Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Igaunijas treneris: "Neesmu igaunis, bet saprotu Baltijas kausa nozīmi"

Rolands Eliņš

Igaunijas treneris: "Neesmu igaunis, bet saprotu Baltijas kausa nozīmi"
Magnuss Pēšons
Foto:Jaglpall.ee

Igaunijas izlases treneris Magnuss Pēšons (Magnus Pehrsson - zviedr.v.) pirms gaidāmā Baltijas kausa norādījis, ka viņa izlasei jāaizvada piecas spēles 12 dienās, līdz ar to spēlētājiem būs grūti, savukārt Lietuvas izlases treneris Igors Pankratjevs novērtējis Somiju kā ļoti spēcīgu pretinieci, kamēr Latviju un Igauniju par spēkos līdzīgām komandām.

Latvijas izlases pretiniece Baltijas kausa pusfinālā Igaunijas izlase, atšķirībā no pārējām šī kausa dalībniecēm, šonedēļ jau aizvadīja pārbaudes spēli, cīnoties neizšķirti 1:1 ar nesen UEFA uzņemto Gibraltāru (pirms tam uzvara ar 2:0). Igaunijas izlases galvenais treneris Magnuss Pēšons norādījis, ka saspringtais spēļu grafiks var nospēlēt negatīvu lomu, taču viņai komandai jābūt tam gatavai.

" Es ticu, ka šis ir labs turnīrs un lieliska tradīcija. Protams, es neesmu igaunis un man nav personīgas vēstures šajā turnīrā, bet es saprotu, ka tas ir svarīgs turnīrs Baltijas futbola faniem. Mums ir piecu spēļu periods no 26.maija līdz 7.jūnijam. Tā ir laba sagatavošanās kvalifikācijas turnīra spēlēm rudenī. Mūsu rīcībā šajās dienās būs ap 30 futbolistiem. Es ceru ieraudzīt labas spēles Baltijas Kausa izcīņā. Protams, ir grūti, ja starp spēlēm ir tikai viena diena, tomēr mums tas kā profesionāļiem jāpārvar," tā 37 gadus vecais Pēšons, kurš par Igaunijas treneri kļuva vien decembrī.

Savukārt Lietuvas izlases treneris Igors Pankratjevs uzsvēra, ka pusfinālā viņa izlasei trāpījies spēcīgākais pretinieks (Somija), kuru Lietuvai, kas spēlēs bez vairākiem vadošajiem futbolistiem, būs grūti pieveikt: " Pusfinālā mums ir ļoti grūts pretinieks. Ja šī komanda būs savā spēcīgākajā sastāvā, to var uzskatīt par visa turnīra favorītu. Būs ļoti interesanti spēlēt pret Somiju, jo mūsdienās ar šo komandu mēs neesam tikušies. Tikmēr Latvijas izlasi mēs pazīstam ļoti labi, jo esam divas reizes spēlējuši pagājušajā gadā. Rezultāti rāda, ka komandas ir līdzīgas. Domāju, ka arī Igaunija ir mūsu līmeņa komanda. Izšķiroši faktori būs katras komandas gatavība katrā konkrētajā dienā un kura komanda būs veiksmīgāka.”

“Mēs uz šo turnīru skatāmies reāli un nevēlamies paust skaļus paziņojumus," izredzes vērtē Pankratjevs."Mums ir savainoti vairāki vadošie spēlētāji, kuri nevarēs piedalīties. Tā savukārt būs iespēja citiem spēlētājiem. Komandas sastāvā ir deviņi futbolisti no Lietuvas čempionāta. Mēs centīsimies izmantot mūsu stiprās puses, lai sasniegtu labāko efektu. Katrā spēlē mūsu mērķis ir sasniegt pozitīvu impulsu. Šī treniņnometne ir pēdējā sagatavošanās pirms EURO 2016 atlases cikla spēlēm, tādējādi šis laiks mums ir jāizmanto lietderīgi.

Baltijas kauss sāksies jau rīt - Ventspilī 17:00 spēli aizvadīs Somija un Lietuva, bet 20:15 otrā pusfinālā cīnīsies Latvija un Igaunija. Uzvarētājas 31. maijā sacentīsies Liepājā, bet zaudētājam mačs par trešo vietu tajā pašā dienā Ventspilī.

Igaunijas izlases kandidāti Baltijas kausam

Nr.VārdsKlubsS/V
Vārtsargi
1Sergejs PareikoFC Volga Nižni Novgorod (RUS)54/0
12Mikels AksaluSeinäjoen Jalkapallokerho (FIN)11/0
22Pāvels LondaksFK Bodø/Glimt (NOR)23/0
Aizsargi
2Alo BarengrubsNõmme Kalju FC42/0
17Enars JāgersLierse SK (BEL)101/0
5Kens KallasteNõmme Kalju FC3/0
20Gerts KamssSeinäjoen Jalkapallokerho (FIN)31/2
15Ragnars KlavansFC Augsburg (GER)91/2
3Tāvi RānsTallinna FC Flora72/0
23Taijo TenisteSogndal Fotball (NOR)28/0
21Artjoms ArtjuņinsTallinna FC Levadia1/0
Pussargi
6Iļja AntonovsTallinna FC Levadia2/0
19Sīms LutssIFK Norrköping (SWE)15/0
4Karols MetssTallinna FC Flora2/0
16Eino PuriFC Botoșani (ROM)4/0
7Sanders PuriYork City (ENG)55/3
10Sergejs ZenjovsFK Karpatõ Lviv (UKR)32/7
14Konstantins VasiļjevsFK Amkar Perm (RUS)68/17
13Martins VunksNõmme Kalju FC60/1
Uzbrucēji
8Henrijs AnjersMotherwell F.C. (SCO)13/5
18Sanders PostsTallinna FC Flora10/1
9Albers ProsaTallinna FC Flora2/0
11Ats PurjeKuopion Palloseura (FIN)44/4

Izmantotie resursi:
LFF: Baltijas Kauss futbolā no 29. līdz 31....

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-05-28 14:39, pirms 10 gadiem
Igauņiem pat labākas līgas pārstāvētas nekā latviešiem.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-28 16:13, pirms 10 gadiem
Olandam a poblēmas izunāt R
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-28 18:09, pirms 10 gadiem
labi ka ne Magnuss Pižons