Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Karavajevs uzsāks Latvijas futbola statistikas apkopošanu un sistematizēšanu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Karavajevs uzsāks Latvijas futbola statistikas apkopošanu un sistematizēšanu
Genādijs Karavajevs
Foto: futbolavirsliga.lv

Latvijas Futbola federācija (LFF) savā mājas lapā atklājusi, ka pazīstamais futbola speciālists Genādijs Karavajevs turpmāk nodarbosies ar Latvijas futbola vēstures faktu un informācijas apkopošanu, sistematizēšanu un analīzi. Karavajevs LFF mājas lapā arī detalizētāk izklāstījis par savas darbības plāniem.

Genādijs Karavajevs: „Futbols – tā ir spēle, kas aizrauj uz visu dzīvu. Esmu pateicīgs liktenim un cilvēkiem, ar kuriem kopā esmu strādājis un piedzīvojis daudzus priecīgus brīžus. Savas karjeras laikā esmu bijis klāt daudzos Latvijas futbola vēsturei nozīmīgajos notikumos – ilggadējās Latvijas čempionvienības „Skonto” panākumos gan Latvijas čempionātā, gan arī spēlēs pret Eiropas spēcīgākajiem klubiem, gan arī neaizmirstamos mirkļos Latvijas nacionālās futbola izlases spēlēs un 2004.gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā Portugālē. Taču laiks nestāv uz vietas, un arī futbolā katru dienu notiek kas jauns un interesants, kas motivē šajos procesos iedziļināties vēl vairāk.

Esmu pārliecināts, ka bez vēsturiskās informācijas apzināšanas un sistematizēšanas nebūs arī Latvijas futbola nākotnes. Šajā ziņā esam vienādās domās ar LFF ģenerālsekretāru Jāni Mežecki, uz kura izteikto piedāvājumu turpināt strādāt Latvijas Futbola federācijā tieši vēsturiskās informācijas apkopošanas jomā ar lielāko prieku arī piekritu.

Pirmkārt, visas futbola sezonas laikā notiks cieša sadarbība ar LFF struktūrvienībām, kolēģiem, citiem Latvijas futbola statistiķiem un žurnālistiem par esošo notikumu informācijas apkopošanu. Galvenais uzsvars tiks likts uz Latvijas futbola čempionātu un Latvijas futbola izlases spēlēm. Sākotnēji plānots sistematizēt datus par katru sezonu kopš Latvijas neatkarības atgūšanas, bet tālākā nākotnē – apzināt arī senākus datus.

Attiecībā uz Latvijas čempionāta informāciju – tās ir turnīru tabulas, komandu sastāvi, spēlētāju individuālā statistika, kā arī sezonas labāko futbolistu un Latvijas futbola laureātu saraksts. Neatņemama Latvijas futbola klubu sacensību sastāvdaļa ir Latvijas kausa izcīņa, bet kopš 2013.gada – arī Latvijas Superkausa izcīņa. Arī šo sacensību rezultāti un finālspēļu protokoli tiks apzināti un apkopoti, lai nodrošinātu to statistikas uzskaiti arī nākotnē.

Kopš neatkarības atgūšanas 1991.gadā Latvijas nacionālā futbola izlase ir aizvadījusi vairāk nekā 300 spēles. Kā zināms, valstsvienībā visvairāk aizvadīto spēļu skaita ziņā pārliecinošs līderis ir ilggadējais komandas kapteinis Vitālijs Astafjevs. Apzinoties, ka futbola līdzjutējiem un žurnālistiem noteikti būtu interesanti redzēt visu valstsvienībā kaut vienu minūti laukumā aizvadījušo futbolistu sarakstu, tiks apkopota arī Latvijas izlases spēļu kopējā un futbolistu individuālā statistika. Laika gaitā plānots ķerties klāt pastiprināti arī Latvijas U-21 futbola izlases un jauniešu izlašu datiem.”

Genādijs Karavajevs piebilst, ka priekšā gaidāms nopietns darbs, kurā būs nepieciešama aktīva Latvijas futbola sabiedrības iesaiste un līdzdarbošanās informācijas apzināšanā un sistematizēšanā, un soli pa solim ilgtermiņā tiek plānota arī Latvijas futbola muzeja ekspozīcijas izveide. Pieredzējušais LFF darbinieks aicina jebkuru Latvijas futbola ģimenes locekli iesaistīties uzsāktajā procesā un papildus jautājumu, ideju vai materiālu sniegšanā sazināties ar Latvijas Futbola federāciju (darba dienas laikā pa telefonu +371 67292988, epasts: info@lff.lv, media@lff.lv) vai arī ar viņu personīgi (mobilais telefons: +371 28334416, epasts: karavajevs@hotmail.com).

Izmantotie resursi:
LFF: JAUNUMI | LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA

  +6 [+] [-]

, 2014-01-21 19:25, pirms 10 gadiem
Jebkurā gadījumā pozitīvi. Nezinu gan, cik reāli ir savākt spēlētāju individuālo statistiku, bet šādas informācijas pieejamība noderētu kaut vai veidojot rakstus wikipedia par Latvijas futbolu. Citādi informācijas resursu pagaidām nav daudz.

  +4 [+] [-]

, 2014-01-21 19:58, pirms 10 gadiem
Ļoti pozitīvi. Vēlu veiksmi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-01-21 21:38, pirms 10 gadiem
LFF nolaidibas delj neko nav 20 gadus darijushi un te savam chomam izdomaa amatu, ko noteikti FIFA vai UEFA apmaksaa
Ideja protams laba un vajadziga, lai veicas ar ciparu grauzshanu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-01-21 23:39, pirms 10 gadiem
Es arī gribētu tādu darbu.

  +4 [+] [-]

, 2014-01-21 23:59, pirms 10 gadiem
Karpuškins, Ērmanis, Nikans, vēl citi -- ir taču vesela plejāde futbola statistiķu, kas savākuši bagātīgu informāciju. Vai Karavajevs sāks no gala, to visu ignorējot?

  +1 [+] [-]

, 2014-01-22 07:10, pirms 10 gadiem
Interesanti,vai LFF ir saglabājušies virslīgas protokoli kopš 90 gadu sākuma?To laiku spēlētāju individuālajā statistikā daudz baltu robu.Labi,ka beidzot attapušies federācijā,ka statistika arī jāapkopo.Dati tomēr ar laiku kļūst par vēsturi un domāju,ka daudziem futbola līdzjutējiem tie cipari nav vienaldzīgi.

  -1 [+] [-]

, 2014-01-22 15:28, pirms 10 gadiem
Latviešu Bubnovs?))