Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Cauņas CSKA cīnīsies Krievijas kausa finālā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Cauņas CSKA cīnīsies Krievijas kausa finālā
Aleksandrs Cauņa
Foto: championat.ru

Aleksandra Cauņas pārstāvētais Maskavas CSKA šodien iekļuvis Krievijas kausa izcīņas finālā.

Aleksandrs Cauņa Krievijas kausa izcīņā būtiski palīdzēja jau pirmajā kārtā, kurā piedalījās CSKA - 1/16 finālā mūsu pussargs guva vienīgos mača vārtus pret "Tom" (1:0). Arī 1/8 finālā pret "Tyumen" (3:0) un 1/4 finālā pret "Enisey" (3:0) Cauņa izgāja sākumsastāvā un palīdzēja gūt uzvaras. Šodien CSKA aizvadīja pusfinālu ar "Rostov", un Cauņa pirmo reizi kausa mačā šosezon nespēlēja, jo dziedē nelielu savainojumu. Bez latviešu spēlētāja CSKA klājās smagi un uzvara tika gūta vien papildlaikā ar 2:0, vārtus iesitot Dumbijā un Musam.

Finālā CSKA tiksies ar "Zenit" un "Anzhi" pusfināla uzvarētāju, kas tiks noskaidrota jau rīt. Fināls notiks 1. jūnijā Groznijā. Jācer, ka šajā mačā varēs piedalīties arī Cauņa, kura šī brīža savainojums neesot pārāk nopietns - uz Sašas palīdzību tiek cerēts jau šo svētdien Krievijas Premjerlīgas spēlē izbraukumā pret Maskavas "Lokomotiv".

Krievijas Premjerlīgā aizvadītajās 27 kārtās (pavisam būs 30) Cauņa piedalījies 24 spēlēs, no tām 19 mačos iznākot sākumsastāvā un kopumā gūstot trīs vārtus. CSKA ir Premjerlīgas līdere, trīs kārtas pirms finiša apsteidzot "Zenit" par trim punktiem, un Cauņa drīzumā var kļūt gan par Krievijas čempionu, gan Krievijas kausa ieguvēju. To Aleksandram arī novēlam!

Tikmēr Krievijas Nacionālajā līgā šodien spēli aizvadīja Ivana Lukjanova "Volgar-Gazprom". Mūsu futbolista komanda mājās ar 1:0 pārspēja vidusdaļas komandu "Rotor", turklāt Lukjanovs nospēlēja pilnu maču. Tomēr "Volgar-Gazprom" nav reālu cerību noturēties Nacionālajā līgā - trīs kārtas pirms turnīra noslēguma atpalicība no drošās zonas sastāda septiņus punktus...