Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pahars atbild Terimam: "Bijām pelnījuši vismaz neizšķirtu, puiši ir varoņi"

Agris Suveizda

Pahars atbild Terimam: "Bijām pelnījuši vismaz neizšķirtu, puiši ir varoņi"
Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars pēc neizšķirta pret Turciju (1:1) atzina, ka pretiniekiem bija daudz labu iespēju, taču piebilda, ka viņa komanda pilnīgi noteikti bija pelnījusi izcīnīto punktu un ka, iesitot beigās Kasparam Dubram, varēja pat arī uzvarēt.

Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars: "Domāju, ka bija laba spēle un rezultāts bija godīgs. Esmu ļoti priecīgs par saviem futbolistiem, jo pēc zaudējuma Islandei (0:3) bija grūts periods. Bija ļoti grūti, un tas, ka parādījām šādu spēli – skrējām, cīnījāmies, sitām pa vārtiem, centāmies -, manuprāt, nozīmē daudz. Protams, joprojām atrodamies uz zemes un nelidināmies mākoņos. Man spēle ļoti patika. Tā bija ļoti "karsta" – laukumā, uz rezervistu soliņa, nevis te [konferenču telpā]. Ieguvām svarīgu punktu. Daudzi zina par mūsu sastāva problēmām, un tagad pēc Islandes uzvaras pār Nīderlandi ar 2:0 domāju, ka arī pret Islandi spēle nemaz nebija tik slikta."

- Turcijas treneris teica, ka neizšķirts 1:1 bija vēl lielāka sakritība nekā jebkad iepriekš. Kāda ir tava atbilde?
- Vēl lielāka? [ar lielu izbrīnu, izraisot zālē smieklus] Godīgi sakot – jā, turkiem bija iespējas gūt vārtus. Jo īpaši spēles sākumā un arī pēc mūsu gūtajiem vārtiem. Jā, viņi ir mazliet augstāk par mums – ne tikai FIFA rangā, bet arī klubu ziņā, kuros spēlē viņu futbolisti. Visi ir no "Galatasaray", "Fenerbahce", "Besiktas", bet Arda Turans [no Madrides "Atletico"] ir viens no labākajiem spēlētājiem Eiropā.

Varam par to runāt, taču tas no Terima puses būtībā ir excuse [attaisnojums – no angļu val.]. Tas ir absolūts excuse, jo šodien bijām pelnījuši neizšķirtu. Kā minimums, bet, ja Dubra beigās būtu iesitis, mēs būtu uzvarējuši. Jā, ir grūti. Jā, pret mums rada momentus, jo pretī spēlē meistarīgi futbolisti. Mūsu puiši taču spēlē "Ventspilī", "Skonto", "Jelgavā" – saprotiet taču, par ko mēs runājam. Un viņi šodien ir varoņi. Ja reiz tik tālu aizgājām un Terims tā sacīja, tad arī es pateikšu.

- Salīdzinot ar Islandi, pamatsastāvā bija daudz izmaiņu. To cēlonis bija tava neapmierinātība ar šo spēlētāju sniegumu, vai arī nebija citas izejas un tu riskēji?
- Abējādi. Pirms treniņnometnes bija daudz problēmu ar sastāvu. Pēc spēles Kazahstānā bija tik daudz izmaiņu un savainojumu – bija grūti. Bet pēc zaudējuma ar 0:3 Islandei nevarēju būt apmierināts. Negribu teikt, ka [neapmierināja] konkrēti cilvēki – komandas darbība kopumā nebija laba un pareiza. Tagad grūti runāt – varbūt, izvēloties citus spēlētājus un citu taktiku, Islandei būtu zaudējuši ar 0:5.

Islande šodien pret Nīderlandi parādīja savu spēku. Runājam par Robenu, van Pērsiju, Indi, Blindu – nezinu, cik vēl daudz zvaigžņu varētu nosaukt. Islande ir spēcīga, un domāju, ka visu izdarījām pareizi. Todien viņi bija labāki par mums – daudz labāki. Bija arī nelieli savainojumi – Gabovam, vēl diviem spēlētājiem -, tāpēc izvēlējāmies šādus futbolistus, un domāju, ka arī šoreiz viss bija pareizi. Turcija izdarīja tikai vienu izmaiņu – neskaitot vārtsargu, kas nav tik svarīgi -, bet mēs veicām piecas – tas ir ļoti daudz. Turkiem iepriekš bija grūta spēle, zaudējums, ilgs lidojums, un arī tas bija mūsu pluss.

