Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Gabovs: "Sapratām, ka, izturot sākuma spiedienu, pēc tam būs vieglāk"

Gabovs: "Sapratām, ka, izturot sākuma spiedienu, pēc tam būs vieglāk"
Vladislavs Gabovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola izlases aizsargs Vladislavs Gabovs, kurš savainojuma dēļ tika nomainīts jau pirmā puslaika izskaņā, sarunā ar Sportacentrs.com sacīja, ka komanda aizvadījusi labu maču un ka beigu iznākums tika nopelnīts ar laukumā parādīto cīņu.

"Pēc izdarītā sitiena pa vārtiem nedaudz sarāva muskuli," Vladislavs Gabovs skaidroja piespiedu maiņas iemeslus. "Jutu, ka vairs nevaru spēlēt ar pilnu spēku, ar maksimālu jaudu izdarīt izrāvienus un pats paprasīju maiņu. Bijām gaidījuši tik lielu spiedienu spēles sākumā, jo turkiem vajadzēja spēles grožus uzreiz paņemt savās rokās. Sapratām, ka, ja izturēsim šo sākuma spiedienu, pēc tam mums būs vieglāk."

Lūgts komentēt Fātiha Terima izteikumus, ka šā vakara rezultāts bija pilnīga nejaušība, Gabovs nevēlējās piekrist turku trenerim: "Jā, turkiem bija daudz labu iespēju, kuras viņiem vajadzēja realizēt. Taču domāju, ka aizvadījām ļoti labu spēli un šo neizšķirtu bijām pelnījuši. Arī mums bija iespējas – būtu galotnē Kaspars Dubra trāpījis…"

Vaicāts, kādēļ malējie pussargi aizsardzībā visai bieži negāja līdzi saviem pretspēlētājiem, tādējādi dodot iespēju flangā izveidot skaitlisko vairākumu, Gabovs atbildēja, ka spēles plāns bija spēlēt augstāk un agresīvāk: "Pret Islandi bijām ļoti dziļi nosēdušies, tāpēc centra aizsargiem bieži vien nebija citas iespējas kā izdarīt tālās piespēles. Šoreiz pussargiem bija jāspēlē augstāk, lai mēs varētu veidot pretuzbrukumus."

Gabovam labajā flangā bija jāspēlē kopā ar Latvijas izlases debitantu Jāni Ikaunieku. "Skonto" aizsargs uzskata, ka "Liepājas" pussargs teicami tika galā ar lielo eksāmenu: "Viņš nospēlēja ļoti labi un arī aizsardzībā lielas kļūdas neatceros. Labi pieturēja bumbu, atdeva precīzas piespēles."

Vērtējot pirmās trīs atlases cikla spēles, Gabova sajūtas bija divējādas: "Pret Kazahstānu gribējām uzvarēt – domāju, ka no šīs spēles nepaņēmām maksimumu. Arī šovakar, iespējams, varējām pat uzvarēt, taču Turcija ir ļoti spēcīga komanda un neizšķirts pret to ir labs iznākums. Ja tā padomā, pēc Islandes uzvaras pār Nīderlandi (2:0) arī iepriekšējais zaudējums vairs nešķiet tik traks… Pirms cikla sākuma noteikti nebiju domājis, ka Nīderlande zaudēs divās spēlēs un ka vadībā būs islandieši un čehi."


, 2014-10-14 10:18, pirms 10 gadiem
Prieks par Jani Ikaunieku.Viena spele ar piespelem,standartu un sitieniem pa vartiem apdraudeja pretinieka vartus vairak,neka to izdarija visa komanda kopuma speles ar Kazahstanu un Islandi.Patika Sabala un Aleksejs Visniakovs.Paharam jamaina futbola domasanu un taktiku.Vakara spele paradija ka ir japiesaista komandai jaunos speletajus.Sedesana aizsardziba veiksmes gadijuma var izglabt vienu speli,bet ne Latvijas futbola attistibu.Novelu komandai turpmak spelet ka vakardienas spele un vel attististies sava izaugsme.
Andrejs Cigaņiks un Paulo Nikolato. Foto: LFF
7

Latvija FIFA rangā palaiž garām Lietuvu un nokrīt par divām pozīcijām

Aktuālajā FIFA rangā Latvijas futbola izlase ir zaudējusi divas pozīcijas, šobrīd atrodoties 138. vietā. Garām palaistas Lietuva un Kuveita, bet apsteigta Fēru salas, kam veselu sešu vietu kritums. Ranga līdere joprojām ir Argentīna, kam seko Francija un Beļģija.
Maksims Krivuņecs. Foto: Sanita Sparāne/LFF
37

Virslīgas prezidents Krivuņecs atbild Nikolato, norādot uz nesamērību LFF tēriņos

Latvijas futbola valstsvienības galvenais stratēģis Paolo Nikolato pēc trešās vietas izcīnīšanas 2024. gada Baltijas kausā sarunā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses dienestu kritizēja Virslīgas līmeni. Uz to atbildi sniedzis turnīra prezidents Maksims Krivuņecs, norādot uz nesamērību LFF tēriņos.
Andrejs Cigaņiks un Paulo Nikolato. Foto: LFF
39

Pirmā uzvara Nikolato vadībā: Latvija pieveic Fēru Salas, tiekot pie Baltijas kausa bronzas

Par 2024. gada Baltijas kausa trešās vietas ieguvēju kļuvusi Paulo Nikolato vadītā Latvijas izlase, kas Liepājā svinēja minimālu uzvaru pār turnīram pieaicinātajām Fēru Salām – 1:0. Vienīgos vārtus guva Andrejs Cigaņiks.