Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Lukjanovs ar piespēli palīdz uzvarēt Varšavā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lukjanovs ar piespēli palīdz uzvarēt Varšavā
Ivans Lukjanovs (pa kreisi)
Foto: www.lechia.pl

Uzvaru Polijas Ekstraklases 8. kārtas spēlē izcīnījusi Gdaņskas "Lechia", kas izbraukumā ar 3:0 pieveica Varšavas "Legia". Uzvarētājiem pirmos vārtus noorganizēja Latvijas uzbrucējs Ivans Lukjanovs.

Spēles pirmais puslaiks aizritēja ar mājinieku pārsvaru. 7. minūtē labu iespēju neizmantoja Manu Kabals, trāpot pa stabu, bet "Lechia" pirmo kaut cik sakarīgo uzbrukumu izveidoja vien 13. minūtē. Dažas minūtes vēlāk pa labo malu izrāviens bija Lukjanovam, kurš aizsita garām. Abas vienības spēlēja diezgan piesardzīgu futbolu un vārtsargiem daudz darba nebija.

59. minūtē "Lechia" bija labākā iespēja spēlē. Traores sisto bumbu atsita mājinieku vārtsargs Antolovičs, bet Lukjanovs no neliela attāluma netrāpīja bumbu vārtos. Latvijas uzbrucējs, kurš šodien pārsvarā darbojās labā pussarga postenī, 70. minūtē izkārtoja vārtu guvumu Buvalam. Lukjanovs, saņēmis piespēli, no partnera, aizskrēja gandrīz līdz gala līnijai un izdarīja asu piespēli gar vārtiem. Buvalam atlika pielikt kāju – 1:0 Gdaņskas labā.

77. minūtē Ivanam bija pašam laba iespēja, taču viņš pārsita pāri vārtiem no desmit metriem, esot skrējienā lielā tempā. Mājiniekiem iespēja atspēlēties bija 84. minūtē, taču Žiro nespēja gūt pārspēt "Lechia" vārtsargu no aptuveni astoņiem metriem. Pāris minūtes pirms mača beigām "Lechia" izspēlēja uzbrukumu pa kreiso malu, ko ar precīzu sitienu vārtu tālajā stūrī noslēdza Volakjevičs – 2:0. Kompensācijas laika (četras minūtes) beigās "Lechia" iesita vēl vienus vārtus, izcēlās Novaks, un uzvarēja ar 3:0.

Lukjanovu nomainīja kompensācijas laikā, bet otrs Latvijas pārstāvis – Sergejs Kožans – "Lechia" sastāvā nospēlēja visu maču.

"Lechia" pēc šīs uzvaras pacēlusies uz otro vietu turnīra tabulā. Gdaņskai tikpat punktu, cik vietu zemāk esošajai "Korona" vienībai (abām pa 14), bet līdere ar 16 punktiem ir "Jagiellonia". "Lechia" konkurentēm par vienu maču mazāk. Rīt kārtējo spēli aizvadīs Artjoma Rudņeva "Lech" (11. vieta ar sešiem punktiem), kas plkst. 15:45 tiksies ar "Belchatow" (4. vieta ar 13 punktiem).

Izmantotie resursi:
SportoweFakty.pl

  -4 [+] [-]

, 2010-10-02 22:17, pirms 14 gadiem
būtu hokejs neko neteiktu!
bet kkad ari dereetu iesist

     [+] [-]

, 2010-10-02 22:18, pirms 14 gadiem
NANI27 rakstīja: būtu hokejs neko neteiktu!
bet kkad ari dereetu iesist
Nu ar kaut ko pozitīvu izcelties ir labāk nekā ar kaut ko negatīvu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-10-02 22:22, pirms 14 gadiem
Liels nopelns bija Kožanam, spēlēja ļoti pārliecinoši.

Labs rullītis par Lukjanovu
YouTube
- Ivans Lukjanovs by MrTymon89

  +1 [+] [-]

, 2010-10-02 22:23, pirms 14 gadiem
NANI27 rakstīja: būtu hokejs neko neteiktu!
bet kkad ari dereetu iesist
Ar ko piespēle hokejā ir labāka par piespēli futbolā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-10-03 00:08, pirms 14 gadiem
Ko tie poļi salikuši komandām gandrīz vienādus nosaukumus---,,LECHIA,, ,,LEGIA,, ,,LECH,, Sāk jau jukt, kurās komandās mūsējie spēlē.

     [+] [-]

, 2010-10-03 00:17, pirms 14 gadiem
Vou, Lechia arī smuki kapā. Domāju, ka, ja ne Kožans, kurš gan arī, tad vismaz Lukjanovs ir pelnījis vietu izlases sastāvā. Spēlē tajā pašā čempī, kur Rudņevs, pie tam spēlē pamatsastāvā un ir ļoti aktīvs. Vajag atjaunināt pamazām sastāvu, un šis ir, ja ne labākais, tad vismaz viens no labākajiem variantiem, kā to sākt darīt. Starkovam vajadzētu paskatīties...