Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Gorkšs paliek

Agris Suveizda

Teksta tiešraide: Gorkšs paliek
Kaspars Gorkšs. Foto: LFF

Latvijas Universitātes Zinātņu mājā norisinās Latvijas Futbola federācijas ārkārtas kongress, kurā galvenais notikums būs balsojums par uzticības vai neuzticības izteikšanu prezidentam Kasparam Gorkšam. Piedāvājam gan video, gan teksta tiešraidi.

16:52 Balsis ir saskaitītas. Nobalsojušas 133 organizācijas, tātad tāpat vajag 68 balsis. 4 atturas, 42 par un 87 pret atstādināšanu - Gorkšam ir atkārtoti apliecināta uzticība, un viņš saglabā amatu.

16:13 Balsot dodas arī...Vadims Ļašenko, kurš šajā kongresā pārstāv "Nikaru".

15:55 Aizklātais balsojums ir sācies. Lēmuma pieņemšanai vajadzīgas 68 no 134 balsīm jeb 50%+1.

15:48 Gorkšs: "Ar tik netīrām spēlēm vēl nekad nebiju saskāries. Nu izvēle ir jūsu rīcībā, jo es vienmēr būšu jūsu rīcībā." Kulminācija - balsojums - jau praktiski klāt.

15:38 Pēdējais uzstājas "Ventspils" direktors Sergejs Usačovs, kurš izsaka atbalstu Gorkšam, kurš, viņaprāt, ir gatavs pieņemt drosmīgus lēmumus, taču kuram jācīnās ar iepriekšējās vadības sekām un pašreizējās opozīcijas liktajiem šķēršļiem.

15:37 Kongress, kur Nauris Mackevičs nepiemin Oļegu Gavrilovu, nav kongress

15:35 Kā priekšpēdējais uzstājas Nauris Mackevičs. "Pēdējā laikā smejamies, kā pieņem Saeimu, kā top Ministru kabinets. Varam pasmieties arī paši par sevi. 141 biedrs - baigi forši, mūsu ir baigi daudz, bet jau ne pirmo reizi saku, ka šajā labā kaut kas ir jādara. Pusi no jums es diemžēl nemaz nepazīstu. Un mums visiem būs vienāda balss, vienādas tiesības. Toties, kad jābalso par leģionāriem vai ko citu, tad lai izlemj bagātnieku klubiņš. Šiem četriem pieciem jāpieņem visi lēmumi, bet tagad mēs balsosim 141, nevis četri pieci. Nākamgad būs 180, 2020. gadā - droši vien jau ap tūkstoti. Lēmumi nav jāpieņem šiem četriem pieciem bagātniekiem vai, kā Šteinbergs teica, gavriloviem. Tas nav normāli! Futbolistus mēs sodām par viņu ierakstiem sociālajos tīklos, bet mēs paši cits citam rakstām tādas pašas muļķības. Ļoti žēl, ka uzmanību Latvijas futbolam pievēršam nevis ar uzvarām, bet gan ar to, ko rakstām cits par citu."

15:30 Kļaviņš: "Pirmo pusgadu apzināti nekritizēju Gorkšu, jo cerēju, ka viņš ieviesīs atklātību, izmēzīs milzīgo štatu, kurā 1000 eiro alga skaitās maza. Biedru tiesības ir uzdot jautājumus, un biedru tiesības ir arī atsaukt prezidentu - tā ir demokrātija. Nav jābaidās no saistībām un jāņem ilgtermiņa kredīts, lai beidzot radītu izrāvienu, nevis gadā atklātu dažus lielos laukumus. Skaidrs, ka nevar uzreiz uzbūvēt daudz slēgto haļļu, taču, ja dzirdu, ka Kaspars sola halli kaut kad, skaidrs, ka nākotnē viņš neko konkrētu neplāno. Es balsošu pret Kaspara palikšanu amatā. Viņš nepilda savus solījumus. Nevajag baidīties no balsojuma par atsaukšanu. Kādi var būt attaisnojumi par valdes nesanākšanu uz sēdi? Viņi ir nodevuši Latvijas futbolu - katrs, kurš neieradās uz šo sēdi. Padomājiet, kuri ir tie, kuri neatnāca uz sēdēm un bloķēja Latvijas galvenā lēmējorgāna darbību. Kā var būt, ka valdes sēdē nav kvoruma? Tad varbūt vispār atsakāmies no UEFA un FIFA naudas, tad daudzas lietas varētu notikt citādi. Tad varbūt kongresā varētu pietikt naudas, lai uzliktu statīvu un mikrofons nebūtu jātur rokās."

15:21 Šī kongresa galvenā intriga - vai kāds runātājs uzstāsies mazāk par piecām minūtēm? Jānis Apse no Rīgas "Dinamo" kļūst par pirmo, kurš uzstājas krieviski. Apse uzskata, ka prezidents demokrātiski jāizvēlas pēc gada.

