Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Bija labi posmi, bet pietrūka gatavības un vienmērības visai spēlei"

Agris Suveizda

Kazakevičs: "Bija labi posmi, bet pietrūka gatavības un vienmērības visai spēlei"
Dainis Kazakevičs spēlē pret Melnkalni. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlase 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu sāka ar nenoturētu vadību un zaudējumu savā laukumā pret Melnkalni (1:2). Valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs preses konferencē komentēja aizvadīto spēli.

- Sarežģīta un diezgan neviennozīmīga spēle. No vienas puses, gribas atzīmēt, ka komanda laukumā tiešām atstāja visus spēkus un bija ļoti, ļoti kvalitatīvi spēles posmi. Diemžēl līdzvērtīgi visu spēli aizvadīt neizdevās un brīžiem pārāk ļāvām pretiniekiem pārņemt iniciatīvu, pārāk dziļi nosēdāmies pie saviem vārtiem, kas vainagojās ar pretinieku uzbrukuma grupas diezgan bīstamu saspēli un vairāku ļoti bīstamu momentu radīšanu pie mūsu vārtiem. Funkcionālā ziņā mazliet pietrūka agresivitātes un fiziskā spēka visai spēlei, un varēja vēlēties, lai tiem puišiem, kuri uz maiņu izgāja svaigāki, izdotos kvalitatīvāk iesaistīties spēlē. Kopumā varu atzīmēt, ka komanda laukumā atstāja visus spēkus, kaut kur pietrūka individuālās meistarības, atsevišķiem spēlētājiem būtiskos brīžos pietrūka funkcionālās kondīcijas, līdz ar to arī neizdevās visu spēli aizvadīt vienmērīgi augstā tempā ar pietiekami agresīvu, aktīvu spēli.

- Ļoti labs sākums, bet ļoti vājš otrais puslaiks. Tas bija saistīts tikai ar fizisko gatavību? Ja tā bija, tad kādēļ maiņas tika izdarītas tik vēlu [71. minūtē]?
- Tas bija saistīts ar vairākiem faktoriem. Tas, ka atsevišķi spēlētāji funkcionāli pagura, ir viens moments. Otrs, bez šaubām, ir saistīts ar to, ka pati Melnkalnes komanda pārkārtoja spēli, ņemot vērā pirmā puslaika ritējumu un to, kas tai neizdevās. Melnkalnei kļuva mazāk vertikālās spēles [pa gaisu], kas bija pirmajā puslaikā un kas radīja ne pārāk daudz momentu, jo mums izdevās gan pietiekami kvalitatīvi spēlēt divcīņās, gan savākt otrās bumbas. Ja runā par maiņām, tad, vērtējot situāciju, sapratām, ka tādā spēlē tiešām nebūs vienkārši iekļauties. Skatījāmies, kurš ir tas brīdis, kurā noteikti ir jāveic maiņas, un otrā puslaika pirmajā daļā mēģinājām vēl neraustīt un nemainīt pamatsastāvu, jo skaidri sapratām, ka pie rezultāta 1:1 izšķirošais būs tas, kurš gūs otros vārtus. Tādēļ līdz pēdējam mēģinājām pieturēties pie iespēlēta sastāva, ja ņem vērā, ka arī šajā sastāvā bijām spiesti ieviest zināmas korekcijas traumu dēļ. Tādā spēlē iesaistīties nav viegli, un dažu spēlētāju iziešana parādīja, ka tas tiešām nebija vienkārši.

- Cik gatavs bija Jānis Ikaunieks un vai vispār bija iespējas viņu nomainīt, jo spēles beigās varēja redzēt, ka viņam kļuvis grūti.
- Tāda iespēja, protams, bija, bet, izvērtējot Jāņa sniegumu, tieši viņa sakarā milzīgu pretenziju pret funkcionālo stāvokli un darba apjomu nebija. Domāju, ka viņš, lai arī beigās varēja just zināmu nogurumu, bija viens no tiem spēlētājiem, kurš savas aktivitātes un darbības noturēja pietiekami augstā līmenī. Bija pāris epizožu nevis pašās beigās, bet otrā puslaika gaitā, kurās no viņa prasīju mazliet aktīvāku, agresīvāku spēli otro bumbu savākšanā, divcīņās, bet spēles beigās viņš atkal bija pietiekami aktīvs.

