Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Butriks: "Nemanīju, ka "Skonto" izlašnieki būtu labāki par mūsējiem"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Butriks: "Nemanīju, ka "Skonto" izlašnieki būtu labāki par mūsējiem"
Andrejs Butriks (priekšplānā)
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

FK "Ventspils" sporta direktors Andrejs Butriks intervijā kluba oficiālajai mājas lapai fkventspils.lv pauž izbrīnu, ka izlasē ir salīdzinoši maz ventspilnieku. "Ventspils" aizsargu Kasparu Dubru Butriks uzskata par labāko aizvadītās Virslīgas sezonas spēlētāju. Tāpat Butriks veltījis kritiku par "Skonto" vadības retoriku sezonas gaitā.

Uz jautājumu, vai Kaspars Dubra nav pelnījis tikt izsaukts uz Latvijas izlasi (Marians Pahars uz mačiem pret Īrijas izlasi un "Yeovil Town" izsaucis trīs "Ventspils" futbolistus - Juriju Žigajevu, Daniilu Turkovu un Antonu Kurakinu), Andrejs Butriks atbildējis: "Bez šaubām ir pelnījis, esmu par to pārliecināts. Dubru vispār uzskatu par aizvadītā čempionāta labāko spēlētāju. Kas attiecas uz izlasi, manuprāt, Marians Pahars un federācija jau izdarījuši labu darbu un cenšas mainīt situāciju uz labo pusi. Katrā ziņā viņu pēdējos soļus var saukt par adekvātiem. Atceroties "Skonto" un "Ventspils" spēli (1:1), nemanīju, ka astoņi skontiešu izlašnieki vismaz ar kaut ko būtu bijuši labāki par mūsu spēlētājiem. Neviens no speciālistiem nemanīja. Piekrītiet, ka klubs, kas sezonā uzvarēja visu, ko varēja [Virslīgu un Latvijas kausu - aut.], ir pelnījis cieņu. Personīgi es ar Pahara atnākšanu ceru uz pozitīvām pārmaiņām izlasē, un šīs pārmaiņas notiek jau tagad. Un ceru, ka konkrēti arī Dubra tiks pie savas iespējas - viņš to ir pelnījis."

Atceroties pirms septiņiem gadiem izcīnīto pirmo zeltu "Ventspilij" vēl futbolista statusā, Butriks atzīst: "Pirmais "Ventspils" tituls ir pa īstam liels sasniegums, jo uz to gājām daudzus gadus. Taču personīgi man 2013. gada zelts nāca daudz smagāk nekā pirms septiņiem gadiem. Daudz smagāk! To pat nevar noraksturot ar vārdiem. Spēku un nervu jūra. Lielā mērā tāpēc, ka kā spēlētājs tu vari iet laukumā un mēģināt kaut ko ietekmēt. Kad laukumā neej, bet no visas sirds jūti komandai līdzi, tas prasa daudz vairāk nervu enerģijas."

Pēdējā kārtā "Ventspils" ar 1:0 uzvarēja Rīgas "Daugavu" un vienīgos vārtus guva Federiko Martiness. Butriks: "Dienu pirms mača sacījo Riko [Martinesa iesauka - aut.], ka viņš noteikti gūs vārtus! Man par to bija iekšējā pārliecība. Kad viņš iesita, tieši atcerējos šos paredzējumus. Esmu ļoti priecīgs par Riko, jo viņš būtībā visu gadu nomocījās, daudz izlaida un ļoti par to pārdzīvoja. Sezonas svarīgākie vārti - pateicība par pacietību un spītu."

Jautāts, ko domā par Tamaza Pertijas sacīto, ka "Ventspilij" ar tās iespējām būtu bijis jānodrošina tituls 10 kārtas pirms turnīra noslēguma, Butriks atbildēja: "Gribu pateikties Jurģim Pučinskam, ka viņš darīja savu darbu, nevis aiz katra stūra runāja, ka sagatavojis astoņus izlašniekus un cik viss ir brīnišķīgi. Bet vispār, kas attiecas uz mūsu lielāko konkurentu... Ziniet, katram ir jādara savs darbs: trenerim jātrenē, nevis jārunā; kluba prezidentam jānodrošina materiālā bāze, nevis jāpublicē savas fotogrāfijas no šikiem restorāniem. Un vēl jo vairāk neviens nedrīkst līst svešā dārziņā ar saviem uzstādījumiem. FK "Ventspils" ir izdarījis ļoti daudz visam Latvijas futbolam un pats lieliski zinās, kas un kā ir jādara."

