Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Cauņa: "Spēlēt būšu gatavs pēc 2-3 nedēļām"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Cauņa: "Spēlēt būšu gatavs pēc 2-3 nedēļām"
Aleksandrs Cauņa
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Pagaidām grūti kaut ko teikt - vakar bija brīvdiena, jo te ir liels sniegs. Dakteris teica, ka ar veselību viss kārtībā - sākot ar nākamo nedēļu, varēšu trenēties kopā ar visiem. Pēc divām, trim nedēļām varētu sākt spēlēt," šodien sarunā ar eSports.lv pastāstīja Latvijas futbolists Aleksandrs Cauņa, kurš šonedēļ parakstīja līgumu ar angļu klubu "Watford".

Jau ziņojām, ka Latvijas izlases un "Skonto" pussargs Aleksandrs Cauņa (21) aizvakar parakstīja īres līgumu ar Anglijas "Championship" jeb otrās spēcīgākās līgas klubu "Watford" līdz sezonas beigām. Klubam vasarā mūsu futbolistu būs iespēja no "Skonto" izpirkt. Šodien eSports.lv sazinājās ar Aleksandru, lai noskaidrotu par viņa pirmajiem iespaidiem jaunajā klubā, ceļgala savainojuma nopietnību un iespējamo debijas datumu.

"Pagaidām vēl grūti kaut ko teikt par jauno klubu. Vakar bija brīvdiena, jo te ir liels sniegs, ārā nav iespējams neko darīt - arī rīt komanda brauks trenēties citur, jo bāzē visi laukumi ir aizsniguši. Šodien bija pirmais treniņš, bet tas norisinājās trenažieru zālē. Vēl netrenējos ar visiem, bet turpat blakus biju - griezu riteni utt. Attiecības ar spēlētājiem un treneri ir izveidojušās labas, pagaidām viss ir kārtībā," pirmo dienu iespaidus "Watford" klubā komentēja Aleksandrs. "Dakteris teica, ka ar veselību viss ir kārtībā - sākot ar nākošo nedēļu, varēšu trenēties kopā ar visiem. Savukārt pēc divām, trim nedēļām es varētu sākt spēlēt. Nākamajā mačā pavisam noteikti vēl nespēlēšu." Tātad, visticamāk, arī 14. februāra kausa izcīņas mačā pret Londonas "Chelsea" Aleksandrs vēl nespēlēs.

"Par konkurenci nevaru spriest, vēl neesmu redzējis, kā komanda trenējas ārā, neesmu iepazinies ar visiem spēlētājiem - kas kurā pozīcijā utt. Tikai šodien trenažieru zālē pirmoreiz tikāmies. Esmu priecīgs, ka parakstīju līgumu, taču tagad jācīnās treniņos, lai tiktu pie spēlēšanas. Treneris [Brendans Rodžerss, trenēja "Chelsea" dublierus pagājušajā gadā, kad Cauņa tur bija uz pārbaudi - aut.] teica, ka ir priecīgs, ka esmu atbraucis. Kad viņš kļuva par galveno treneri "Watford", jau uzreiz esot domājis par manis piesaistīšanu, gribēja redzēt mani komandā."

Jautāts par to, kādi vēl bija varianti karjeras turpināšanai ziemas transfēru periodā, Cauņa atzīst, ka "Watford" izvēlējies, pat neinteresējoties par citiem: "Man vajadzēja braukt uz pāris klubiem atrādīties, bet visu izjauca ceļgala savainojums. Janvāra beigās pāris dienas patrenējos, ["Skonto" galvenais treneris] Pols Ešvorts pateica, ka ir daži varianti. Kad uzzināju, ka viens no tiem ir "Watford", izlēmu braukt uz šejieni, jo zināju treneri un viņš labi zināja mani. Ešvorts piedāvāja vēl citus - laikam tostarp "Bristol City" un kāds no Premjerlīgas klubiem, ja nekļūdos [runā, ka starp potenciālajiem Cauņas pircējiem bija arī vāciešu "Wolfsburg" un itāļu "Catania", par kuru interesi pats futbolists gan nebija informēts - aut.]."

