Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

LFF aptauja: gan Cauņa, gan Kamešs uzvarēja pārliecinoši

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

LFF aptauja: gan Cauņa, gan Kamešs uzvarēja pārliecinoši
Aleksandrs Cauņa
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Vakar Latvijas Futbola federācijas rīkotajā Laureātu vakarā tika paziņoti labākie dažādās nominācijās. Kļuvis skaidrs, ka Aleksandrs Cauņa konkurencē par 2012. gada labākā futbolista titulu uzvarējis pārliecinoši, un tas pats attiecas uz Vladimira Kameša pārākumu Virslīgas labākā spēlētāja nominācijā.

Sacensību laureāti

"Fair Play" uzvarētāji tika paziņoti labu laiku pirms vakardienas pasākuma un bija zināms, ka Daugavpils "Daugava" bijusi korektākā Virslīgā (minimāli apsteidzot "Ventspili" un "Metta/LU"), bet Daugavpils BFC "Daugava" šajā pašā nominācijā uzvarēja 1. līgā (apsteidzot "Jelgavu-2" un "Skonto-2"). Par labāko tiesnesi nosauktais Vadims Direktorenko un tiesneša asistents Haralds Gudermanis uzvarēja LFF Tiesnešu komitejas iekšējā balsojumā un publiski šī balsojuma dati nav zināmi.

1. līgas laureāti

Tāpat iepriekš bija zināms 1. līgas rezultatīvākais futbolists - par to pārliecinoši kļuva Pāvels Riževskis ("Ilūkstes NSS"), kurš ļoti ievērojami apsteidza Pāvelu Tarasovu (BFC "Daugava") un Dmitriju Kozlovu ("Ilūkstes NSS"). Riževski atzina arī par labāko 1. līgas futbolistu. Riževskis ieguva astoņas balsis un viņa tuvākais sekotājs bija "Liepājas metalurga-2" 18 gadus vecais talants Dāvis Ikaunieks - viņam piecas balsis. Vladimiram Žavoronkovam ("Ilūkstes NSS") ar divām balsīm pietika, lai iegūtu 3. vietu.

Virslīgas laureāti

labākā spēļu organizētāja vakar tika nosaukta "Metta/LU", kas sakrāja 18 balsis un uzvarēja ar diezgan lielu pārsvaru. Septiņas balsis "Liepājas metalurgam" un "Ventspilij", piecas balsis "Jelgavai". Virslīgas rezultatīvākais spēlētājs arīdzan bija zināms pirms tam - nepārspēts palika Mamuka Gongadze (tuvākie sekotāji - Josuke Saito, Davids Kortess un Daniils Turkovs).

Par Virslīgas labāko vārtsargu tika nosaukts Germans Māliņš ("Skonto"). Viņam 17 balsis, bet ar 11 balsīm sekoja Maksims Uvarenko ("Ventspils"), ar piecām Pāvels Doroševs ("Liepājas metalurgs"), ar četrām Jevgeņijs Ņerugals ("Daugava" (D)). Par Virslīgas labāko aizsargu tika nosaukts Vitālijs Maksimenko ("Skonto"), kura kontā 14 balsis. Kā izrādījās, viņa lielākie konkurenti bija Nauris Bulvītis ("Spartaks") ar sešām balsīm un Igors Savčenkovs ("Skonto") ar piecām balsīm.

Par Virslīgas labāko pussargu tika nosaukts Vladimirs Kamešs ("Liepājas metalurgs"), kuram 12 balsis. Mihailam Ziziļevam ("Daugava" (D)) sešas balsis, Danielam Olam ("Jūrmala" un "Daugava" (D)) piecas balsis. Par Virslīgas labāko uzbrucēju tika nosaukts Mamuka Gongadze ("Daugava" (D)). Gruzīnu uzbrucējam 15 balsis. Daudz, taču tikai par divām mazāk bija viņa komandas biedram Stenlijam Ibem, kuram 13 balsis. Piecas balsis arī Kamešam, kurš uzvarēja pussarga nominācijā.

Par Virslīgas labāko spēlētāju tika nosaukts Vladimirs Kamešs ("Liepājas metalurgs"), kuram 14 balsis. Astoņas balsis sakrāja Mihails Ziziļevs, pa trim balsīm Mamukam Gongadzem ("Daugava" (D)) un Aleksandram Fertovam ("Skonto"). Par labāko treneri tika atzīts Ivans Tabanovs ("Daugava" (D)) - viņam 18 balsis. Tikai nedaudz atpalika "Skonto" treneris Matians Pahars, kuram 15 balsis. Sešas balsis tika "Metta/LU" trenerim Andrim Rihertam.

Gada laureāti

Par labāko pludmales futbolistu tika nosaukts Sergejs Vasiļjevs - viņu par labāko noteica LFF Pludmales futbola un telpu futbola komiteja. Par labāko telpu futbolistu tika nosaukts Aigars Bondars. Viņš apsteidza Maksimu Seņu. Šai nominācijā balsoja futbola eksperti, tostarp, Latvijas telpu futbola čempionāta klubu galvenie treneri un kapteiņi. Gan Bondars, gan Seņs sakrāja pa piecām balsīm, bet svaru kausi par labu pirmajam nosvērās, pateicoties izlases galvenā trenera Artura Šketova balsij. Par labāko futbolisti atkal tika atzīta Guna Āboliņa - viņai astoņas balsis. Āboliņa tikai par vienu balsi apsteidza Sintiju Greieri (septiņas balsis), trīs balsis Renātei Fedotovai.