"Ventspils" preses sekretāram jautājot, vai "Skonto" pārstāvju izteikumi nav skaudība, Butriks sacījis: "Domāju, pirmām kārtām tā ir skaudība. "Ventspils" vienmēr izcēlusies ar to, ka savas saistības pildījusi precīzi un solīdi. Lai konkurenti arī tiecas pēc tā, nevis dod iemeslu saviem pašu futbolistiem sniegt intervijas, kurās atzīst, ka sen nav saņēmuši algas. Un tie taču ir izlases spēlētāji! Starp citu, par "Skonto" spēlētājiem varu teikt tikai tos siltākos vārdus. Pats esmu bijis futbolists un zinu, cik grūti reizi no reizes iet laukumā, ja pret tevi nav pildītas saistības. Vēlos pateikties "Skonto" spēlētājiem par labu sezonu - arī pateicoties viņu meistarībai un kvalitātei "Ventspilij" bija jādara viss, lai kļūtu spēcīgākai."

Taujāts, vai patiešām daudzi "Ventspilij" ir vēlējuši neveiksmi, Butriks attrauc, ka tā patiešām esot bijis: "Teikšu godīgi, ļoti daudzi. Nelabvēļu pietika un esmu pat pārsteigts, ka viņu bija tik daudz. Man būtu interesanti dzirdēt, ko viņi tagad [kad FK "Ventspils" ieguvis kausu un uzvarējis Virslīgā - aut.] varētu pateikt par "Ventspili". Varētu paklausīties, ko viņi teiktu [smaida]."

Kam jāpasakās par "Ventspils" sasniegumiem? Butriks: "Pirmkārt, futbolistiem. Visi ir īsti malači. Nevienu neizcelšu, tikai atsevišķu paldies teikšu kapteinim Vitālijam Smirnovam, kurš sezonas izskaņā izdarīja ļoti daudz. Taču atkārtošos - malači ir visi. Protams, nevar neizcelt arī treneru štābu. Jurģis Pučinsks un viņa palīgi paveica nopietnu darbu. Un, protams, kluba vadība, kas nodrošina "Ventspils" eksistēšanu."

Izmantotie resursi:
FK Ventspils

Slēpts komentārs: barakuda21

  +8 [+] [-]

, 2013-11-12 21:33, pirms 11 gadiem
cik tad viņiem šogad bija leģionāru pamatsastāvā?

 +12 [+] [-]

, 2013-11-12 21:40, pirms 11 gadiem
vai tad tur vareeja buut citaadaak ,kad mario naaca pie izlases stuures ?skaidrs ka vins kaa skonto cilveeks vilks skontiesus cauri izlasei lai vini tur paziimeetos un buutu vieglaak tos veelaak paardot!!taa tas bija jau no 90 iem gadiem un buus kameer izlasi trenees skonto cilveeki!taatas bija i pie dzodzo i angliisa gan starkova un andrejeva!un biezi skontiesi nebija paaraaki par citiem ,bet neema skontiesus vai bijusos!tas pats!taapec arii ir taa ka citiem klubiem ir mazaakas iespeejas sawus dzekus kautkur jeedziigos klubos iekaartot un sanemt labu kompensaaciju! visa taa sisteema futbolzinosiem cilveekiem ir saprotama 1un taapeec visas taas federaacijas un izlases padariisanas kriit uz nerviem daudziem un taapeec arii atbalsta no vieteejiem naw tik daudz ,jo taa sistema ir SAPUVUSI!principaa taaa nekad naw bijusi iista LATVIJAS IZLASE ,BET skonto !iznemot nelaika trenera GILA laikus!

     [+] [-]

, 2013-11-12 21:51, pirms 11 gadiem
Dubra ir uzmetis Skonto uz baigo piki, kad vel Pahars bija pie stures. Vairak informacijas no dragoo

  +4 [+] [-]