- Vai esam ieguvuši vienu punktu vai tomēr divus zaudējuši, ņemot vērā situāciju tabulā?
- Esam priecīgi iegūt jebkādus punktus pret tādām komandām kā Turcija, Čehija, Islande, Nīderlande. Pat pret Kazahstānu bijām priecīgi par punktu, jo spēlējām izbraukumā. Jo īpaši, ka pirms pēdējām divām spēlēm mums bija tik daudz problēmu. Mums bija savainojumi, diviem spēlētājiem pat nav klubu. Mums šobrīd ir divi spēlētāji, kuriem nav klubu – vai Fātihs Terims to zina?! Droši vien, ka nē.

Domāju, ka šodien cilvēkiem dāvājām prieku. Periods pēc sakāves Islandei bija sarežģīts, nervozs, bija arī neliels spiediens. Ja būtu zaudējuši šodien, būtu bijis ļoti grūti. Taču tāds ir mans darbs – tas ir normāli, ka izjūti spiedienu. Un domāju, ka pretinieku treneriem ir tāpat. Kopumā bijām pelnījuši neizšķirtu, taču, protams, ka laukumā devāmies tikai ar domu par uzvaru. Tā varētu būt atšķirība no spēles pret Islandi, kad nosēdāmies aizsardzībā un mums nebija iespēju. Vienīgais, ko varējām nopelnīt, bija bezvārtu neizšķirts – ja nebūtu noraidījuma.

- Ikaunieks nespēlēja ne pret Armēniju, ne Baltijas kausā un debitēja tikai šodien. Vai tas nebija liels risks viņu laist laukumā tieši šādā spēlē? Un, otrkārt, arī Antons Kurakins katru dienu nespēlē izlasē.
- Antons spēlēja fantastiski. Nezinu, kad kreisās malas aizsargs Latvijas izlasē jebkad būtu spēlējis labāk. Godīgi sakot, esmu pārsteigts par viņa spēli. Gribējām mainīt taktiku, un viņš kreisās malas aizsarga pozīcijā bija vienīgais. Tāpēc tāda bija izvēle, bet tagad domāju, ka mums ir vēl viens spēlētājs, kurš var ļoti pastiprināt konkurenci sastāvā. Jānim bija lieliska debija. Pirms spēles ilgi domājām par sastāvu un viņa vietā izvēlējāmies citu futbolistu. Taču svētdienas vakarā – nezinu, kāpēc – izdomāju, ka gribu mainīt [izvēli], jo Ikaunieks labāk spēlē ar bumbu, var atrast brīvās zonas pretinieku laukuma pusē un saglabāt bumbu. Domāju, ka viņš sevi labi parādīja.

- Kā no tavām pozīcijām izskatījās Freimaņa sarkanā kartīte?
- Bija [sarkanā kartīte], bija. Pirmo dzelteno kartīti neredzēju - bija kaut kāda saķeršanās ar Turanu. Nezinu, varbūt, ka bija, taču otrajā dzeltenajā kartītē Freimanis izsita bumbu pēc svilpes. Tāpēc tā bija dzeltenā kartīte - par pirmo nezinu, varbūt, ka arī tā bija.

- Vai Koliņko, tavuprāt, kļūdījās zaudētajos vārtos?
- Tagad grūti teikt, jānoskatās video. Domāju, ka tā nebija viņa kļūda. Tajā zonā bija jābūt balsta pussargam, lai bloķētu sitienu – tās bija viņa problēmas.