- Vai tas, ka melnkalnieši otrajā puslaikā kustējās manāmi dzīvāk un labāk, varētu būt saistīts ar to, ka arī globāli mūsu futbolisti atpaliek šajā elementā, vai varbūt ar to, ka pirmajā puslaikā varbūt bijām pat pārāk nikni, agresīvi un atdevām pārāk daudz enerģijas?
- Šobrīd esam tāda komanda, ka, ja nespēlējam fiziski aktīvu futbolu pret tāda līmeņa futbolistiem, kādi ir pretiniekiem, mums ir grūti būt konkurētspējīgiem. Mums ir jābūt spējīgiem izdarīt diezgan lielu fizisku spiedienu, veikt lielu fizisku aktivitāti, lai mēs varētu pārņemt iniciatīvu un izveidot kvalitatīvu pretspēli. Kas attiecas uz funkcionālo stāvokli, šobrīd ir marts – šis mēnesis arī vēsturiski nav bijis pateicīgs mūsu izlasei. Negribētu teikt, ka vienīgā problēma ir funkcionālā sagatavotība, jo ir arī taktiskās nianses, kurās, kā jau teicu, melnkalnieši pārkārtojās un daudz, daudz vairāk spēlēja starp līnijām, daudz vairāk mēģināja vertikālās piespēles pa zemi. Tiklīdz mums pietrūka kompaktuma, tas mums radīja problēmas. Plus pie funkcionālā noguruma tas, cik augstu spēlējām un cik augstu pacēlāmies pret viņu aizsargu līniju, balsta pussargu līniju, un kā tikām galā ar Jovetiča atsegšanos atsevišķās zonās – šajās epizodēs sākām nokavēt, kas pretiniekiem arī radīja zināmu pārsvaru. Un viņi, manuprāt, sāka daudz ātrāk kontrolēt pašu bumbu un mazliet pamainīja spēles zīmējumu.

- Redzot pārkāpumu skaitu, cīņu uz robežas, atgriežamies pie iepriekšējā cikla tēmas – tas ir uzstādījums tā spēlēt vai puiši paši ļoti dedzīgi metās divcīņās?
- Prasot aktīvu un agresīvu spēli, netiek prasīts pārkāpums. Tiek prasīts, lai spēlētāji būtu aktīvi pretinieku bumbas pieņemšanā, uzreiz būtu klāt un iesaistītos divcīņā, bet vēl labāk lai viņi nospēlētu uz apsteigšanu, kas pavērtu iespējas labiem, kvalitatīviem pretuzbrukumiem. Taču, spēlējot aktīvi un agresīvi, neizbēgami, ka spēlētājs kaut kur nokavēs. Tā ir 50:50 situācija – citreiz nokavējam un ir tehniskais brāķis, bet citreiz tā ir arī taktiska nianse [pārkāpt noteikumus], jo, ejot augstāk un spēlējot agresīvāk, atbrīvojam zonas un, ja ļausim pretiniekiem tajās ieskrieties, tas mums radīs lielas problēmas.

- Jau trešo reizi ļoti ātri ielaidām pēc gūtiem vārtiem – kādēļ tā? Un kas bija pie vainas kompaktuma trūkumā balsta zonā, kas ļoti bieži palika tukša, - trūka partneru palīdzības Toberam?
- Runājot par ātri ielaistajiem vārtiem, tās situācijas bija dažādas. Pret Fēru salām, manuprāt, problēma bija tieši tajā, ka tādās situācijās nospēlējām nepareizi, bet šeit tā drīzāk bija apstākļu sakritība, ka šāds moments parādījās tieši šajā brīdī, jo labajā pusflanga zonā mums problēmas bija vēl pirms vārtiem – bija 3-4 epizodes, kurās ne visai kvalitatīvi nosedzām piespēļu līnijas, un arī šajā konkrētajā momentā pretinieku uzbrucējam tika dota iespēja saņemt bumbu jau mūsu soda laukumā. Pēc tam tā jau bija individuālā meistarība, kad pretspēlētājs brīvi apgriezās un guva vārtus. Tā ka, teikšu, šī drīzāk bija cita situācija – atšķirībā no tām divām spēlēm pret Fēru salām. Runājot par brīvajām zonām, bija vairākas nianses – tajās epizodēs spārnu, malējo pussargu, spēlētāju pozīcijām bija jābūt citām, kad pārāk sākām sēsties un bija jāpanāk lielāks kompaktums.

- Par pozitīvo – Raivis Jurkovskis. Viņa kvalitātes zinājām jau iepriekš, bet šodien šķita, ka viņš bija jūtami pārliecinātāks un spēlēja ar mazāku tehnisko brāķi. Tas ir saistīts ar labu iejušanos jaunajā klubā? Un vai ir kāda skaidrība par sastāvu Nīderlandē – par Dubru, Gutkovski un pārējiem?
- Grūti teikt, cik ļoti [Jurkovska spēli] ietekmēja pārcelšanās uz jaunu klubu, jo viņš tajā vēl ir salīdzinoši nesen, bet viņā noteikti ir vairojusies pārliecība, kas viņam ir ļoti būtiski, jo viņš vienmēr ir bijis atbildīgs spēlētājs ar labiem fiziskajiem dotumiem, bet šī pārliecība ir kļuvusi lielāka. Viņš turpina progresēt, un domāju, ka arī spēlēšana citā stilā un citā valstī būs viņam jauni izaicinājumi, svaigas emocijas, kas, ceru, palīdzēs arī nākamajām izlases nometnēm. Par Nīderlandi – šobrīd gatavojam gan Kasparu, gan arī Vladu uz kādu no nākamajām divām spēlēm, bet šobrīd atbildes man nav. Mārtiņa Ķigura gadījumā situācija ir sarežģītāka un izredzes spēlēt Nīderlandē ir drīzāk mazas nekā lielas. Par pārējiem šobrīd ir runāt pāragri. Atstājām diezgan daudz spēka, līdz ar to ļoti būtiska ir kvalitatīva atjaunošanās. Skatīsimies, kāds būs spēlētāju stāvoklis un kāda būs nepieciešamā, saprātīgā rotācija uz nākamo spēli pret Nīderlandes izlasi izbraukumā. Šobrīd diemžēl konkrētāku atbildi vēl nevaru iedot, jo bilde ir diezgan neskaidra – izredzes šos divus puišus sagaidīt atpakaļ jau otrajā spēlē ir 50:50.

- Tukšs stadions dod iespēju arī žurnālistiem daudz ko dzirdēt. Pirmajā puslaikā, kad visiem bija sakāpušas emocijas, uzsauci puišiem, lai arī viņi aizrāda tiesnesim. Mums trūkst runātāju?
- Bija kādas 2-3 noteikumu pārkāpumu fiksēšanas, kurās pretinieki diezgan uzstājīgi prasīja šīs epizodes, bet mums bija 2-3 robežepizodes, kurās tiesnesis varēja nosvilpt, bet to neizdarīja. Prasīju, lai spēlētāji aktīvi iesaistās komunikācijā. Pārspīlēt ar to noteikti nevajag, bet citreiz ir situācijas, kurās nedrīkst padoties un ļaut vienai no komandām – tas ir raksturīgi īpaši pret Balkānu komandām – izdarīt pārāk lielu spiedienu uz tiesnesi un vispār uz to nereaģēt. Būtiski, lai mēs ar to nepārspīlētu, bet citreiz pieredzējušajiem spēlētājiem ir vērtīgi izdarīt nelielas korekcijas un spiedienu.

1 2 53 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2021-03-25 04:17, pirms 3 gadiem
Kazladojevs 🤡

     [+] [-]

, 2021-03-25 07:20, pirms 3 gadiem
daini tev visulaiku kautkas pietrūkst, lai dabūtu niču, uzvarētu, labi nospēlētu, iesistu banku utt. varbūt vajag pameklēt citu profesiju ko?

     [+] [-]

, 2021-03-25 07:42, pirms 3 gadiem
vertikāla piespēle pa zemi...izskaidrojiet man šo kārtējo kazakēviča gudro frāzi....