, 2013-11-12 22:07, pirms 11 gadiem
Nav jau nekas jauns, ka Skonto spēlētāji tiek ievilkti izlasē, kaut arī ir vājāki nekā daudzi LM vai Ventspils spēlētājii. Nu jau var teikt, ka 2 desmitgades... Diemžēl...Cerams, ka Pahars to lietu mainīs un spēlēs labākie, nevis skontieši!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-11-12 22:21, pirms 11 gadiem
marissjomkans rakstīja: Nav jau nekas jauns, ka Skonto spēlētāji tiek ievilkti izlasē, kaut arī ir vājāki nekā daudzi LM vai Ventspils spēlētājii. Nu jau var teikt, ka 2 desmitgades... Diemžēl...Cerams, ka Pahars to lietu mainīs un spēlēs labākie, nevis skontieši!
neceri daudz vins tak ar ir skonnto cilveeks un arii atkariigs no visas taas sisteemas!no citiem klubiem izlasee pie sprices tiek tik taada gadiijumaa ja esi krietni labaaks par skontiesiem vai arii labaakaa gadiijumaa naac uz mainu vai deldee solinu!vai atceries kaa bija ar gorksu ,kad starijs so ar gariem zobiem saaka nemt uz izlasi ,jo kaspars nekad nebij skontietis un jau labu laicina izlase nebija ,kaut anglos jau bakstiija!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-11-12 22:32, pirms 11 gadiem
Interesanti būtu paskatīties statistiku, bet šķiet, ka neatkarīgi no Virslīgas uzvarētaja, vienmēr izlasē visvairāk ir bijuši tieši Skontieši. OK, ja ņem tādus kam tur jābūt, kā , piem., Šabala, bet atceroties Perepļotkina stiepšanu, Tarasova, kad Skonto spēlēja. Ne viens, ne otrs vairs netiek ņemts (un pelnīti). Domāju ar Siņeņikovu un Fertovu būs tas pats.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Miss Soccer

  +5 [+] [-]

, 2013-11-12 22:46, pirms 11 gadiem
Daugavpils taurētājs rakstīja: Ventspilnieki un Liepājnieki ir ņemti pat pārāk daudz.. ko viņi čīkst, lai sāk spēlēt un strādāt. Iiotu bars Tad jau Daugavpils varētu drīzāk apvainoties.. Un Butrikam izlase ir kā līdz Mēnesim.. Amatieris.. Bija iespēja, gan izlasē gan ārzemēs, tik nebija prasmes nekādas.
newiens neciikst ,bet taa ir taisniiba par ko te raksta!!!!!!pasties kas ir bijusi arii pie jaunatnes izlasu stuures??atkal skontiesi ,un kas trenee tagad !a kas peedejos gados vinneja dublieru ,tagad saucamo 1.liigu vai skontiesi? vai intenbergam tika dota iespeeja buut par 1 .treneri /ins kabij 2 .treneris taa bij !pec sitika nezin kaapec tur paraadiijas zemlinskis kaut nebij treneejis principaa neko ,tur visur ir skonto ,gribi atziit vai nee ! briinos kaa u 21 trenee bijusai jelgawnieks ?/taapeec ka arii ir federaacijas cilveecins !nee pret to sisteemu ir bezjeedziigi ciiniities ,un taapeec nekas uz prieksu neies ,tik grims gan izlase gan virsliigas liimenis un newiens no malas latvijas futbolaa naudinu taapeec neliek ,un tad pasi federaacnijnieki raud!kaa saka krievi ---NAM TAKOJ FUTBOL NENUZEN!---
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-12 23:05, pirms 11 gadiem
fer40 rakstīja: neceri daudz vins tak ar ir skonnto cilveeks un arii atkariigs no visas taas sisteemas!no citiem klubiem izlasee pie sprices tiek tik taada gadiijumaa ja esi krietni labaaks par skontiesiem vai arii labaakaa gadiijumaa naac uz mainu vai deldee solinu!vai atceries kaa bija ar gorksu ,kad starijs so ar gariem zobiem saaka nemt uz izlasi ,jo kaspars nekad nebij skontietis un jau labu laicina izlase nebija ,kaut anglos jau bakstiija!
Gorkšu stabili paņēma uz izlasi kā Ventspils spēlētāju, bet debitēja uz kādām 20 minūtēm 2005. gada ziemā jau pie Andrejeva.

  +4 [+] [-]

, 2013-11-12 23:11, pirms 11 gadiem
kegums rakstīja: Gorkšu stabili paņēma uz izlasi kā Ventspils spēlētāju, bet debitēja uz kādām 20 minūtēm 2005. gada ziemā jau pie Andrejeva.
KO TAD GORSIIGO NENEEWA VEEL TAD KAD VINS ZWIEDRIJAS AUGSTAAKAA LIIGAA SPEELEEJA?????un tagad jau vairs vairs runa par vinu kad karjera leenaam saak iet beigu pusi ,vienkaarsi kaspars bij normaals latviesu puika ,taapec jau ar vinu labu laiku ignoreeja!un tas ir paarsvaraa visur,ka saweejie nem saweejos!tik kazakeewicam laikam u 21 sewiski naw ko no jelgawas nemt!