15:15 Bingo, mums ir uzvarētājs! Ceturtās stundas sākumā Uldriķis kļūst par pirmo, kurš beidzot piemin vienu no vēstulē pieminētajiem iemesliem - izlases galvenā trenera izvēlēšanas procesu. Un atklāj, ka izlases spēlētājiem pēc Nāciju kausa tika izmaksātas prēmijas par spīti kaunpilniem neizšķirtiem pret Andoru. "Šodien balsojuma nebūs par Gorkšu vai Ļašenko, bet gan tikai par Gorkšu," saka Uldriķis, kurš saka, ka Gorkšs, ar kuru viņš dzēris šņabi pēc "Ventspils" triumfa, par viņu [Askoldu] izplata nepatiesu informāciju. Uldriķis kategoriski noliedza, ka būtu rakstījis kādas vēstules pret Gorkša darbību un nosauca viņu par nervozu un augstprātīgu cilvēku. "Kaspar, tu neesi izturējis šo pārbaudījumu ar naudu un varu," teica Uldriķis. "Aizdomājies par godīgumu!"

15:10 Askolds Uldriķis, šodien "Mettas" pārstāvis, neslēpj, ka jau pirms desmit mēnešiem bija skeptisks par Gorkšu, un saka, ka sabiedrības reakcija rāda, ka viņa bažas piepildījās. Uldriķis uzskata, ka vadzis ir lūzis, un piemin neskaidrību, necaurspīdīgumu un budžetu, par kura deficītu biedri nemaz nezina - te informācija par divarpus miljoniem, te kas cits. Gorkšs kā Kalvītis nolēmis uzgāzēt, un nākamais prezidents varēs cīnīties ar sekām. Gluži kā Gorkšs jau izdarīja privātajā biznesā, sataisot šmuci. Uldriķis arī uzsver, ka nav bijis izmeklēšanas un vainīgo stadiona lietā - vai arī varbūt vainīgais ir Gorkša labā roka Pukinsks, kurš tad būtu jāatlaiž.

15:04 Valters Jekševics ["Valtera futbola skolas" vadītājs] ir Latvijas Futbola federācijas kongresu rokzvaigzne. Vairākas minūtes iesilda savu runu, spēlējas ar publiku [arī uzdod jautājumus] un kaut kur pa vidu definē jautājumus federācijai. Lieki piebilst, ka Valtera pieteiktais temats saucas "par visu". Neizrunātās tēmas Valters atstās nākamajam kongresam, toties prezidenta jautājumā gan ir ar skaidru viedokli: Gorkšam jāļauj pabeigt termiņu.

14:58 Vladimirs Šteinbergs: "Futbols ir kļuvis par populārāko sporta veidu valstī, bet vai tāda popularitāte mums ir vajadzīga? Lai ko Kivičs nedarītu, "Delfu" pirmajā lapā tāpat ir futbols. Vai mums ir vajadzīga revolūcija? Neatkarīgi no iznākuma, jezga nebeigsies tāpat. Ir iesniegumi policijā, audio ieraksti – Kļaviņš vēl gadu varēs skaitīt, cik kurš un ar ko iztērējis restorānā. Negācijas futbolā ir jāizbeidz, to jau ir pārāk daudz - ja mana mamma lasītu "Delfus", viņa ar sirdstrieku jau būtu aizvesta uz slimnīcu."

14:40 "Karalis ir arī kails, Tikmera kungs," savu uzrunu noslēdz Riherts. Andra intonācijas ir zelts.

14:33 Nākamais uzstājas Riherts: "Tikmera kungs, arī es meitai lasu pasakas un zinu, ka karalis ciena savus pavalstsniekus. Kāpēc Gorkšs kļuva par prezidentu? Tādēļ, ka lielu lauvas tiesu palīdzēja Guntis Indriksons! FS "Metta" neparakstīja pirmo vēstuli, jo saprotam vienu lietu - komanda ir ļoti svarīga, ļoti svarīga ir cieņa un godaprāts. Otro vēstuli parakstījām tikai tādēļ, ka biedri var būt godprātīgi un pieprasīt ārkārtas kongresu. 10 mēneši nav liels stāžs, lai kādu locītu, taču jāņem vērā fons, ka 56 balsis iepriekšējās vēlēšanas nav liels pārsvars. Visu izrunājam Virslīgas sapulcē, bet beigās izrādās, ka LFF ir gatava pati rīkot Virslīgu. Mēs taču to nemaz neapspriedām! Karalim savi pavalstnieki jāciena no pirmās dienas!"

