Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Bijušais Latvijas izlases aizsargs Rode 31 gada vecumā paziņo par profesionālās karjeras beigām

Agris Suveizda

Bijušais Latvijas izlases aizsargs Rode 31 gada vecumā paziņo par profesionālās karjeras beigām
"Jelgavas" kapteinis Renārs Rode. Foto: Jelgavas Vēstnesis/FK Jelgava

Iepriekšējā sezonā bijis "Jelgavas" kapteinis, 31 gadu vecais centra aizsargs Renārs Rode paziņojis par profesionālās futbolista karjeras beigām.

"Tā kā pēdējās dienās saņēmu vairākus jautājumus, kur manas, kā futbolista, gaitas tiks turpinātas, tad es ar mazu novēlošanos paziņoju, ka lieku punktu profesionālā futbolista karjerai. Vēlos pateikt paldies visiem, kuri man ļāva izbaudīt futbola spēlēšanu, - treneriem, komandas biedriem, klubiem, kluba darbiniekiem, faniem, draugiem, radiem un, protams, ğimenei, kas bija blakus gan sasodīti labos brīžos, gan ne tik patīkamos," sociālo tīklu vietnē Facebook raksta Rode.

"Ieguvu jaunus draugus un paziņas, iepazinu jaunas kultūras un iemācījos jaunas valodas. Sapratu, kas ir disciplīna, atbildība, profesionalitāte, komandas darbs un kā jāraujas, lai sasniegtu mērķus! Tas bija forši!" centra aizsargs turpināja.

Rode karjeras laikā ir pārstāvējis arī Čehijas, Dienvidāfrikas, Malaizijas un Īrijas komandas, bet Latvijā kļuvis par divkārtēju čempionu, 2010. gadā triumfējot ar Rīgas "Skonto", ko kopumā pārstāvēja piecas sezonas, bet 2014. gadā – arī ar "Ventspili". Latvijā viņš ir spēlējis arī "Olimpā", RFS un "Jelgavā, iepriekšējā Virslīgas sezonā 25 spēlēs gūdams vienus vārtus. Latvijas izlasē Rode aizvadīja četras spēles un 2013. gada oktobrī Rīgā kompensācijas laikā izrāva neizšķirtu pret Slovākiju (2:2), palīdzēdams atspēlēties no 0:2. Savu pēdējo spēli valstsvienībā Rode aizvadīja 2014. gada martā Ziemeļmaķedonijā (1:2).

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/rren1/post...