     [+] [-]

, 2021-03-25 07:44, pirms 3 gadiem
Daiņuka nosapņotajā ceturtajā vietā jau pašlaik mēs atrodamies,un ja holandieši nākamajā spēlē būs mūsu klienti ,tad visas iespējas tur nostiprināties.Bet ja nopietni,tad turkiem savā spēlē blakus stāvēja ļoti liela veiksme(gandrīz simts procentīga vārtu momentu realizācija),turpretī mūsu pašpasludinātais treneris neveksminieks,līdz ar to cerības uz pozitīvu rezultātu līdzinās nullei.

  +4 [+] [-]

, 2021-03-25 07:49, pirms 3 gadiem
Galvenais,ka tas jau bija kaut kur redzēts,gūstam vārtus un pēc minūtes jau ielaižam.

  +6 [+] [-]

, 2021-03-25 08:10, pirms 3 gadiem
Futenee, izlases dzekam, pietruukst fizuha otrajam puslaikam...?

  +1 [+] [-]

, 2021-03-25 08:11, pirms 3 gadiem
Nu labi labi pirmoreiz pēdējās spēlēs nebija jau tik slikti.

Šeit pietrūka Karašauska. Bija momenti kad kāds drosmīgāks un pašparliecinats spēlētājs būtu iesitis

  +2 [+] [-]

, 2021-03-25 08:17, pirms 3 gadiem
Ir jauki, foršs kolektīvs tagad, visi laikam viens otram uz "Jūs" uzrunājas, bet, pie velna,Latvijas izlase laikam nav kaut kāds anonīmo alko dāmu klubiņš, ir jāspēlē un labākajiem. Ja nevar tagadējie vārtos trāpīt, laikam tad japasauc Karašausks vai cits, kuram sanāks. Tieši tas pats par Trenneri

  +4 [+] [-]

, 2021-03-25 08:31, pirms 3 gadiem
Vecā dziesma un atkal nekā.Pantiņu labi samācījies.Žurnālistiem nevajag uzdot jautājumus un tērēt laiku stulbām atbildēm.Ja vajag kaut ko uzrakstīt apskatieties arhīvus,viens un tas pats.Ignorējiet tač šo pašiecelto vektoru pārzinātāju.

  +3 [+] [-]

, 2021-03-25 08:40, pirms 3 gadiem
Nevaru es šito klaunu padarīšanu ciest. Par klauniem domāju visu LFF - kur paši sevi liek amatos, iedomājas, ka varētu būt treneri; maksā nenormālas algas u.t.t.

  +8 [+] [-]

, 2021-03-25 09:03, pirms 3 gadiem
Ne visi posmi vektorā ir nostiprināt,i tāpēc beigās vilciens noskrēja no sliedēm. Tesā par vainīgo atzina mašīnistu.
Slēpts komentārs: sinajs

     [+] [-]

, 2021-03-25 09:18, pirms 3 gadiem
Es, piemēram, biju uz dirssas, kad sers Dainis pie 1-1, 81 min. veica tās divas maiņas. Diez uz ko viņš cerēja?

  +4 [+] [-]

, 2021-03-25 09:19, pirms 3 gadiem
Kritikai par LFF gan pilnībā pievienojos, te nebūšu smalks un teikšu, tie darboņi būtu jāpadzen ar sūdainu koku.

     [+] [-]

, 2021-03-25 09:23, pirms 3 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Es, piemēram, biju uz dirssas, kad sers Dainis pie 1-1, 81 min. veica tās divas maiņas. Diez uz ko viņš cerēja?
Maiņas vajadzēja izdarīt ātrāk, treneris taču redzēja, ka daudzi knapi kājas velk. Ka Jovetičs lieliski iesit otro golu diez vai tur maiņas vainīgas?!

