Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

U17 futbola izlase Attīstības turnīru sāk ar uzvaru pār baltkrieviem

Andrejs Siliņš

U17 futbola izlase Attīstības turnīru sāk ar uzvaru pār baltkrieviem
Latvijas U17 izlases galvenais treneris Igors Stepanovs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Ceturtdien Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā notiekošajā UEFA Attīstības turnīra pirmajā spēlē Latvijas jauniešu futbola izlase (2001. gadā dzimušie un jaunāki spēlētāji) ar rezultātu 2:0 apspēlēja mājinieces Baltkrievijas vienaudžus.

Galvenā trenera Igora Stepanova vadītās Latvijas izlases rindās ar gūtajiem vārtiem šajā spēlē otrajā puslaikā izcēlās "Mettas" audzēknis Daniels Fedorovičs un ventspilnieks Kristers Silvestrovs. Plašāka informācija par spēles gaitu pagaidām nav pieejama.

Nākamo spēli Latvija aizvadīs 29. aprīlī pret Moldovu, bet turnīra noslēdzošajā mačā 1. maijā paredzēta tikšanās ar Gruzijas vienaudžiem.

UEFA Attīstības turnīru mērķis nemainīgi ir sniegt attiecīgā vecuma futbolistiem iespēju aizvadīt konkurētspējīgas spēles starptautiskā līmenī. Šie vecumi izvēlēti, jo UEFA tic, ka tas ir ļoti nozīmīgs posms spēlētāju individuālajā attīstībā ceļā uz elites līmeni. Gaidāmās turnīra spēles, kā arī sagatavošanās process pirms tām veicinās spēlētāju un treneru izaugsmes procesu. Izaugsmes un starptautisko spēļu prakses vairošanas nolūkos turnīru apkalpos arī pašmāju jaunie talantīgie tiesneši. Šie turnīri turpina 2012. gadā uzsākto pilotprojektu, kurš šobrīd ir atvērts visām UEFA dalībvalstīm.

Baltkrievija – Latvija 0:2 (0:0)
Vārti: Fedorovičs 49', Silvestrovs 80'+3
Latvija: Dubodelovs, V. Grigorjevs, Truskovskis, Žuravļovs (Bambals 72;), Varslavāns (R. Ozoliņš 64'), Drāznieks (Zecmanis 80'), N. Uldriķis (M. Kalniņš 64'), Nemiro (Silvestrovs 41'), Krjukovičs (Magrins 64'), Sidorovs (Villers 41'), Fedorovičs

Ar Latvijas izlases sastāvu iespējams iepazīties šeit: Latvijas izlase ar spēli pret Baltkrieviju...