Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

U19 futbola izlase EČ kvalifikācijas Elites kārtu turpina ar zaudējumu poļiem

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

U19 futbola izlase EČ kvalifikācijas Elites kārtu turpina ar zaudējumu poļiem
Foto: LFF

Latvijas Futbola federācija (LFF) informē, ka Latvijas U19 futbola izlase šodien 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas Elites kārtas ietvaros ar 0:3 piekāpās Polijai, tādējādi piedzīvojot otro zaudējumu tikpat spēlēs.

Pēc turnīra pirmās spēles Latvijas izlases sākumsastāvā notika divas izmaiņas – Kristera Volkova un Grigorija Degtjareva vietā maču uzsāka Gļebs Žaleiko un Emīls Aizpurietis.

Pirmā bīstamā epizode septītajā minūtē radās pie Latvijas izlases vārtiem, kad Ņikitam Parfjonovam nācās atvairīt spēcīgu sitienu no tuvas distances, un arī turpinājumā iniciatīva laukumā piederēja mājiniekiem.

Otro puslaiku Latvijas izlase sāka ar Degtjareva došanos laukumā Rodrigo Gauča vietā. Jau uzreiz mūsu komanda nopelnīja savu pirmo stūra sitienu, pēc kura pavisam maz līdz lieliskai iespējai pietrūka Danielam Nosegbem Suško. Nedaudz vēlāk, 49. minūtē, poļi izmantoja vienu no savām iespējām, no soda laukuma robežas precīzi tālajā apakšējā stūrī sitot Kasperam Urbaņskim.

Latvijai bija atsevišķas iespējas panākt izlīdzinājumu. Kad līdz spēles beigām bija palikušas 25 minūtes, Aizpurieša vietā laukumā tika sūtīts Ivans Patrikejevs, kurš mirkli vēlāk no soda sitiena punkta raidīja bumbu tikai mazliet garām vārtu devītniekam. Vēl pēc dažām minūtēm teicamu iespēju noorganizēt bīstamu pretuzbrukumu ar neprecīzu piespēli izniekoja Žaleiko.

Mača 78. minūtē Polijas izlasei izdevās pārsvaru dubultot, kad Tomašs Pieņko izgājienā apsteidza Nosegbi Suško un pārcēla bumbu pāri Parfjonovam. Tikmēr 86. minūtē poļi iesita arī trešos vārtus.

Latvijas izlase sacensības trešdien sāka ar dramatisku zaudējumu Serbijai (0:1), kamēr Polijas un Izraēlas komandas cīnījās neizšķirti 1:1. Citā otrās kārtas mačā sestdien starp Serbiju un Izraēlu pārāki ar 3:1 bija Izraēlas jaunieši.

Kopvērtējumā pēc divām kārtām Izraēlai un Polijai ir pa četriem punktiem, Serbija seko ar trim punktiem, bet Latvijas izlase ir bez punktiem un atrodas ceturtajā pozīcijā. Noslēdzošajā kārtā mūsu komandai nākamajā otrdienā gaidāma tikšanās ar iepriekšējā finālturnīra finālisti Izraēlu.

Finālturnīrā, kas jūlijā notiks Maltā, piedalīsies astoņas komandas. Ceļazīmes Elites kārtā iegūs septiņu apakšgrupu uzvarētājas.

Sastāvā Jakuba Dovalila vadībā pulcēti futbolisti no astoņiem pašmāju klubiem, kā arī komandām Itālijā un Vācijā.

Pērnajā septembrī mūsu U-19 izlase sekmīgi pārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu, kad nosargāja vārtus neskartus (0:0) dueļos ar Rumāniju un Austriju, bet vienaudžus no Lietuvas pārspēja ar 1:0. Elites kārtu šī vecuma Latvijas izlase sasniegusi trešo reizi vēsturē.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14718/u-19-izl...

     [+] [-]

, 2023-03-25 22:13, pirms gada
Švaki.
Otrdien iespēja skaļi aizvērt durvis pirms braukšanas mājup