  +3 [+] [-]

, 2021-03-25 09:28, pirms 3 gadiem
Man liekas pietrūka pozitīvs vektors

  +1 [+] [-]

, 2021-03-25 09:28, pirms 3 gadiem
emox rakstīja: Galvenais,ka tas jau bija kaut kur redzēts,gūstam vārtus un pēc minūtes jau ielaižam.
šādi notika Nācijas līgā 2x pret Fēru salām

  +3 [+] [-]

, 2021-03-25 09:35, pirms 3 gadiem
sinajs rakstīja: Maiņas vajadzēja izdarīt ātrāk, treneris taču redzēja, ka daudzi knapi kājas velk. Ka Jovetičs lieliski iesit otro golu diez vai tur maiņas vainīgas?!
Pag, tad kā Dāvis un Krollis pastiprināja spēli? Pēdējās 10 min palikušas, ņem nost uzbrūkošā tipa spēlētājus, laid laukumā uz aizsardzību tendētos.
Un par Uldriķi šoreiz nepiekrītu. Cīnījās kā lauva! Dažus bīstamus sodus nopelnīja! Ja tad Kārkliņš būtu bijis laukumā, ehh. Un tieši beigās Uldriķis pietrūka, jo Krollis ne vienu augsto bumbu nevarēja savākt. Pats savainoja gan sevi gan pretinieku. Tas par spīti Valmieras kepkām

     [+] [-]

, 2021-03-25 09:50, pirms 3 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Pag, tad kā Dāvis un Krollis pastiprināja spēli? Pēdējās 10 min palikušas, ņem nost uzbrūkošā tipa spēlētājus, laid laukumā uz aizsardzību tendētos.
Un par Uldriķi šoreiz nepiekrītu. Cīnījās kā lauva! Dažus bīstamus sodus nopelnīja! Ja tad Kārkliņš būtu bijis laukumā, ehh. Un tieši beigās Uldriķis pietrūka, jo Krollis ne vienu augsto bumbu nevarēja savākt. Pats savainoja gan sevi gan pretinieku. Tas par spīti Valmieras kepkām
Laikam treneri cerēja uz kādu pretuzbrukumu . Jā Uldriķis cīnījās ka lauva, bet draudus kā izvirzītais uzbrukuma centrā ne reizi neradīja. Tad smailē vajadzēja citu izvirzīt, varbūt pat divus!

  +5 [+] [-]

, 2021-03-25 09:59, pirms 3 gadiem
bez šaubām, ir saistīts ar to, ka pati Melnkalnes komanda pārkārtoja spēli, ņemot vērā pirmā puslaika ritējumu un to, kas tai neizdevās.

Lūk, te pats āpsis atzīst ka Melnkalnei ir treneris! Mums i daiņels

  +3 [+] [-]

, 2021-03-25 09:59, pirms 3 gadiem
sinajs rakstīja: Daži kritiski vārdi par sastāvu. Kaut Karašausks nav baigā zvaigzne, tomēr viņš reizēm var uzņemties iniciatīvu un iesist!
Latvija uzbrukumā faktiski spēlēja bez izvirzīta uzbrucēja, bet vajadzēja pat divus! Uldriķis? Cīnījās, bet neviens sitiens pa vārtiem, kā uzbrucējs šajā spēlē nulle!
Grupa Latvijai ļoti spēcīga un ceturtā vieta pēc ši zaudējuma diez vai sasniedzama. It kā daudz netrūka līdz neizšķirtam, bet pietrūka koncentrācija puslaika un spēles beigās, sevišķi pirmajā puslaikā pēc iesistiem vārtiem. Jāatzīst arī , ka Jovetičs abus golus iesita meistarīgi un pēc spēles gaitas rezultāts varēja būt arī nepatīkamāks.
Pozitīvais? Patika Tobers, Jurkovskis.
Puiši cīnījās cik bija spēka un neko īpaši nevienam pārmest negribas.
Bet tā plikā komandas un trenera noriešana, bez jebkādas argumentācija jau apnikusi. Komandas komplektācija gandrīz vai optimāla, labāku mums nav, vienīgi tas Karašauska jautājums uzpeld!
Nekādus kalnus arī cits treneris ar šiem spēlētājiem negāztu.
Kopumā komanda simpātiska un rējēji , ja nav nekas ko konstruktīvi pateikt, ja pietrūkst intelekta un saprašana par futbolu, tad labāk paklusējiet.
Galva griežās lasot tavu analīzi. 1) Izlases lielākā problēma ir no viduslīnijas nogādāt bumbu uzbrucējiem, bet tu gribi vēl vienu spēlētāju izņemt no vidus un nolikt priekšā. Ko tie divi uzbrucēji tur darīs?