14:30 Lai arī kongresā pārstāv kādu no futbola klubiem, Nartišs uzstājas kā LTFA izpilddirektors, raidot kritiku LFF vadībai par līguma slēgšanas procesu ar LTFA un ka U19 Eiropas čempionāta rīkošana vairāk ir LTFA un iepriekšējās LFF vadības nopelns, nevis šīs. Nartišs kā "mūsu turnīrus" domā futzāla turnīrus, lai arī šajā kongresā ir Beļajeva "Daugava Rīga" pārstāvis.

14:28 Tikmers savu runu debatēs vizualizē ar virkni karikatūru un saka, ka Karalis - proti, Gorkšs - ir labi ģērbts un ka ar viņu viss ir kārtībā. Viņš norāda, lai cilvēki beidz dzīvot sociālo tīklu un interneta vidē un beidz uzvesties kā baroni minhauzeni. p.s. izlase, kā norādīts vienā no Tikmera attēliem, martā acīmredzot spēlēs ar 4-2-3-1.

14:22 Pēc sajūtām debatēm devās pieteikties kādi 30 biedri. Būs ilgi! Nākamie sarakstā LFF viceprezidents Tikmers un Latvijas Telpu futbola asociācijas izpilddirektors Jānis Nartišs, kurš nesen vēl strādāja arī LFF.

14:18 Māris Landmanis vaicā, kādēļ ārkārtas kongresa pieprasītāji sākumā nav gājuši pie LFF vadības prasīt dokumentus un kādēļ vēstules parakstījuši kongresam deleģējuši citus cilvēkus. Tāpat Landmanis vaicā, kādēļ vēršanās notiek tieši pret prezidentu, nevis arī valdes locekļiem, starp kuriem esot opozīcijai tuvi cilvēki. Tāpat Landmanis retoriski vaicā, vai šis apvērsums nav saistīts ar galvaspilsētā valdošās partijas pozīciju mazināšanos un pēdējo iespēju tikt pie kādas varas.

14:14 Debates! Debates! Debates!

14:02 Atbildot uz komentāros uzdoto jautājumu - pusdienu pārtraukums mazās darba kartības dēļ šoreiz nav paredzēts! Badosimies kopā ar Iļjas ģimeni.

14:00 Kamēr Edgars Pukinsks solīto īso runu stāsta gari (bingo!), Twitter vidē aktīvi rēķina jauno futbolistu ēdināšanas izmaksas. Folklora, ko jau devis šis kongress!

13:50 FS "Metta" ģenerālsekretārs Ģirts Mihelsons šo kongresu neapmeklē, jo atrodas ārzemēs, taču bez viedokļa nepaliek arī šajā rītā.

13:47 Kārta pienākusi ģenerālsekretāra ziņojumam. Pukinsks vēlreiz publiski nosauc apstiprinātā provizoriskā budžeta skaitļus: 10276425 eiro lieli ienākumi un 10556425 eiro lieli izdevumi. Detalizētāks budžets tiks prezentēts kārtējā kongresā aprīlī.

13:37 Šāds ir konkrēts laiks, cikos kongresā ieradās sporta direktors Dainis Kazakevičs, kurš no rīta vadīja Latvijas U21 izlasi pārbaudes spēlē pret "Daugavpili" - uzvara ar 3:1 (vārti Ivo Minkevičam, Marko Regžam un Aivaram Emsim).

13:35 1. līgas vicečempiones "Super Nova" prezidents Jānis Engelis vaicā, kur ir pārējie valdes locekļi, un katram valdes loceklim lūdz godīgi pateikt, vai valde strādā efektīvi. Seko formālas atbildes, ka tiek strādāts, cik labi var, un ka vienmēr iespējams labāk. Verpakovskis piebilst, ka norit darbs pie statūtu izmaiņām, kas uzlabos efektivitāti, un ka šobrīd efektivitāte noteikti nav augsta.

13:25 Valdes locekļiem un administrācijai vairākus jautājumus uzdeva Andris Riherts, kurš ar Pukinsku vēlāk apmainījās replikām par sūtīšanu ārpus zāles. No balsstiesīgajiem valdes locekļiem bez Gorkša ieradušies vien viceprezidenti Māris Verpakovskis un Žoržs Tikmers, kā arī Vladimirs Žuks un Artūrs Zakreševskis.

13:13 Kļaviņš vaicā arī par piepūšamajām hallēm, Baibu Broku, prokūristu "Staicelē", viltotiem izglītības dokumentiem Daugavpils futbola skolā. Gorkšs atbildēja, ka gaida apstiprinājumu, vai dokumenti tiešām bijuši viltoti, un tad arī tiktu izdarīti secinājumi un pieņemti lēmumi LFF darbinieka Andreja Sipailo, kurš ir starp apsūdzētajiem, sakarā.

