Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Cauņa pēc divu gadu pauzes atkal CSKA pamatsastāvā Premjerlīgas spēlē

Rolands Eliņš

Cauņa pēc divu gadu pauzes atkal CSKA pamatsastāvā Premjerlīgas spēlē
Aleksandrs Cauņa un Leonīds Sluckis
Foto: ITAR-TASS

Latvijas futbola izlases līderis Aleksandrs Cauņa pēc vairāk nekā divu gadu pārtraukuma šodien atgriezies Maskavas CSKA sākumsastāvā Krievijas Premjerlīgas spēlē un vairākkārt bīstami uzbruka vārtiem, taču komandai šis mačs izvērtās neveiksmīgs – 0:2 pret turnīra tabulas vidusdaļas pārstāvi „Amkar”.

Aleksandrs Cauņa pēdējos gados nav spēlējis regulāri vairāku traumu dēļ un pēdējoreiz CSKA sākumsastāvā Premjerlīgas spēlē bija izgājis 2013. gada 22. septembrī. Viņa rēķinā gan vairākas spēles, dodoties uz maiņu, un CSKA nesen paziņoja par līguma pagarināšanu ar Latvijas pussargu, bet šodien izbraukuma spēlē pret Permas „Amkar” Cauņa atkal bija iekļauts sākumsastāvā.

Cauņa spēles sākumā darbojās aktīvi un divreiz izmēģināja laimi ar sitieniem no distances, taču abi nedaudz garām. Puslaika vidū viņš iesaistījās divcīņā ar pretinieku spēlētāju, kurš guva nelielu traumu, taču maiņa nebija nepieciešama. Pārtraukumu CSKA gan sagaidīja ar drūmām domām, jo „Amkar” 37. vadībā bija izvirzījusies vadībā 1:0.

Otrajā puslaikā Cauņa nopelnīja dzelteno kartīti, jo laukuma centrā ar noteikumu pārkāpumu aprāva pretinieku ātro uzbrukumu, bet nedaudz vēlāk izdarīja spēcīgu sitienu no soda laukuma robežas. Sekoja neliels rikošets, taču „Amkar” vārtsargs paspēja noreaģēt. 80. minūtē CSKA ielaida vēl vienus vārtus un cieta sakāvi ar 0:2. Cauņa nospēlēja visas 90 minūtes un arī pašās beigās vēl apdraudēja „Amkar” vārtus, taču arī šoreiz vārtsargs spēlēja precīzi un izsita bumbu no vārtu līnijas.

CSKA šobrīd piedzīvo nelielu krīzi, jo šodienas piedzīvotais zaudējums ir sestais pēdējās septiņās spēlēs. Premjerlīgas vadību CSKA gan pagaidām nosargās, jo šīs kārtas sākumā otro vietu apsteidza par sešiem punktiem, taču nākamnedēļ komandu gaida pēdējais mačs Čempionu līgas apakšgrupas turnīrā pret PSV. Par vietu astotdaļfinālā CSKA var vairs nedomāt, taču uzvara ļaus tai pāriet uz Eiropas līgu, kamēr zaudējums vai neizšķirts nozīmēs atkal agras Eirokausu sezonas beigas

Vakar Beļģijas kausa ceturtdaļfinālā iekļuva Eduards Višņakovs un viņa pārstāvētā „Westerlo”. Višņakovs nāca uz maiņu 46. minūtē, kad rezultāts bija 0:0, bet pamatlaiks noslēdzās ar 1:1. Neko neizdevās izšķirt arī papildlaikā, un sekoja pēcspēles sitienu sērija, kurā pārāka bija „Westerlo”. Iespēja izpildīt pēcspēles sitienu bija arī Višņakovam, taču viņš kļūdījās, kas radīja papildus spriedzi, jo pēc viņa sitiena „Antwerp” izvirzījās vadībā 3:2, beigās zaudējot ar 4:5.

Savukārt Deniss Rakels turpina kolekcionēt vietas Polijas līgas simboliskajās izlasēs. Vakar viņš izcēlās ar diviem vārtu guvumiem pret „Podbeskidzie”, kas licis Polijas futbola ekspertiem un medijiem sesto reizi sezonas aizvadītajās 18 kārtās viņu iekļaut līgas oficiālajā simboliskajā izlasē. Līdz ar to, rēķinot vidēji, Rakels bijis kārtas simboliskajā izlasē katrā trešajā spēlē. Viņa nākamais mačs paredzēts sestdien izbraukumā pret „Piast”, Ekstraklases līderi, kura apsteidz trešajā vietā esošo Rakela komandu par septiņiem punktiem.

Polijas pirmajā līgā Valērijs Šabala un „Legnica” vienība ar 4:3 pārspēja „Dolcan”, abām komandām maču noslēdzot desmit spēlētāju sastāvā un kopā nopelnot 12 dzeltenās kartītes. Šabala šajā mačā palika rezervē, bet divus vārtus guva Tads Labuks, Lietuvas uzbrucējs, kurš sezonas gaitā itin bieži bija nomainījis tieši Šabalu.

"Westerlo" spēles apskats. Višņakova nerealizētais pēcspēles sitiens no 4:02

Izmantotie resursi:
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат
KVC Westerlo - Club Nieuws
Deniss Rakels po raz kolejny w jedenastce kolejki!
Dolcan Ząbki - Miedź Legnica LIVE! Na żywo,...

  -3 [+] [-]

, 2015-12-03 18:36, pirms 8 gadiem
CSKA boss uzmeta uz pretiniekiem un uzlaida otro/trešo sastāvu

  +1 [+] [-]

, 2015-12-03 19:08, pirms 8 gadiem
melot un liet dezi = ļoti slikti, jo dumbija, musa, dzagoev nav 3 .sastāvs
Амкар - ЦСКА - 03.12.2015 - РОССИЯ....