Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Lietus aizkavētā spēlē Latvijas futbolistes beigās sabrūk pret slovēnietēm

Emils Ozerinskis

Lietus aizkavētā spēlē Latvijas futbolistes beigās sabrūk pret slovēnietēm
Sofija Garanča. Foto: LFF

Eiropas čempionāta kvalifikācijas C līgas 2. grupā otro zaudējumu nācās piedzīvot Latvijas sieviešu futbola izlasei, kas Murska Sobotā ar rezultātu 0:6 piekāpās Slovēnijas dāmām. Pēdējos četrus vārtus latvietes ielaida noslēdzošajās divdesmit minūtēs.

Spēles sākums ievērojami aizkavējās nokrišņu dēļ. Latvijas vārtos stājās Sofija Ņesterova, kura nomainīja iepriekšējā cīņā pret Moldovu Latvijas vārtus sargājušo Eniju Vaivodi. Starp laukuma spēlētājām sākuma sastāvā bija piecas iepriekšējo maču iesākušas futbolistes.

Pirmais trieciens Latvijas izlasei nāca pēc nospēlētas pusstundas. Pēc stūra sitiena bumba lidoja soda laukuma tālajā malā, kur sitienu ar galvu veica slovēņu aizsardze Sara Agreža. Bumba platā trajektorijā lidoja uz labo vārtu stabu, atsitās pret mietu un iekrita vārtos. Ņesterova neko nespēja iesākt, lai glābtu savu komandu. 32. minūtē Latvijas dāmas nonāca iedzinējos.

Pie minimālas starpības komandas gāja puslaika atpūtā, bet otrajā spēles daļā Latvijas komanda vēlreiz nenostrādāja stūra sitiena aizsardzībā. Pirmo slovēniešu mēģinājumu izdevās atsist, bet bumba nokrita pašā vārtu priekšā, kur to mērķī spēra centra aizsardze Lana Goloba, panākot divu vārtu pārsvaru mājiniecēm. Tādējādi jau divreiz Latvijas izlase ļāva vārtus gūt pretinieču aizsardzības spēlētājām.

Pēdējās spēles 20 minūtēs Latvijas izlase pavisam sabruka, bumbām lidojot Ņesterovas vārtos vienai pēc otras. Galu beigās rezultāts izvērtās diezgan nepieklājīgs - 0:6.

Pēc četrām dienām abas komandas tiksies atkārtoti, aizvadot savstarpējo spēli 4. jūnijā Slokas stadionā.

Slovēnija - Latvija 6:0 (1:0)
Vārti: Agreža 32', Goloba 57' Kolbla 70' Kajzba 75' Korošeca 77' Prašnikara 90'
Latvija: Ņesterova - Liniņa, Ročāne, Mairna, Garanča (Vitmane 75') - Suvitra (Šenberga 84'), Zaičikova, Lipšāne (Daņilova 46'), Smirnova (Čemirtāne 67'), Poļuhoviča - Miksone.

2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācija

VIzlaseSUNZVārtiP
1.Slovēnija330013:09
2.Ziemeļmaķedonija31115:94
3.Latvija31024:103
4.Moldova30121:41

     [+] [-]

, 2024-05-31 23:08, pirms 3 nedēļām
Kauns par meitenēm. Trenerim jābūt meitenei. Kas vada mūsu izlasi?