13:12 Pašmāju futbolisti, līdzjutēji, treneri un arī dažs labs aģents tieši šobrīd.

13:08 Krišjānis Kļaviņš savos jautājumos par atklātību prasīja arī par izlašu autobusu izmaksu. Vakar retais pamanīja. bet LFF reāli atklāja summu, kas sezonas laikā tiek tērēts izlašu pārvadāšanai. https://lff.lv/zinas/11591/latvijas...

13:05 Starp jautājumu uzdevējiem bija arī Krišjānis Kļaviņš, kurš vaicāja, kad un vai vispār sāksies atklātības process: kad uzzināsim, cik maksā izlases nometnes, līgumreisi, autobusi u.tml. Gorkšs atbildēja ar pretjautājumu, vai atklātība aprobežojas tikai ar to, cik maksā autobuss, un norādīja, ka tā ir Pukinska kompetence. Kļaviņš gan atteicās no Pukinska atbildes. Arī jautājumu par štata izmaksām Gorkšs pārvirzīja pie Pukinska, kurš vēlāk grasās šo informāciju prezentēt un uz jautājumiem atbildēt. Pukinsks norāda, lai Kļaviņš izbeidz žurnālista un intervētāja pieeju. Kļaviņš saka, ka prezidentam jāprot atbildēt uz jautājumiem, un viņš saprot, ka Gorkšam runāšana nepadodas un ka Pukinsks gribētu atbildēt viņa vietā. Kļaviņš vaicā Gorkšam, vai, ja šie nav viņa kompetences jautājumi, vai prezidenta amats maz atbilst Gorkša kompetencei.

12:50 Sācies prezidenta Gorkša ziņojums, pēc kuras jau kongress varētu pamazām uzņemt apgriezienus, jo sekos iespēja uzdot jautājumus prezidentam. Kamēr vēl kongresa interesantākā daļa tiek gaidīta, mazs humora brīdis ar Latvian Football Memes palīdzību.

12:40 Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis uzsver, ka izskatās, ka Latvijas futbolā ir pazuduši noteikumi un norit spēle bez noteikumiem, un ka svarīgi ir tas, kā notikumi futbolā nākotnē atsauksies uz visu Latvijas sporta sabiedrību. Fogelis aicina pieņemt pareizos lēmumus un padomāt par sportu kopumā. Pēc tam LFF nolasīja Saeimas Sporta apakškomisijas vēstuli, kurā teikts, ka Gorkšam vajadzētu dot iespēju turpināt darbu prezidenta amatā un ka viņam jāizsaka uzticība. Sīkāk ar apakškomisijas viedokli varat ŠEIT.

12:35 Ne pirmo gadu LFF kongresu apmeklē FIFA pārstāvis Olivers Jungs, kurš atgādina, ka futbola attīstība ir pacietīgs un nepārtraukts darbs. Viņš piebilda, ka LFF ir uz pareizā ceļa. Pēcāk tribīnē kāpa UEFA Izpildkomitejas loceklis Džons Dileinijs, kurš pašreizējo situāciju Latvijas futbolā salīdzināja ar to, cik grūtus laikus nesen pārdzīvoja Īrijas futbols, kur arī trūka publikas un valdības atbalsta, un ka tie tika pārvarēti tikai ar pacietīgu un smagu darbu. Īpaši Dileinijs uzsvēra stabilitātes nozīmi. Dileinijs sacīja, ka ar jauno LFF vadību UEFA ir izveidojusi ciešu sadarbību, norādot, ka Latvijā pērn viesojās arī UEFA prezidents Aleksanders Čeferins. Dileinijs atcerējās arī Marianu Paharu, kurš bija izcils futbolists.

12:20 Kaspars Gorkšs pirms kongresa spiež roku Salaspils telpu futbola kluba vadītājam Aleksandram Benskim, kurš bija viens no tiem, kurš parakstīja vēstuli par ārkārtas kongresa sasaukšanu.

12:19 Nākamais balsojums ir par darba kārtību un kongresa reglamentu. Pukinsks piedāvā debatēs vienas organizācijas pārstāvim dot līdz piecām minūtēm, kopā debatēm atvēlot vienu stundu. Tam iebilst blakus sēdošie "Mettas" organizāciju delegāti Andris Riherts un Askolds Uldriķis, kuri norāda, ka tas nozīmētu tikai 12 runātājus. Tiek piedāvāts debatēt neierobežotu laiku. Darba kārtība un reglaments ar labojumu par neierobežotu laiku ir apstiprināts ar lielu balsu pārsvaru. Par kongresa protokolētāju iecelts Viktors Sopirins. Protokola pārbaudītājs un apstiprinātājs ir Edgars Kaļva.