- Cik labi tikām galā ar Turanu, un vai tas ir neticami, ka šādā sastāvu fonā varam nospēlēt neizšķirti?
- Pirms spēles runājām par viņu. Taču viņš pirmām kārtām ir cilvēks, nevis dzīvnieks vai citplanētietis. Tāds bija uzstādījums bieži pret viņu spēlēt divatā. Viņš ir ļoti labs ar bumbu, tehnisks, ar labu piespēli, bet ne tik ātrs spēlētājs. Uzdevums bija spēlēt pret viņu ļoti uzmanīgi, nemesties, gaidīt viņa kustību un tad mēģināt izsist bumbu. Patiesībā jā - bija neparasti vērot, kā Ginča [Gints Freimanis] spēlēja pret Ardu Turanu. Domāju, ka tā puišiem bija fantastiska pieredze.

- Kāds ir tavs komentārs par situāciju tabulā?
- Nevarēju iedomāties, ka par trešo vietu cīnīsimies ar Nīderlandi [smejas]. Pirms atlases cikla sākuma domājām, ka cīnīsimies ar Čehiju vai Islandi, bet tagad, redz, Islande un Čehija ir pirmajās vietās. Tagad mums ir jādara viss iespējamais, lai mums būtu iespējas cīnīties par trešo vietu.

- Kāds Gorkšs ir labāks - tāds, kurš spēlē regulāri, vai tāds, kurš ir bez kluba?
- Domāju, ka viņa vecumā un ar viņa pieredzi ir ļoti liels gods spēlēt izlasē. Viņš atdod visus spēkus un ir ļoti labs piemērs visiem spēlētājiem. Viņam nav kluba, taču viņš spēlē ļoti labi.

- Kas tavā trenera karjerā ir vērtīgāks - punkts pret Turciju vai Baltijas kauss?
- Labs jautājums. Grūti teikt, varbūt rīt vai parīt būs laiks par to domāt. Šodien bija ļoti, ļoti fantastiska atmosfēra, pilns stadions un pretī spēcīga komanda. Cienu gan Igauniju, gan Lietuvu, bet šodien spēlējām pret stiprāku komandu. Un tas nozīmē daudz.

  +9 [+] [-]

, 2014-10-14 03:24, pirms 10 gadiem
Pareizi, Marian! Goda kantis jātur augstu! Un bija arī spēle un rezultāts - jā, varbūt ne max, tomēr labāks kā iepriekš. Tagad galvenais, lai izlase iegūst pārliecību, spēku un sāk arī uzvarēt! Lai veicas!

 +11 [+] [-]

, 2014-10-14 08:58, pirms 10 gadiem
Patīkami, ka LV izlases treneris runā/mēģina runāt latviski, lai gan tas būtu tikai normāli LV izlases spēlētājam iepriekš, kurš dzīvojis LV runāt valsts valodā. Bet tik un tā

  +1 [+] [-]

, 2014-10-14 13:00, pirms 10 gadiem
Kaada varbuut ir pieejams speles ieraksts vai arii labaako momentu kopsavilkums?????

  +3 [+] [-]

, 2014-10-14 13:24, pirms 10 gadiem

     [+] [-]

, 2014-10-14 13:26, pirms 10 gadiem
Tieši šobrīd rāda spēles atkārtojumu pa LTV7.

  -1 [+] [-]

, 2014-10-14 13:28, pirms 10 gadiem
Žēl gan, ka cikls jau sačakarēts ar Pahara nespēju izveidot sastāvu.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-14 13:50, pirms 10 gadiem
Neizšķirts ar Turciju ir labs panākums. Nopietni jau Latvija tomēr nevar konkurēt ar Holandi, Čehiju, Islandi, Turciju. Domāju, ka pēdējie grupā nepaliksim un Kazahija būs aiz Latvijai. Domāt par trešo vietu? Sapņot jau nav aizliegts, bet paskataties kāds ir futbola līmenis šajās valstīs un Latvijā, tas ir kā diena pret nakti, gan meistarīgu futbolistu skaitā, gan sakārtotā infrastruktūra.

     [+] [-]

, 2014-10-14 21:23, pirms 10 gadiem
v5_karstgalvis rakstīja: Žēl gan, ka cikls jau sačakarēts ar Pahara nespēju izveidot sastāvu.
KAZ vēl sastāvs bija OK, bet norādes kā pret ISL
Otrajā taimā bija jacīnās par uzvaru