2)Tu vari iedomāties Karašausku presingā kā to izlase darīja pirmās 45min? Tur viss zīmējums jāpārkārto, ja grib Karašausku laukumā likt.

     [+] [-]

, 2021-03-25 10:03, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: bez šaubām, ir saistīts ar to, ka pati Melnkalnes komanda pārkārtoja spēli, ņemot vērā pirmā puslaika ritējumu un to, kas tai neizdevās.

Lūk, te pats āpsis atzīst ka Melnkalnei ir treneris! Mums i daiņels
Nezinu vai tas tikai Daiņa nopelns, bet komanda no pieejamiem spēlētājiem izveidota laba un perspektīva. Ja nesāks jaukt šo komandu, tad nākošajā ciklā var būt labāki rezultāti.

     [+] [-]

, 2021-03-25 10:04, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Galva griežās lasot tavu analīzi. 1) Izlases lielākā problēma ir no viduslīnijas nogādāt bumbu uzbrucējiem, bet tu gribi vēl vienu spēlētāju izņemt no vidus un nolikt priekšā. Ko tie divi uzbrucēji tur darīs?

2)Tu vari iedomāties Karašausku presingā kā to izlase darīja pirmās 45min? Tur viss zīmējums jāpārkārto, ja grib Karašausku laukumā likt.
Piekrītu, ka viduslīnijai jānogādā bumba uzbrucējiem, bet Latvija taču spēlēja bez uzbrucējiem! Uldriķis? Nu nesmīdini!

  +1 [+] [-]

, 2021-03-25 10:05, pirms 3 gadiem
sinajs rakstīja: Piekrītu, ka viduslīnijai jānogādā bumba uzbrucējiem, bet Latvija taču spēlēja bez uzbrucējiem! Uldriķis? Nu nesmīdini!
Krollis savā atvēlētajā laikā arī neko neparādīja. Gutkovskim trauma, ko tad tur likt? Nav mums citu izteiktu smailes uzbrucēju.

  -2 [+] [-]

, 2021-03-25 10:11, pirms 3 gadiem
sinajs rakstīja: Nezinu vai tas tikai Daiņa nopelns, bet komanda no pieejamiem spēlētājiem izveidota laba un perspektīva. Ja nesāks jaukt šo komandu, tad nākošajā ciklā var būt labāki rezultāti.
nākamajā ciklā tāpat atrīs no Andoras. nevar izveidot komandu, ja nav trenera. daiņels ir ieliktenis, parazīts, korumpants nevis treneris
Izlase ir norakta uz 10 gadiem minimums

  +4 [+] [-]

, 2021-03-25 10:24, pirms 3 gadiem
Bez trenera mūsdienās futbolu pasmagi spēlēt!

  -1 [+] [-]

, 2021-03-25 10:24, pirms 3 gadiem
Pietrūka prāta nemainīt spēlētājus mača nogalē.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-25 10:40, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Krollis savā atvēlētajā laikā arī neko neparādīja. Gutkovskim trauma, ko tad tur likt? Nav mums citu izteiktu smailes uzbrucēju.
Jā, Gutkovsksi būtu noderējis. Cik tad Krollim tur iedeva laiku? 10 minūtes, ne katrs tik ātri varieiet spēlē ar pilnu atdevi.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-25 10:41, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: Bez trenera mūsdienās futbolu pasmagi spēlēt!
Protams, protams, nemākulīgie treneri turpina norakt Latvijas futbola zelta paaudzi!

  -1 [+] [-]

, 2021-03-25 10:41, pirms 3 gadiem
striker rakstīja: Pietrūka prāta nemainīt spēlētājus mača nogalē.
Mainīt vajadzēja daudz agrāk, varbūt pat pēc 1.puslaika!