Nobeigumā Aleksandrs pastāstīja par otršķirīgām lietām - krekla numuru, iepazīstināšanu ar līdzjutējiem utt.: "Pagaidām trenējos ar 28. numuru, bet vēl nezinu, vai tas būs manējais - ir aizgājuši daži spēlētāji un atbrīvojušies citi numuri. Tomēr tas jau tā - simboliski... Oficiāla preses konference ar manu līdzdalību paredzēta nākamtrešdien - vajadzēs iet ar komandas kreklu, tikties ar līdzjutējiem, atbildēt uz jautājumiem utt."

"Watford" Anglijas "Championship" turnīrā ar 30 punktiem 30 spēlēs ieņem 22. vietu 24 komandu konkurencē (pēdējās trīs komandas izkritīs uz "League One" jeb pēc spēka 3. līgu). Līdz čempionāta beigām atlikušas 16 spēles. Nākamo maču "Watford" aizvadīs sestdien, 7. februārī, kad savā laukumā uzņems "Southampton". 14. februārī Anglijas kausa izcīņā "Watford" spēkosies ar Londonas "Chelsea", 17. februārī čempionātā tika uzņemta "Swansea City", bet Cauņas debiju, ja viss būs kārtībā, varētu gaidīt 21. februāra mačā izbraukumā pret "Blackpool".

Atgādinām, ka Anglijas "Championship" spēlē vēl viens latvietis - Kaspars Gorkšs, kurš pārstāv "QPR".

  +8 [+] [-]

, 2009-02-04 18:35, pirms 15 gadiem
vēlu veiksmi turpmākajā karjerā!

  +1 [+] [-]

, 2009-02-04 18:43, pirms 15 gadiem
Stulbi, ka nevar uzreiz pilnvērtīgi trenēties

  -2 [+] [-]

, 2009-02-04 18:59, pirms 15 gadiem
žēl.. butu optimalaja formā gājis uz Watford..

     [+] [-]

, 2009-02-04 19:04, pirms 15 gadiem
Zēl, ka nespelēs pret Chelsea side

  +2 [+] [-]

, 2009-02-04 19:11, pirms 15 gadiem
ceru, ka šim puisim sanāks nostiprināties sastāvā un tur arī palikt. Tas nozīmētu, ka mums jau būtu viens līderis Gorkšs aizsardzībā un ļoti labs pussargs uzbrūkošs, kas kā protams, vēlos visu, lai mūsu izlase gūtu panākumus...

     [+] [-]

, 2009-02-04 20:35, pirms 15 gadiem
Cerams atkal ar vairaaku muuseejo veiksmiigas iesaistiisanaas Anglijas futbolaa turienes skauti sdaaks intereseeties par to, kas veel Latvijaa labi speelee.

Veiksmi un labi satrenneeties prieksj izlases!

     [+] [-]

, 2009-02-04 21:06, pirms 15 gadiem
Izskatās jau cerīgi, jo pēc teksta var saprast, ka Cauņa trenerim tiešām ir iepaticies un gan jau nebūs jāizkaro vieta uz laukuma no soliņa beigām.

  +1 [+] [-]

, 2009-02-04 22:50, pirms 15 gadiem
Cauņa jau īsts darba rūķis gan jau parādīs sevi un tiks spēlet. Vēlu veiksmi

     [+] [-]

, 2009-02-04 22:55, pirms 15 gadiem
velu vinam atri izveseloties un iet un spelet

  -1 [+] [-]

, 2009-02-05 02:34, pirms 15 gadiem
nu numuram simboliska nozīme tikai tagad, pēc gadiem tā jau būs vērtība un fani ķers un grābs, lai tikai dabūtu savā īpašumā Cauņas krekliņu. Cerams