Visbeidzot par Latvijas gada labāko futbolistu tika nosaukts Aleksandrs Cauņa. Viņam 26 balsis, un tuvākais sekotājs Kaspars Gorkšs apsteigts ievērojami - mūsu izlases kapteinim 16 balsis. Artjomam Rudņevam balsojumā 3. vieta ar 14 balsīm. Interesanti, ka nevienu balsi nesaņēma mūsu izlases pamatvārtsargs Andris Vaņins.

VSpēlētājsBalsis
1.Aleksandrs Cauņa26
2.Kaspars Gorkšs16
3.Artjoms Rudņevs14
4.Deniss Rakels1
Edgars Gauračs1

Jaunatnes apbalvojumi

Genādija Šitika piemiņas balva „Labākais jaunatnes futbola organizators 2012" tika Aleksandram Kohanam ("Ventspils"), bet kļuvis zināms, ka tika nominēti arī Vsevolods Līdaks ("Šitika Futbola skola") un Ģirts Mihelsons (FS "Metta"). Jura Docenko piemiņas balva „Labākais jaunatnes treneris pedagogs 2012" tika Andrejam Gluščukam (JFC "Skonto") un Jurijam Hudjakovam ("Šitika Futbola skola"), bet vēl nominēts bija Andreijs Vaškevičs (FK "Dinamo"). Radošākā bērnu un jauniešu futbola kluba balvu ieguva FS "Metta", ko tai piešķīra LFF Attīstības daļa. Savukārt Ilmāra Liepiņa balva (jaunatnes labākais futbolists) tika Valērijam Šabalam ("Skonto") - tā lēma LFF Nacionālo izlašu daļa.

Mediju laureāti

Patīkami, ka pārliecinošu uzvaru nominācijā "Labākais masu medijs" ieguva Sportacentrs.com, kas sakrāja 31 balsi - rekordskaits starp visām nominācijām. Piecas balsis "Sporta Avīzei", pa trim "Dienai" un futbolavirsliga.lv. Par labāko fotogrāfu nosauktais Romāns Kokšarovs ieguva 13 balsis, kamēr ar astoņām balsīm sekoja Zigismunds Zālmanis, bet ar četrām balsīm Aivars Liepiņš. Par labāko žurnālistu tika atzīts Ilvars Koscinkevičs ("Sporta Avīze), kuram 13 balsis. Tikai par nieka tiesu atpalika Anatolijs Kreipāns, kuram 12 balsis, savukārt šo rindu autoram Edmundam Novickim astoņas balsis.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-12-15 00:29, pirms 12 gadiem
Rudņevs netiek pienācīgi novērtēts. Gorkšs par viņu labāks? Nezinu gan.

  +2 [+] [-]

, 2012-12-15 03:37, pirms 12 gadiem
šo rindu autoram 3.vieta, veiksmi nākošgad!

  +1 [+] [-]

, 2012-12-15 07:11, pirms 12 gadiem
nu par cauņu ir ok!bet es domāju Rudņevam bija jābūt turpat blakām,jo Artjoms ir pamatvienpadsmitnieka spēlētājs,savukārt Gorks[visu cieņju šim spēlētājam]var teikt dosies atpakaļ uz championship

     [+] [-]

, 2012-12-15 09:12, pirms 12 gadiem
>>>Hossa43 Varbūt par Rudņevu varētu piekrist.Tomēr ņemsim vērā ,ka spēlētāja sniegums tiek vērtēts visas sezonas garumā,tāpēc eksperti varbūt nosliecās Gorkša pusē.Šobrīd Rudņeva sniegums ,protams labāks,jo diemžēl Kasparam radušās problēmas pat iekļūt Anglijas premjerlīgas autsaideru pamatsastāvā.

  +2 [+] [-]

, 2012-12-15 09:23, pirms 12 gadiem
Paldies par rakstu. Tas vēlreiz apliecina, ka jūs esat patriotiskākais Virslīgas 2012.gada žurnālists. Citiem žurnālistiem, diemžēl, neienteresē detalizēti balsojumu rezultāti.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-15 09:26, pirms 12 gadiem
LFF Tiesnešu komiteja - jo tālāk, jo skopāka informācija.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-15 09:34, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: >>>Hossa43 Varbūt par Rudņevu varētu piekrist.Tomēr ņemsim vērā ,ka spēlētāja sniegums tiek vērtēts visas sezonas garumā,tāpēc eksperti varbūt nosliecās Gorkša pusē.Šobrīd Rudņeva sniegums ,protams labāks,jo diemžēl Kasparam radušās problēmas pat iekļūt Anglijas premjerlīgas autsaideru pamatsastāvā.
Bet tā tomēr ir Premjerlīga. Es domāju, ka tas dēļ izlases. Kad sitīs izlasē, tad dos arī labāku balvu

  +1 [+] [-]

, 2012-12-15 09:53, pirms 12 gadiem
bembists rakstīja: Bet tā tomēr ir Premjerlīga. Es domāju, ka tas dēļ izlases. Kad sitīs izlasē, tad dos arī labāku balvu
Izskatās, ka lai uzbrucējs dabūtu Latvijas labākā futbolista balvu, jābūt karjeras zenītā. Šo titulu ieguvuši tikai 2 uzbrucēji - Pahars 1999-2001 un Verpakovskis 2003-2004. Balvu pasniedz kopš 1995. gada. Pēdējos 8 gados pie balvas pussargs ticis 3x, aizsargs 3x, vārtsargs 2x.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-15 16:55, pirms 12 gadiem
Šāds materiāls bija ļoti nepieciešams, par to prieks. taču mani mulsina viena detaļa: labi pazīstu vienu balsotāju, kurš atdeva savu balsi Vaņinam (vēl precizēju: nobalsojis laikā, balsojums pieņemts, viss OK -- bet?)?!