Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gutkovskis kļūst par mača varoni svarīgā cīņā par palikšanu Ekstraklasē

Rolands Eliņš

Gutkovskis kļūst par mača varoni svarīgā cīņā par palikšanu Ekstraklasē
Vladislavs Gutkovskis
Foto: Norbert Barczyk / newspix.pl

Polijas Ekstraklasē Vladislavs Gutkovskis izcēlās ar uzvaras vārtiem, palīdzot "Termalica" ar 1:0 pieveikt "Lechia", kas ļoti būtiski uzlaboja viņa komandas izredzes nosargāt vietu Ekstraklasē. Savukārt Denisam Rakelam un Igoram Tarasovam neizšķirts savstarpējā spēlē, kurā abi Latvijas futbolisti izcēlās ar rezultatīvām piespēlēm, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Vladislavs Gutkovskis devās „Termalica” sākumsastāvā spēlē pret Gdiņas „Lechia”, kas kopvērtējumā atrodas tieši vienu vietu augstāk. Savukārt viņa komandas biedrs Vitālijs Maksimenko šoreiz palika rezervē.

Rezultāts saglabājās 0:0 līdz spēles 76. minūtei, kad „Termalica” vienībai izdevās gūt svarīgus vārtus. Tika izdarīts centrējums uz tālo vārtu stabu, kur Gutkovskis bija ticis pussolīti priekšā savam sedzējam un precīzi trāpīja ar galvu, gūstot savus otros vārtus Ekstraklasē pēc atgriešanās no smagās traumas.

Gutkovskis uzreiz pēc tam tika nomainīts, bet viņa komandai izdevās noturēt minimālu uzvaru ar 1:0. Šī uzvara palīdzēja "Termalica" būtiski uzlabot savas izredzes nosargāt vietu Polijas augstākajā līgā, jo tā samazinājusi atstatumu līdz priekšā esošajai "Lechia" līdz vairs tikai diviem punktiem, tāpat divu punktu attālumā ir "Piast", kurai gan arī viena spēle rezervē.

Savukārt Latvijas futbolista Denisa Rakela pārstāvētā Polijas vienība Krakovas "Cracovia" piektdien savās mājās ar rezultātu 3:3 (2:1) cīnījās neizšķirti pret Vroclavas "Šlask", kuras rindās spēlē Igors Tarasovs. Gan Rakels, gan Tarasovs šajā spēlē atzīmējās katrs ar vienu rezultatīvu piespēli. Pēc pirmā puslaika rezultāts vēstīja 2:1 "Cracovia" labā, bet otrajā spēles nogrieznī pēc Tarasova piespēles ar galvu vārtus guva Pjotrs Celebans.

Pēc rezultāta izlīdzinājuma Krakovas vienība gan atkal izvirzījās vadībā. Šoreiz pēc Rakela piespēles izcilu sitienu, atrodoties pie soda laukuma līnijas, izpildīja Milans Dimuns. Tomēr "Cracovia" vadībā bija tikai sešas minūtes, jo ar precīzu sitienu atzīmējās uz maiņu nākušais Arkadjušs Pjehs.

Atlikušajā spēles laikā rezultāts nemainījās un abas komandas ieguva vienu punktu turnīra tabulā, bet Rakels un Tarasovs aizvadīja pilnu spēli.

Šobrīd Polijas čempionāta otrā posma vājākās grupas līderpozīcijā ar 47 punktiem 37 mačos atrodas "Cracovia", bet tai uz papēžiem ar 41 punktu min "Šlask", kamēr trešajā vietā ar 40 punktiem 33 spēlēs atrodas Pāvela Šteinbora pārstāvētā Gdiņas "Arka".

Astoņas labākās komandas pēc pirmā posma turpina cīņu par medaļām, kamēr pārējām astoņām vienībām, tostarp Latvijas futbolistiem, jāspēkojas par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā, kuru atstās otrā ešelona divi vājākie klubi.

Izmantotie resursi:
Ekstraklasa, piłka nożna, relacje live, wyniki...
LETA

     [+] [-]

, 2018-05-05 16:16, pirms 6 gadiem
Autor, ir Gdaņskas, nevis Gdiņas "Lechia", pret kuru spēlēja Gutkovskis.

Gdiņas Arka - tā ir komanda, kurā spēlē Šteinbors.