Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Višņakovs atkal iekļūst simboliskajās izlasēs un nopelna uzslavas

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Višņakovs atkal iekļūst simboliskajās izlasēs un nopelna uzslavas
Eduards Višņakovs
Foto: widzew.pl

Eduards Višņakovs, kurš Polijas Ekstraklases 3. kārtas spēlē ar diviem gūtiem vārtiem nodrošināja Lodzas "Widzew" uzvaru pār Kieļces "Korona" (2:1), otro reizi pēc kārtas iekļauts vairākās simboliskajās izlasēs.

Polijas Ekstraklases oficiālā mājas lapa ekstraklasa.net pagājušajā kārtā simboliskajā izlasē iekļāva tikai vienu uzbrucēju, un tas bija mūsu Eduards Višņakovs. Šoreiz, 3. kārtā, izvēlēta taktiskā shēma 3-4-3 un, protams, starp trim uzbrucējiem ir atrodams arī Višņakova vārds. Aprakstā par viņu teikts: Snaiperu līderis pēc trim kārtām. Sen nebijām pieredzējuši tik spilgtu kāda futbolista ienākšanu Ekstraklasē. Latvietis divreiz pēc kārtas guvis divus vārtus, nodrošinot komandai, kurai paredzēta izkrišana, sešus punktus. Pateicoties viņam, "Widzew" sācis sezonu labāk nekā pat Poznaņas "Lech" un Vroclavas "Slask".

Tāpat ekstraklasa.net publicēts atsevišķs materiāls par Višņakovu. Viņš citēts šādi: "Jūtos labi gan Lodzā, gan "Widzew" komandā. Esmu ļoti apmierināts, ka šeit nokļuvu." Rakstā Višņakovs nosaukts par jauno zvaigzni un uzsvērts, ka, pateicoties Latvijas futbolistam, līdzjutēji jau paspējuši aizmirst iepriekšējos pielūgsmes objektus ar Bartolomeju Pavlovski priekšgalā. Šis Pavlovskis pārcēlies uz spāņu "Malaga"...

Lai gan materiāla autors raksta, ka Višņakovs ir futbolists, kurš vienatnē uzvar spēles, mūsu uzbrucējs ir pieticīgs: "Pats neko nesasniegtu. Mačos spēlē visa komanda, un visi strādā, lai būtu uzvara." Attiecībā uz valodu zināšanām minēts, ka Višņakovs Polijā izmanto krievu valodu un mazliet angļu valodu, taču solot drīzumā runāt arī poliski, jo "poļu valoda ir līdzīga krievu valodai".

Melnkalniešu talants Veljko Batrovičs, kuram bija jākļūst par "Widzew" jauno zvaigzni, bet kurš palicis mūsu uzbrucēja ēnā, uzskata, ka Višņakovs kļūs par Ekstraklases snaiperu karali. Pagaidām Eduards ar četriem vārtiem patiešām izvirzījies līderpozīcijās.

Višņakovs poļu žurnālistiem neslēpj, ka viņa mērķis ir iekļūšana Latvijas izlasē. Viens no konkurentiem izlasē ir Artjoms Rudņevs, kurš tik ļoti labi pazīstams Polijā, spēlējis "Lech". Teikts, ka, kamēr Višņakovs būs "Widzew", izkonkurēt Hamburgas futbola zvaigzni Rudņevu būs grūti izkonkurēt, taču Polija Eduardam, līdzīgi kā viņa priekšgājējam Artjomam, ir tikai pieturvieta.

Materiāla noslēgumā minēts, ka, lai gan Polijā Višņakovam veicas izcili, viņš, iespējams, mazliet nožēlo Kazahstānas "Shakhter" pamešanu - sak, kazahu klubs, ja nenotiks brīnumi, iekļūs Čempionu līgas "play-off" un, pat ja nespēs iekļūt grupu turnīrā, zaudējuma gadījumā pārcelsies uz Eiropas līgas grupu turnīrā. Laikam jau poļu žurnālisti nav informēti, ka "Shakhter" Višņakovs pēdējā laikā nav ticis pie spēles laika. Savukārt par pēdējo maču Polijā pret "Korona" Eduards sacījis: "Sen netiku tā sists, "Korona" patiešām spēlēja ļoti asi. Taču tikām ar viņiem galā." Vai sekos turpinājums?

Arī poļu lielais portāls sportowefakty.pl iekļāvis Višņakovu 3. kārtas simboliskajā izlasē. Vēl viena "Widzew" uzvarēta spēle, pateicoties latvietim. Abos vārtu guvumos uzbrucējam klāt stāvēja veiksme. Vārtsargs varēja atvairīt pendeli, tāpat viņam maz trūka otrajos ielaistajos vārtos. Taču veiksme stāv klāt stiprākajiem, bet tāds bija Višņakovs, kurš divās spēlēs sakrājis četrus vārtus un ir kļuvis par galveno biedu "Widzew" pretinieku acīs.

"Eurosport" poļu mājas lapas versija, iekļaujot Višņakovu kārtas simboliskajā izlasē, raksta šādi: Kārtas varonis. Realizēja 11 metru soda sitienu, bieži radīja iespējas pats sev un 2. puslaikā guva uzvaras vārtus. Bija iespēja tikt pie "hattrick", taču pietrūka aukstasinības. Pēc spēles tā vietā, lai priecātos, slēpa seju rokās, jo pārdzīvoja par nerealizēto izgājienu viens pret viens pašās beigās. Var redzēt, cik svarīgi viņam gūt labus rezultātus "Widzew".

Un tā tālāk un tā joprojām...

  +7 [+] [-]

, 2013-08-06 21:17, pirms 11 gadiem
Rudņeva ceļu iet,malodčiks

  +2 [+] [-]

, 2013-08-06 21:28, pirms 11 gadiem
_alkatraz_ rakstīja: Rudņeva ceļu iet,malodčiks
cerams ka ne uz HSV..tur ir tāds haos uz bezsakars ka jābrīnās..retais Bundeslīgas klubs kurš strādā ar mīnusiem!.

bet ļoti gribētos redzēt šamo Bundeslīgā

  +5 [+] [-]

, 2013-08-06 21:31, pirms 11 gadiem
Turēšu visus īkšķus lai turpmāk pavada tādi pati veiksme un aug meistarība..... un izzustu iekšējās šaubas...... Novēlu lai kļūst par vēl vienu augstas klases spēlētāju Latvijai.

     [+] [-]

, 2013-08-06 22:57, pirms 11 gadiem
6dien Widzew spēli pa tv radis. Jaapskatās kas tur ir

Saturday, 10th August
Polish Ekstraklasa - Week 4
ST: 16:30
C+ Family (poland) / HD
Polsat Sport Extra / HD

Read more: *** LJs LiveOnSat Football / Soccer Schedules...

  -1 [+] [-]

, 2013-08-06 23:10, pirms 11 gadiem
Priekškam mums tos uzbrucējus pāru pārēm tie ir!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-08-09 21:44, pirms 11 gadiem
Sākums lielisks, jāvēl neapstāties!