Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Dāvis Ikaunieks atgriezies Čehijas kluba ''Jablonec'' rīcībā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Dāvis Ikaunieks atgriezies Čehijas kluba ''Jablonec'' rīcībā
Dāvis Ikaunieks. Foto: FK Liepāja

LETA. Latvijas futbola uzbrucējs Dāvis Ikaunieks ziemas treniņu periodā atgriezīsies Čehijas kluba "Jablonec" rīcībā, informē vienība. Futbolists uz ''Jablonec'' pārcēlās 2018. gada vasarā.

Čehijas meistarsacīkstēs pēc 19 aizvadītām kārtām ir ziemas pārtraukums, kas noslēgsies pēc mēneša. "Jablonec" jauno gadu sagaidījusi 14.pozīcijā 16 komandu konkurencē, un ar 14 gūtiem vārtiem ir turnīra sliktākā vārtu guvēja.

Ikaunieks ir viens no četriem uzbrucējiem, kas cīnīsies par vietu "Jablonec" sastāvā. Čehijas klubam ziemas sagatavošanās periodā ir paredzētas sešas pārbaudes spēles, trīs no tām treniņnometnē Spānijā. 27 gadus vecais Ikaunieks iepriekšējo gadu aizvadīja īrē "Liepājas" komandā. Virslīgā viņš 16 spēlēs guva trīs vārtus, bet dublieru čempionātā atzīmējās septiņas reizes.

Tieši vēju pilsētā Ikaunieks uzsāka savas profesionāļa gaitas, vispirms pārstāvot "Liepājas Metalurgs" komandu, bet pēc tam - "Liepāju". 2015.gada sezonā Ikaunieks ar 15 vārtiem bija Latvijas futbola virslīgas labākais vārtu guvējs un aizveda "Liepāju" līdz vēsturē pirmajam un līdz šim vienīgajam čempiontitulam.

Nākamajā vasarā latviešu futbolists tika izīrēts Čehijas klubam Jihlavas "Vysočina", bet pēc tam pilnībā pārgāja uz čehu vienību. Ikaunieks Čehijas augstākajā līgā debitēja ar vārtu guvumu, bet 2016./2017.gada sezonā viņš izcēlās deviņas reizes, un palīdzēja "Vysočina" komandai noturēt vietu augstākajā līgā.

Nākamajā sezonā latvietis guva par vieniem vārtiem vairāk, taču ar to nebija gana, lai Jihlavas vienība paliktu Čehijas augstākajā divīzijā. 2018.gada vasarā viņš pārcēlās uz daudz spēcīgāko "Jablonec" komandu, kuras sastāvā sekojošajā sezonā debitēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Tajā pašā gadā Ikaunieks tika atzīts par Latvijas labāko futbolistu.

Tomēr viņam neizdevās nostiprināties "Jablonec" klubā un 2019.gada vasarā kuldīdznieks tika izīrēts RFS komandai, ar kuru uzvarēja Latvijas kausa izcīņā, bet 2019./2020.gada sezonas otro pusi viņš pavadīja Čehijas vienībā Zlīnas "Fastav". Savukārt 2020./2021.gada sezonas pirmajā pusē viņš bija īrē citā čehu vienībā "Mlada Boleslav", desmit spēlēs paliekot tukšā.

Latvijas izlasē Ikaunieks piedalījies 33 spēlēs, kurās guvis sešus vārtus.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-01-03 15:25, pirms 3 gadiem
Abi brāļi meistarīgi, bet kaut kas ar raksturiem nav... Vai nespēj vai netic. Kad Jānis ir formā viņš tiešām spēj apspēlēt, redzēt partnerus, atdot, bet tāda muļāšanās ar karjeru- nekur augstā līmenī nespēj izsist sev ceļu un zinot ka futbolista karjera ir diezgan īsa..laika vairs nav.

Dāvis man patīk, bet tur laikam ar traumām vienmēr kaut kas...