     [+] [-]

, 2024-06-01 00:29, pirms 3 nedēļām
Iveta3737 rakstīja: Kauns par meitenēm. Trenerim jābūt meitenei. Kas vada mūsu izlasi?
trenera ir Iveta 3737

  +2 [+] [-]

, 2024-06-01 07:40, pirms 3 nedēļām
Komandas galvenais treneris ir R.Kvačovs. Viens no labākajiem treneriem kādus man ir nācies redzēt. Un redzējis esmu daudzus jo spēlēju futbolu pats, spēlēja mana meita un spēlē joprojām dēls. Tāds ir šībrīža sieviešu izlases līmenis. Bet, manuprāt, ir cerības, ka nākotnē sieviešu futbols Latvijā būs daudz augstākā līmenī.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-01 08:23, pirms 3 nedēļām
m. scofield rakstīja: Komandas galvenais treneris ir R.Kvačovs. Viens no labākajiem treneriem kādus man ir nācies redzēt. Un redzējis esmu daudzus jo spēlēju futbolu pats, spēlēja mana meita un spēlē joprojām dēls. Tāds ir šībrīža sieviešu izlases līmenis. Bet, manuprāt, ir cerības, ka nākotnē sieviešu futbols Latvijā būs daudz augstākā līmenī.
Par sieviešu izlases gaišo nākotni mēs jau runājam visus pēdējos 20 gadus! Tikai jēgas nekādas, ja nav govij piena, tad nav! Mākslīgi uzturēta vienība, jo FIFA dod naudu 'integritātei', kura ir kaut kā jānotērē, piemēram, kvačoviem, kurš ar savu punci nevienu elementu meitenēm pat pareizi parādīt nespēj! Tā ir, ka pārēdusies Eiropa sāk uzturēt pasākumus, kuriem nav īsti nekāda pamata pašiem izdzīvot dabiskās atlases ceļā.

     [+] [-]

, 2024-06-01 08:57, pirms 3 nedēļām
Latvijā!

  +2 [+] [-]

, 2024-06-01 08:57, pirms 3 nedēļām
Parasts Futbola līdzjutējs rakstīja: Par sieviešu izlases gaišo nākotni mēs jau runājam visus pēdējos 20 gadus! Tikai jēgas nekādas, ja nav govij piena, tad nav! Mākslīgi uzturēta vienība, jo FIFA dod naudu 'integritātei', kura ir kaut kā jānotērē, piemēram, kvačoviem, kurš ar savu punci nevienu elementu meitenēm pat pareizi parādīt nespēj! Tā ir, ka pārēdusies Eiropa sāk uzturēt pasākumus, kuriem nav īsti nekāda pamata pašiem izdzīvot dabiskās atlases ceļā.
NU bet, ja viņi to apmaksā, kamdēļ nespēlēt. Es tikai priecājos, ka ir sieviešu izlase, lai arī cik tā ir pēc jūsu domām kvalitatīva. Meitenes nodarbojas ar sportu, ir paraugs bērniem, bērni (īpaši meitenes) tiek veicinātas skriet, spēlēt bumbu.. manuprāt viss ok.
Par līmeni... Tas ir cits stāsts

     [+] [-]

, 2024-06-01 08:58, pirms 3 nedēļām
m. scofield rakstīja: Komandas galvenais treneris ir R.Kvačovs. Viens no labākajiem treneriem kādus man ir nācies redzēt. Un redzējis esmu daudzus jo spēlēju futbolu pats, spēlēja mana meita un spēlē joprojām dēls. Tāds ir šībrīža sieviešu izlases līmenis. Bet, manuprāt, ir cerības, ka nākotnē sieviešu futbols Latvijā būs daudz augstākā līmenī.
Latvijā, Latvijā!

     [+] [-]

, 2024-06-01 08:59, pirms 3 nedēļām
Latvijā, Latvijā, Latvijā!

     [+] [-]

, 2024-06-01 09:00, pirms 3 nedēļām
.............. rakstīja: NU bet, ja viņi to apmaksā, kamdēļ nespēlēt. Es tikai priecājos, ka ir sieviešu izlase, lai arī cik tā ir pēc jūsu domām kvalitatīva. Meitenes nodarbojas ar sportu, ir paraugs bērniem, bērni (īpaši meitenes) tiek veicinātas skriet, spēlēt bumbu.. manuprāt viss ok.
Par līmeni... Tas ir cits stāsts
Latvijā, Latvijā, Latvijā, Latvijā!