12:12 Pirmos vārdus teicis gan prezidents Gorkšs, gan Pukinsks, kurš pavēsta, ka kongress ir lemttiesīgs. Reģistrējušies 134 no 141 biedra. Pirmais balsojums ir par balsu skaitītāju un balsu skaitīšanas procesa uzraugu iecelšanu. Balsis skaitīs Aļesja Hodokovska, Artūrs Ivuškāns un Aleksandrs Anufrijevs, bet procesu uzraudzīs Sergejs Usačovs un Verners Akimovs. Balsojums bija vienbalsīgs.

11:55 Latvijas Futbola federācijā ir 141 biedrs. Lai būtu kvorums un kongress būtu lemttiesīgs, jāierodas divām trešdaļām jeb 94 biedriem. Ja kongress būs lemttiesīgs, Gorkša balsojumā nepieciešamais balsu skaits būs 50%+1 balss. Pilnu biedru sarakstu varat redzēt šeit:

1. Ventspils jauniešu futbola klubs
2. Jaunatnes Futbola Centrs "Dobele"
3. LATVIJAS FUTBOLA TIESNEŠU ASOCIĀCIJA
4. FUTBOLA SKOLA "METTA"
5. Sporta klubs "Super Nova"
6. Jaunatnes futbola klubs "Daugava"
7. Futbola klubs Jelgava
8. FUTBOLA KLUBS "PRIEKUĻI"
9. FUTBOLA KLUBS "SMILTENE"
10. Futbola klubs "ĀDAŽI"
11. Rīgas Futbola federācija
12. Jura Docenko futbola skola "Alberts"
13. FUTBOLA KLUBS "TUKUMS 2000"
14. Jūrmalas Sporta skola
15. FUTBOLA KLUBS KAUGURI-PBLC
16. Ilūkstes novada Sporta skola
17. TFK "Rēzekne"
18. FK BANDAVA
19. FUTBOLA KLUBS "AUDA"
20. Rīgas 71.vidusskolas futbola klubs BALTIKA
21. Baltijas bērnu futbola līga
22. Sporta klubs "LĪDERIS"
23. Ogres novada sporta centrs
24. Bērnu nama "Imanta" sporta klubs
25. SIA "FUTBOLA KLUBS "VENTSPILS""
26. Jaunatnes futbola centrs "Skonto"
27. Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "SKONTO ACADEMY"
28. Rēzeknes Bērnu - jaunatnes sporta skola
29. RTU Futbola centrs
30. JAUNIEŠU FUTBOLA KLUBS SALDUS
31. Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skola
32. Madonas Bērnu un jaunatnes sporta skola
33. Futbola klubs "Olaine"
34. Futbola klubs "Carnikava"
35. Futbola skola "Garkalne"
36. Ludzas novada Sporta skola
37. Valkas novada Bērnu-jaunatnes sporta skola
38. Futbola klubs "Valka"
39. Sporta klubs BABĪTE
40. A.Kulakova futbola akadēmijas centrs
41. Ventspils olimpiskā cerība
42. FB Gulbene 2005
43. Pļaviņu pilsētas bērnu, jauniešu un pieaugušo futbola klubs "Dolomīts"
44. Sporta klubs Kengaroos
45. Genādija ŠITIKA FUTBOLA AKADĒMIJA "Riga"
46. FUTBOLA KLUBS SPARTAKS
47. FK "Rīnūži Rīga"
48. Academ Football Club
49. RTU SPORTS
50. Latvijas Jaunatnes Futbola Līga
51. Valmieras futbola klubs
52. Rīgas Futbola skola (izgl. iestāde)
53. Futbola centrs Daugavpils
54. Alojas novada sporta skola
55. Jēkabpils sporta centrs
56. Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skola
57. Grobiņas sporta centrs
58. JAUNATNES FUTBOLA CENTRS "JELGAVA"
59. Jēkabpils Sporta skola
60. FUTBOLA KLUBS "BALVU VILKI"
61. FUTBOLA SKOLA "DAUGAVA RĪGA"
62. FARIONA FUTBOLA KLUBS
63. Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skola
64. Bērnu futbola attīstības centrs "SKONTO"
65. Jaunatnes futbola centrs Corona Borealis
66. Sēlijas Sporta skola
67. Zemgales Futbola Centrs
68. Kuldīgas novada sporta skola
69. Futbola klubs RABA
70. Bērnu un skolēnu sporta centrs "IKŠĶILE"
71. VALTERA TALANTU SKOLA
72. FUTBOLA KLUBS "NIKARS"
73. Futbola klubs FLAMINKO
74. FK DINAMO RĪGA
75. Talsu novada Sporta skola
76. FK Staiceles Bebri
77. Futbola klubs 33
78. Ostas sporta klubs
79. FC RAITA
80. FK Nīca
81. Brocēnu BJSS
82. Riga United
83. New Project
84. Futbola klubs Alberts
85. Futbola klubs "Veina"
86. Bērnu futbola klubs Salaspils
87. Balvu SC
88. AFA Olaine
89. Rēzeknes novada BJSS
90. Limbažu un Salacgrīvas novada sporta skola
91. Mārupes novada domes Mārupes Sporta centrs
92. FK Lielupe
93. LFF MTC Staicele
94. Optimists-R
95. SK Progress
96. Rēzeknes FA
97. FK Liepāja
98. FS Gauja
99. Futbola klubs Krāslava
100. Futbola klubs "Saules Puikas"
101. SK Krimulda
102. Saldus Sporta skola
103. Biedrība "Es Par Futbolu"
104. Biedrība Futbola skola RIKOR
105. Riga Football Club
106. FK Iecava
107. Vidzemes futbola centrs
108. Bauskas novada BJSS
109. Sporta klubs UPESCIEMS
110. Futbola Klubs Kuivižu Spartaks
111. Futbola klubs Laidze
112. FS Leevon
113. Mērsraga novada pašvaldība
114. Vīļānu novada pašvaldība
115. SK Cēsis
116. Future Football Latvia
117. Albatroz SC
118. FK Salaspils
119. SK Vēsma
120. Futbola parks
121. FK 02
122. SK Ugāle
123. FK METTA
124. FC REAL PRO
125. Carnikavas novada pašvaldība
126. Salaspils Futbola skola
127. FK Progress
128. FK Aliance
129. SIA Olimpiskais centrs Limbaži
130. SK Amber
131. Biedrība Rīgas Futbola skola
132. Caramba Football club
133. FK Jūrnieks
134. FK Karosta
135. Stopiņu novada pašvaldība
136. FC Gauja
137. Sports United
138. FK Jaunpils
139. FC Ziemeļaustrumi
140. Latvijas Futbola treneru asociācija
141. Daugavpils futbola asociācija

