties Premjerlīgā.

Tikmēr, runājot par Lazdiņu un "Piast", jau 18. jūlijā viesos būs jāaizvada UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 2. kārtas pirmā spēle. Eirokausu debijā "Piast" spēkosies ar Maķedonijas "Metalurg" (Skopje) un Azerbaidžānas "Qarabağ" 1. kārtas pāra uzvarētāju. Pirmajā mačā "Qarabağ" (Azerbaidžānas bronza) viesos uzvarēja ar 1:0 un ir liela favorīte.

Gatavošanos jaunajai sezonai uzsākusi Vitālija Maksimenko "Brighton" (Anglijas Čempionāta jeb 2. spēcīgākas līgas pārstāve), kas vakar pirmajā pārbaudes mačā ar 3:0 pārspēja "Whitehawk" (arī Braitonas komanda, kas iekļuvusi 6. līgā). 1 300 skatītāju klātbūtnē "Brighton" abus puslaikus aizvadīja praktiski ar dažādiem sastāviem, un Maksimenko nospēlēja 2. puslaiku, kurā viņa komanda guva vienus vārtus. Pie 3:0 71. minūtē iespēja gūt vārtus bija arī mūsu aizsargam, kurš aizsita garām pēc tam, kad bumbu bija atsitis vārtsargs.

Artjoms Rudņevs ceturtdien pievienojas HSV komandai un piektdien aizvadīja pārbaudes spēli Insbrukā pret vietējo "Wacker" - 0:2 zaudējums, HSV ļoti vāja spēle, Rudņevam viens puslaiks. Šobrīd HSV turpina treniņnometni Austrijā.

Eduards Višņakovs ir pametis Kazahstānas čempioni "Shahter" un Čempionu līgā nespēlēs. "Shahter" ir daudz uzbrucēju, un Višņakovs netika pie nozīmīga spēles laika. Pagaidām nav zināms, kur Višņakovs varētu turpināt karjeru.

Baltkrievijas čempiones BATE soliņu turpina deldēt Germans Māliņš. BATE vakar viesos nospēlēja 0:0 ar "Brest", zaudējot kārtējos punktus. BATE ir kļuvusi par Baltkrievijas čempioni pēdējos septiņos gados, bet šobrīd Soļigorskas "Shakhtyor" apsteidz Māliņa komandu par pieciem punktiem, turklāt līderei ir mačs rezervē.

Otro reizi sezonā "Slavia-Mozyr" pamatsastāvā izgājis Sergejs Kožans, kurš pret "Naftan" nospēlēja līdz 72. minūtei un palīdzēja nospēlēt neizšķirti 1:1. Kožanam dzeltenā kartīte. "Slavia" sakrājusi astoņus punktus un ieņem pēdējo vietu, sešus punktus tieši aiz "Naftan".

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-08 05:22, pirms 11 gadiem
Cerams, ka Brighton nākamās sezonas sakarā rēķinās ar Maksimenko kaut vai kā ar rezervistu. Būtu vēl kāds, kam paralēli sekot Championship bez Gorkša.

     [+] [-]

, 2013-07-08 11:02, pirms 11 gadiem
Kameša kontekstā liela nozīme būs Amkar jaunajam galvenajam trenerim Čerčesovam. Rustevs Huzims iepriekšējās sezonas beigu daļā Vladimiram deva aizvien lielāku un lielāku spēles laiku, pašā sezonas beigu daļā pat dažas vietas sākumsastāvā. Līkne bija pozitīva. Kā būs Čerčesovu? Spēlē pret Tereku (kuru tobrīd vadīja Čerčesovs) atceros, ka Kamešs nāca uz maiņu un izcēlās ar labām, bet nerealizētām epizodēm uzbrukumā. Pat vārtu stabs bija. Tā ka sezona būs interesanta.