  -1 [+] [-]

, 2021-03-25 10:42, pirms 3 gadiem
M rakstīja: Protams, protams, nemākulīgie treneri turpina norakt Latvijas futbola zelta paaudzi!
saprotu, ja tas domāts ar ironiju!

  +3 [+] [-]

, 2021-03-25 10:50, pirms 3 gadiem
Da viss tak loģiski: starpība pasaules rangā un fizuhā izdarīja savu.

  -2 [+] [-]

, 2021-03-25 10:59, pirms 3 gadiem
M rakstīja: Protams, protams, nemākulīgie treneri turpina norakt Latvijas futbola zelta paaudzi!
tur nav ko norakt, komandu var mēģināt izveidot, bet nestāsti ka tas sūds kuru iebāza trenera amatā ir treneris

  +2 [+] [-]

, 2021-03-25 11:18, pirms 3 gadiem
Nu gan treneris mums sprauž batons ausīs. Ko nozīmē - nepietika spēka? Tas jautājums katram profesionālim ir tad pie sevis klusītēm jāuzdod - vai es esmu gatavs spēlēt? vai man ir spēks nospēlēt? ja nav - tin prom no izlases. Uzņemies atbildību...
Par treneri - es nezinu, varbūt, ka es neko nesaprotu, bet tas, ko es redzēju bija - pilnīga bumbas nekontrole. bailes no pretinieka. bailes izspēlēt. tā vietā - pofig, sitīšu prom bumbu, gan jau Uldriķis vai kāds cits (vienalga, ka tik no manis prom) savāks.
Vārtsargs visu spēli deva tālu piespēli no vārtiem pār centru. Nē, nu kruta - vari pārsist pāri centram, ar to arī apsveicu, bet bļāviens, neredzi, ka neviens nesavāc pirmo piespēli.. visu laiku kaut kādas haotiskas sētas līmeņa gaisa divcīņas, kuras beidzas ar visas komandas skriešanu uz aizsardzību...
Man patika, kā tika gūti vārti - reāli, droši, skaisti, eleganti.. tas pietrūkst mūsu futbolā - šis drošums.. nu un, nokļūdījies, nokļūdījies, bet vismaz mēģini, riskē, mēģini apvadīt 1:1 spēlētāju.. nevis dod tālās piespēles visos virzienos.
pašatdevi un cīņu nevar pārmest, bet nedaudz atgādina meistaru, kurš ar skrūvgriezi mēģina ieskrūvēt naglu.. pamainiet instrumentu...
Un vēlreiz - ja nevari paskriet un sūdzies par kondīciju, tad atvainojos, bet, lasies prom no izlases..

  +8 [+] [-]

, 2021-03-25 11:27, pirms 3 gadiem
Neredzu jēgu te meklēt kādu vainīgo.Mēs ar meistarīgākiem pretiniekiem varam cīnīties kaut cik līdzīgi vienīgi tajā gadījumā,ja esam funkcionāli un fiziski gatavi visām 90 minūtēm.Šajā spēlē jau otrajā puslaikā,kad pretinieki palielināja apgriezienus,bet mēs nosēdāmies,viss kļuva skaidrāks par skaidru.Atlika sagaidīt tikai loģisku noslēgumu,kas arī notika.Kaut ko pārmest negribās,ne Kazakevičam ,ne pašiem futbolistiem.Cik varēja,tik izdarīja.Kas attiecās uz spēles vadīšanu no treneru korpusa puses,tad man ienāca prātā tāda doma.Pie pozitīva rezultāta 1:0 vai pat 1:1 Starkova kungs būtu nolicis autobusu ar attiecīgajiem aizsardzības tipa spēlētājiem,Dainis tik ļoti gribēja uzvarēt,ka pastiprināja uzbrukumu un jau pēc divām minūtēm zaudējam otros vārtus.Trenera vaina?Varbūt,bet mēs jau nezinām ,vai nebūtu ielaiduši ar visu autobusu.Pie tam,tādu futbolu līdzjutēji ciest nevar.Šeit nu ir tā dilema.Gribām skaisti spēlēt un arī punktus.Ar mūsu meistarības līmeni,nesanāks.Tiesa,tas gan mans subjektīvs viedoklis.
1 2 53 komentāri