11:50 Atgādinām, ka vakar spriedze pirms ārkārtas kongresa sasniedza savu kulmināciju, jo no amata atkāpās nozīmīga amatpersona – Sacensību nodaļas vadītājs Arturs Gaidels. Viņš lēmumu pamatoja ar neticību federācijas godīgumam un principiem, kā arī ar otrdien dzirdēto audio ierakstu, kurā varētu būt dzirdama Gorkša un uz mūžu diskvalificētā Oļega Gavrilova saruna pirms 2018. gada vēlēšanu kongresa. Gaidels gan neslēpa, ka nav pārbaudījis audio fragmenta autentiskumu un satura patiesumu, taču no sīkākiem komentāriem atteicās. Tāpat viņš noliedza, ka atkāpšanās varētu būt saistīta ar to, ka viņš ir Ļašenko vietnieks LTFA valdē. Gorkšs pēcāk apstiprināja, ka pirms gada vairākkārt ticies ar Gavrilovu, taču kategoriski noliedza darījumu noslēgšanu un sacīja, ka Gavrilovu vienā no reizēm saticis, ejot uz tikšanos ar Romānu Lajuku, un ka nav zinājis, ka šo tikšanos apmeklēs arī Gavrilovs.

11:45 Ārkārtas kongresa darba kārtība būs sekojoša:

1) Kongresa balsu skaitītāju iecelšana;
2) Kongresa darba kārtības apstiprināšana;
3) Biedru iecelšana kongresa protokola pārbaudei un apstiprināšanai;
4) LFF izpildinstitūcijas uzaicināto personu uzstāšanās;
5) Ziņojums par LFF prezidenta darbu, LFF valdes locekļu darbu, LFF ģenerālsekretāra darbu:
5.1. LFF prezidenta Kaspara Gorkša ziņojums;
5.2. LFF valdes locekļu ziņojums;
5.3. LFF ģenerālsekretāra Edgara Pukinska ziņojums;
6) Biedru debates;
7) Biedru un LFF izpildinstitūcijas uzaicināto personu debates;
8) Balsojums par LFF prezidenta Kaspara Gorkša atsaukšanu no amata;
9) Kongresa slēgšana.

11:40 Bijušais Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs par federācijas prezidentu tika ievēlēts 2018. gada 27. aprīlī, ar 56 balsīm pārspējot Vadimu Ļašenko (48) un Krišjāni Kļaviņu (4). Gorkšam amatā nenostrādājot pat desmit no viņam atvēlētajiem 24 mēnešiem, šā gada 14. februārī biedri tika informēti par ārkārtas kongresa sasaukšanu. Tas notika tādēļ, ka 8. februārī Gorkša sāncensis Vadims Ļašenko, kurš septembrī kā vienīgais kandidāts tika pārvēlēts Latvijas Telpu futbola asociācijas prezidenta krēslā, iesniedza atkārtotu vēstuli par ārkārtas kongresa pieprasīšanu, ko bija parakstījis nepieciešamais skaits biedru – vismaz 10% no 141. Starp Gorkša darba kritizēšanas iemesliem tika minēts budžeta deficīts, izlases trenera neapstiprināšana, caurspīdības trūkums u.c. Parakstu vēstules apakšā lika arī tādi Virslīgas klubi kā RFS un "Metta"/LU. Interesanti, ka pirmais ārkārtas kongresa pieprasījums netika apmierināts, jo vēstule netika noformēta pareizi, kā dēļ LFF pat vērsās Valsts policijā, uzskatot, ka dokuments, iespējams, varētu būt viltots.

