Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

papildināts Gutkovskis izšķērdē iespēju, U21 minimāli zaudē krieviem

Agris Suveizda

Gutkovskis izšķērdē iespēju, U21 minimāli zaudē krieviem
Iļja Šadčins cīņā par bumbu
Foto: LFF.lv

Latvijas U21 futbola izlase Sadraudzības kausa izcīņu Sanktpēterburgā sāka ar minimālu zaudējumu mājiniecei Krievijas U21 (0:1). Vienīgie vārti tika gūti pirmā puslaika beigās.

Salīdzinājumā ar pārbaudes spēli pret "Daugavpili" (2:0) Latvijas U21 valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs pamatsastāvā veica trīs izmaiņas. Maču sāka skontieši Vladislavs Gutkovskis un Ņikita Bērenfelds, kuri komandai pievienojās tikai pēc minētās pārbaudes spēles. Viņi sākumsastāvā aizvietoja attiecīgi Ņikitu Ivanovu un Raivi Vītolnieku, bet Ingars Sarmis Stuglis spēlēja Andra Krušatina vietā.

Spēles sākums sākotnēji bija paredzēts plkst. 18:00 pēc Latvijas laika, taču atklāšanas ceremonijas dēļ tas tika aizkavēts par gandrīz pusstundu. Pirmajā puslaikā Krievijai, kā jau varēja gaidīt, piederēja teritoriāls pārsvars, bet Latvijai izdevās demonstrēt cienīgu pretestību. Puslaika vidū Latvijai radās laba iespēja pēc stūra sitiena, tomēr mūsu spēlētājs noreaģēja nedaudz par vēlu.

Puslaika izskaņā mājiniekiem tomēr izdevās atklāt rezultātu, kad Jevgēņijs Kozlovs ar vairāku rikošetu palīdzību pārspēja Vladislavu Kurakinu (1:0). Otrajā puslaikā Krievijas U21 izlases pārsvars pieauga un tikai Kurakina veiksmīgā spēle ļāva saglabāt cerības. Mača izskaņā parādījās arī iespēja izglābties, bet Gutkovskis no ideālas pozīcijas soda laukuma vidū sita virsū vārtsargam.

Pirms Latvijas un Krievijas tikšanās Sadraudzības kausā jau tika aizvadītas trīs spēles. Mūsu grupā Moldova un Kirgizstāna cīnījās neizšķirti (1:1), Igaunija nenoturēja vadību un pēdējā minūtē zaudēja Somijai (1:2), bet Baltkrievija uzvarēja Turkmenistānu (1:0).

Parīt Latvijas U21 izlase plkst. 11:00 pēc Latvijas laika spēlēs pret Kirgizstānas vienaudžiem, bet 19. janvārī plkst. 15:30 pēc Latvijas laika paredzēts mačs pret Moldovas U21. Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas divas labākās komandas un divas no trim trešo vietu ieguvējām.

Krievijas U21 – Latvijas U21 1:0 (1:0)
Vārti: Kozlovs 41'
Brīdinājumi: Lisinkovs, Šargins, Jakuba, Jevsejevs - Flaksis, Šalmpe, Bērenfelds
Latvijas pamatsastāvs: Kurakins, Stuglis, Bērenfelds, Flaksis, Tīdenbergs (Jaudzems 88'), Kiriļins (Ivanovs 80'), Gutkovskis, Šlampe, Šadčins (Regža 75'), Klimaševičs, Indrāns (Krušatins 58')
Labākie spēlētāji: Kozlovs, Gutkovskis
Skatītāji: 3200

Kazakevičs: "Ja nerealizējam momentus, kā lai pretendējam uz punktiem?"

"Protams, esam sarūgtināti par iznākumu. Sarūgtināti par to, ka neizdevās nopelnīt punktus. Bet, objektīvi skatoties, Krievijas izlasei bija vairāk momentu un iniciatīva. Veidojām spēli no aizsardzības, uz pretuzbrukumiem. Un mums ļoti svarīga bija momentu realizācija. Saprotams, ka tādā spēlē to nebūs daudz, un pret katru jāapietas rūpīgi. Divi trīs momenti mums bija, bet tos neizmantojām. Kā tad mēs varam pretendēt uz punktiem?

Par pašatdevi pretenziju nav. Spēles kvalitātes ziņā pirmajā puslaikā jo īpaši bija jūtama nervozitāte. Tā ir saprotama – pirmā spēle, pret mājiniekiem, visnotaļ stipru komandu. Ar to izdevās tikt galā, bet trūka kvalitātes uzbrukumu noslēguma fāzē, kas liedza pacīnīties par neizšķirtu vai, kas zina, varbūt pat uzvaru. Bet rezultāts ir likumsakarīgs. Uzvarēja komanda, kura bija stiprāka. Gatavosimies nākamajai spēlei."

Krievijas treneris Nikolajs Pisarevs: "Mums paveicās, ka Latvija neiesita pirmā"

"Man, kā trenerim, šis jau ir piektais turnīrs. Cik atceros, pirmās spēles vienmēr bija smagas. Tam ir izskaidrojums. Puiši tikko iepazinās, divas dienas ir kopā. Plus varētu vēlēties labāku fizisko gatavību. Redzams, ka daudziem pietrūkst spēka. Tādēļ arī tāds maiņu skaits. Bet par to, ka pretinieks trāpījās spēcīgs, liecina momentu skaits, ko tas izveidoja. Un nav zināms, kā spēle būtu izvērtusies, ja viņi pirmā puslaika vidū būtu iesituši. Var teikt, ka mums paveicās. Taču atkārtošos, ka pirmās spēles turnīrā vienmēr ir tik sīvas, smagas un neskatāmas."

Izmantotie resursi:
Международный турнир по футболу «Кубок...

  +1 [+] [-]

, 2015-01-16 20:55, pirms 9 gadiem
Spēli var noskatīties video ierakstā ieejot turnīra mājas lapā vai https://www.youtube.com/embed/_btU3...

     [+] [-]

, 2015-01-16 21:12, pirms 9 gadiem
Pieci mūsu spēlētāji uz 16 metru robežas netiek gala ar vienu pretinieku.Tā radās 0-1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-01-16 23:13, pirms 9 gadiem
loti labs rezultats.zhel ka varobjovs nav.ta ir izredzes tikt araa no grupas. galvenais puikiem panemt atlikushas divas speles un Gutkovskim pa vartiem nakoshas speles
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-01-17 12:00, pirms 9 gadiem
elmaars rakstīja: Daudz maz normaals rezultaats ir.
zaudējums nekad nav normāls rezultāts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja