Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Verpakovskis: "Latvijas himna pirms spēles rada neaprakstāmas sajūtas"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Verpakovskis: "Latvijas himna pirms spēles rada neaprakstāmas sajūtas"
Māris Verpakovskis
Foto: liepaja.lv

Tuvojoties Latvijas dzimšanas dienai, FK "Liepāja" prezidents Māris Verpakovskis (35) atklāj svarīgākās lietas, kas viņam saistās ar mūsu valsti. Futbola spēlēšana un dalība nacionālajā izlasē viņam ļāva novērtēt Latvijas bagātības, patiesi izjust patriotismu un lepoties ar savu izcelsmi, liecina informācija Liepājas oficiālajā mājas lapā.

"Ar Latviju mani noteikti saista vairākas lietas. Pirmkārt, tas ir mans hobijs - futbols, kas reizē ir arī mans dzīvesveids. Tas ne tikai nosaka manu dzīves ritmu, bet arī ļāvis ieraudzīt un sajust Latviju daudz savādāk kā citiem," atzīst Māris Verpakovskis. "Izdzīvojot dzīvi, pakļaujoties šim ritmam, bieži sanāk būt ārpus Latvijas. Kas mani notur Latvijā, un kā dēļ es vienmēr šeit atgriezīšos? Tā ir mana ģimene, kas mani atbalsta vienmēr un visur. Tie ir mani draugi un Latvijas daba - mūsu jūra, gaiss un meži - kādi ir mums, tādi nav nekur citur plašajā pasaulē. Šīs ir trīs tās lietas, kas man pietrūkst visvairāk ikreiz, kad futbolu spēlēju ārpus Latvijas robežām."

Verpakovskis atklāj situācijas, kad patiešām sajutis patriotismu un lepojies par to, ka viņš ir latvietis. "Spēlējot Latvijas izlases komandas sastāvā šī sajūta rodas ikreiz, kad, izbraukuma spēlēs, pretinieku līdzjutēju pārpildītā stadionā iespējams sadzirdēt Latvijas fanus, skandinot saukli "Latvija, Latvija!" Konkrēts piemērs ir Eiropas čempionāta finālturnīrs, kad daži simti vai pat desmiti spēja pārkliegt desmitiem tūkstošus līdzjutēju. Tajā brīdī tu saproti, ka šie cilvēki tiešām mīl savu valsti un savu komandu, un ir vienmēr gatavi atbalstīt savējos. Protams, arī spēlējot Latvijas izlasē, pirms katras spēles izdzirdot un dziedot līdzi Latvijas himnai, sajūtas ir vienkārši neaprakstāmas. Tu jūties pagodināts aizstāvot Latvijas izlases godu!"

Kā jau ziņots, maija beigās mūsu leģendārais futbolists noslēdza karjeru izlasē, kur 15 gadu laikā viņš aizvadīja 104 spēles un guva 29 vārtus. Verpakovska divi vārti pret Turcijas izlasi 2003. gada novembrī atstājuši neizdzēšamas pēdas mūsu futbola vēsturē, jo 1:0 un 2:2 Latvijas izlasei deva ceļazīmi uz 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

Izmantotie resursi:
www.liepaja.lv

  +9 [+] [-]

, 2014-11-16 12:19, pirms 10 gadiem
Ne visiem ir tādas sajūtas, kaut gan vajadzētu būt pārstāvot izlasi!!! Gods un slava Mārim! Nākotnē visi dziedās himnu, pieminat manus vārdus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2014-11-16 12:44, pirms 10 gadiem
Šo vajag pateikt hokejistiem.

  +6 [+] [-]

, 2014-11-16 13:41, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Ne visiem ir tādas sajūtas, kaut gan vajadzētu būt pārstāvot izlasi!!! Gods un slava Mārim! Nākotnē visi dziedās himnu, pieminat manus vārdus!
Gods un slava Mārim par daudzajiem goliem un fantastiskajām spēlēm izlasē. Leģenda !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-11-16 20:53, pirms 10 gadiem
Laba pieredze nākotnei!

  +1 [+] [-]

, 2014-11-17 02:09, pirms 10 gadiem
Lūk, arī iemesls, kāpēc Māris ir Latvijas visu laiku labākais futbolists. Ne jau tikai golos un atnestajās leģendārajās uzvarās tas slēpjas, bet arī attieksmē pret darbu. Nebūtu FK Liepāja direktors, Māris izlasē vismaz par asistentu noderētu. Čaļus laukumā sūtītu ar milzu motivāciju.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-17 22:51, pirms 10 gadiem
Ar Laizāna vārtien tajā brīdī pietika, taču jebkurā mirklī turki varēja iesist vēl, un tad jau pietiktu viņiem. Pēc Māra vārtiem spēle bija izšķirta psiholoģiski, jo nu jau turkiem vajadzētu vēl divus vārtus.

     [+] [-]

, 2014-11-21 12:31, pirms 10 gadiem
Gods un slava Mārim, kaut visi Latvijas izlases futbolisti tādi būtu!