11:35 Federācijas vadība vakar prognozēja, ka ārkārtas kongress varētu ilgt ap četrām stundām, taču, cik prognoze būs ticama, rādīs vien laiks. Teksta tiešraidi nodrošinās Agris Suveizda un Arkādijs Birjuks, kurš atbildēs par izklaidējošo daļu..

1 2 3 4 5 148 komentāri

     [+] [-]

, 2019-02-28 11:42, pirms 5 gadiem
Rēzeknē ir tikpat sazarots LFF biedru tīkls kā ar Staiceles bāzi saistītu nodibinājumu skaits?

  +1 [+] [-]

, 2019-02-28 11:45, pirms 5 gadiem
Izšķirsies nevis Gorkša liktenis, bet Latvijas futbola liktenis. Vai saglabāsies cerība uz to, ka futbols Latvijā tiks sakārtots, vai Gorkšs tiks gāzts, un pie šprices tiks shēmotāji, meļi un toto karaļi.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-28 11:46, pirms 5 gadiem
Pandora rakstīja: Izšķirsies nevis Gorkša liktenis, bet Latvijas futbola liktenis. Vai saglabāsies cerība uz to, ka futbols Latvijā tiks sakārtots, vai Gorkšs tiks gāzts, un pie šprices tiks shēmotāji, meļi un toto karaļi.
Toķikā es liktu uz otro variantu.

     [+] [-]

, 2019-02-28 11:47, pirms 5 gadiem
Esiet sveicināti!

  -3 [+] [-]

, 2019-02-28 11:52, pirms 5 gadiem
kur var noklausīties Gorkša audio ierakstu? paldies.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-28 11:55, pirms 5 gadiem
Man ir priekšlikums. Parasti, ja valstī gāž varu un tas neizdodas, tad tās personas sēž cietumā, varbūt varētu vilkt paralēles ar LFF.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-28 11:55, pirms 5 gadiem
Būs jautri!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2019-02-28 12:01, pirms 5 gadiem
kas_es_856436297640153088 rakstīja: nu ko , par pārmaiņām ! laiks noņemt to futbola stulbeni no skatuves
Piekrītu, ka vajadzētu Lašenko dabūt prom no skatuves!

  -1 [+] [-]

, 2019-02-28 12:03, pirms 5 gadiem
Piedāvāju Gorkšam un Ļašenko, kā īstiem goda vīriem oieklājas, veikt duelēšanos amerikāņu labāko pistoļvīru tradīcijās.
Kurš otram pirmais atšauj olas tas turpina vadīt LFF. Savādāk šī divu grupējumu cīņa būs bezgalīga, un neko labu tā LV futbolam nedos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-02-28 12:06, pirms 5 gadiem
Pandora rakstīja: Izšķirsies nevis Gorkša liktenis, bet Latvijas futbola liktenis. Vai saglabāsies cerība uz to, ka futbols Latvijā tiks sakārtots, vai Gorkšs tiks gāzts, un pie šprices tiks shēmotāji, meļi un toto karaļi.
Cik Tu esi naivs! Nosaukt Gorkšu par LV futbola likteņa uzturētāju var absolūts hammers.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-28 12:16, pirms 5 gadiem
kas_es_856436297640153088 rakstīja: nu ko , par pārmaiņām ! laiks noņemt to futbola stulbeni no skatuves
Jā, pazūdi, nav tev ko darīt par futbola skatuves tuvumā!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-28 12:23, pirms 5 gadiem
Ja bus k-kadi baigie populistiskie apvainojumi un tas audio ieraksts, tad gan jau nometis Gorksu un Lashenko naks pie naudas struklas.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-28 12:34, pirms 5 gadiem
Bez tām ārzemnieku tukšajām standartfrāzēm taču varēja iztikt!!!!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-28 12:37, pirms 5 gadiem
1 rakstīja: Rēzeknē ir tikpat sazarots LFF biedru tīkls kā ar Staiceles bāzi saistītu nodibinājumu skaits?
Par Rēzeknes kaudzi ar biedriem jau sen rakstīju, ka šiem būtu jābūt pirmajiem, kam būtu jāpalien zem viena nosaukuma. Tādi kā Progress, Optimists-R nav vairs individuāli biedri, kas darbojas neatkarīgi. Tas pats Ārmanis vien ir galva tiem. Tā teikt Ārmanim šodien 3 balsis pret Gorkšu ir.

  +4 [+] [-]

, 2019-02-28 12:42, pirms 5 gadiem
Vārds Aināram,
Atvainojos, Eināram

.....
.....
... .
Paldies Ainār!

     [+] [-]

, 2019-02-28 12:42, pirms 5 gadiem
Toms laba runa, printeri pa 20€ atdošu

     [+] [-]

, 2019-02-28 12:43, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Bez tām ārzemnieku tukšajām standartfrāzēm taču varēja iztikt!!!!
nav tā, ka tām bija visa nozīme, čaļi, kas dod naudu, pateica, ka visam jāpaliek kā ir

     [+] [-]

, 2019-02-28 12:54, pirms 5 gadiem
Varētu balsot uzreiz.

     [+] [-]

, 2019-02-28 13:11, pirms 5 gadiem
Kapec shitie visi neertie jautajumi indriksonam netika uzdoti kad vinjsh bija pie varas?

  +1 [+] [-]

, 2019-02-28 13:17, pirms 5 gadiem
Te visi tagad būs noziņojuši visu utt. ta ko viņi darīs aprīļa kongresā? Atkal to pašu prezentēs?

  +3 [+] [-]

, 2019-02-28 13:27, pirms 5 gadiem
mndvolk rakstīja: Varētu balsot uzreiz.
Balsot vēl par agru. Nav vēl visi klauni bijuši arēnā.

     [+] [-]

, 2019-02-28 13:33, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Toķikā es liktu uz otro variantu.
Toķikā naudu neliktu vispār!

  -1 [+] [-]

, 2019-02-28 13:35, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Piedāvāju Gorkšam un Ļašenko, kā īstiem goda vīriem oieklājas, veikt duelēšanos amerikāņu labāko pistoļvīru tradīcijās.
Kurš otram pirmais atšauj olas tas turpina vadīt LFF. Savādāk šī divu grupējumu cīņa būs bezgalīga, un neko labu tā LV futbolam nedos.
nameiz ej strādā! duelants

     [+] [-]

, 2019-02-28 13:46, pirms 5 gadiem
Klauni. Liekas, ka vieglak vispar butu visus futbolistus un funkcionarus ar mietu uz Sibiriju izdzit. Ja nav kazai piena, tad nav. Nevar ietekmi musu pilu diki sadalit. Nav jabrinas, ka progresa nav vispar, jo visi ir aiznemti ar savu pakalu stutesanu.

     [+] [-]

, 2019-02-28 13:56, pirms 5 gadiem
Cikos būs pusdienu pārtraukums?

  -2 [+] [-]

, 2019-02-28 13:59, pirms 5 gadiem
Tam bada cietējam...
Pamēģināsim kopā!
10000eur uz 4cilvēkiem gadā!
Uz vienu tātad 2500
2500/365=6.85/2=3.42eur par ēdienreizi... jā... tādi zagļi! Protams, ja bada cietējs ēd roltonu un papīru, varbūt lai nāk klajā ar savu piedāvājumu! a4 lapa ar lietus ūdeni...

     [+] [-]

, 2019-02-28 14:04, pirms 5 gadiem
Ģirts Mihelsons tāds rausītis... biedru intereses, bet nespēj ierasties, rej kko twiterī

     [+] [-]

, 2019-02-28 14:17, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Ģirts Mihelsons tāds rausītis... biedru intereses, bet nespēj ierasties, rej kko twiterī
Mihelsons, kas tas tāds? Tas kurš rej aiz stūra?

     [+] [-]

, 2019-02-28 14:37, pirms 5 gadiem
Būs Ļašenko, rudenī atkal taisīs ārkārtas kongresu vai arī vispār pazudīs LFF (savi afēristi būs salikti).

     [+] [-]

, 2019-02-28 14:41, pirms 5 gadiem
Demagogs tas Rihters, visu noruna tikai par cienu, nevis konkretam problemam. Runa taka, ka apvainojies puiselis.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-28 14:42, pirms 5 gadiem
Malacis Andris! Beidzot kāds iznācis no skapja, atzīstot, ka uzbudinās no futbola!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-28 14:46, pirms 5 gadiem
Nu bļāviens...visu cieņu Skredelim,bet dodiet runāt cilvēkiem kam ir skaidrais saprāts....

  +1 [+] [-]

, 2019-02-28 14:47, pirms 5 gadiem
Drausmas, tas Skredelis tik aplinkus runa taka k-kads dzerajs bara.
1 2 3 4 5 148 komentāri