  +1 [+] [-]

, 2013-11-12 23:22, pirms 11 gadiem
fer40 rakstīja: KO TAD GORSIIGO NENEEWA VEEL TAD KAD VINS ZWIEDRIJAS AUGSTAAKAA LIIGAA SPEELEEJA?????un tagad jau vairs vairs runa par vinu kad karjera leenaam saak iet beigu pusi ,vienkaarsi kaspars bij normaals latviesu puika ,taapec jau ar vinu labu laiku ignoreeja!un tas ir paarsvaraa visur,ka saweejie nem saweejos!tik kazakeewicam laikam u 21 sewiski naw ko no jelgawas nemt!
Nu viņa tēvs taču LFF, ko tad apbižo? Debija lielajā izlasē 24 gadu vecumā, aizsargiem tas nav ļoti vēlu. Mihadjukam vispār 29 bija

  +5 [+] [-]

, 2013-11-12 23:25, pirms 11 gadiem
arii federaacija puse taadu seez ,kam naw bijusi teiksana un nebuus un tur seez mieriigi lai tur ar turpmaak tupeetu!

  +5 [+] [-]

, 2013-11-13 00:43, pirms 11 gadiem
No Ventspils reālākie pretendenti uz izlasi pēc šīs sezonas šķiet Žigajevs neapšaubāmi, Turkovs, Timofejevs, Kurakins (šie visi ir tikuši pie izsaukuma pēdējā laikā), bet no neizsauktajiem varētu izcelt vēl Smirnovu, protams, Dubru un Igoru Tarasovu. Tas ir ļoti labi, ja ir tik daudz spēlētāju, kas varētu izlases rindas pastiprināt vajadzības gadījumā, jo tikai konkurences apstākļos var notikt attīstība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-11-13 08:31, pirms 11 gadiem
Kā Ventspilī ar jaunatnes futbola sistēmu, cik no čempioniem ir Ventspils futbola audzekņi?

  +1 [+] [-]

, 2013-11-13 10:45, pirms 11 gadiem
marissjomkans rakstīja: Nav jau nekas jauns, ka Skonto spēlētāji tiek ievilkti izlasē, kaut arī ir vājāki nekā daudzi LM vai Ventspils spēlētājii. Nu jau var teikt, ka 2 desmitgades... Diemžēl...Cerams, ka Pahars to lietu mainīs un spēlēs labākie, nevis skontieši!
Paharam nebūs teikšanas,tā kā nekas nemainīsies!

  +2 [+] [-]

, 2013-11-13 10:54, pirms 11 gadiem
Par izlasi nav pat vérts strídéties.Tá ir téma par ko runá visás valstís un vienmér bús neapmierinátie.Droshi vien Andrejs tieshi tádá veidá centies vérst Pahara uzmaníbu uz tiem Fk Ventspils spélétájiem,kuriem péc vinja domám arí vajadzétu atrasties izlasé.Skaidrs,ka visi nosauktie spélétaji nav ne santímu sliktáki par izlasé spéléjoshiem,tomér ir viena lieta.Izlase nav no gumijas un prioritáte spélétáju izvélé ir valsts izlases galvenajam trenerim.Tá vinjsh ir bijis un ta vinjsh bús vienmér.
>>>kn23m Kas attiecás uz tavu repliku par pretrunám,tad Andrejs ir domájis tieshi to laika brídi,kad nespéléja Ventspilí.Paskaties vinja bio un atradísi,kas tie pa klubiem.

  +2 [+] [-]

, 2013-11-13 10:59, pirms 11 gadiem
fer40 rakstīja: briinos kaa u 21 trenee bijusai jelgawnieks ?/taapeec ka arii ir federaacijas cilveecins !nee pret to sisteemu ir bezjeedziigi ciiniities ,un taapeec nekas uz prieksu neies
Pēdējā mačā U-21 sākumsastāvā bija tik viens LM laukuma špīleris Hmizs(neskaitot vārtsargu)!Kaut joprojām vienā no spēcīgākiem klubiem guņas līgā LM,mača laikā bieži vismaz 10 šā vecuma špīleri(u-21 vai U-19) iziet laukumā!Hmizs kas ir šās sezonas laikā nosēdies, to laiž laukumā,bet tāds kā Gucs kurš uzņem apgriezienus tik mača beigās tiek uzlaists!

  +2 [+] [-]

, 2013-11-13 14:58, pirms 11 gadiem
marissjomkans rakstīja: Cerams, ka Pahars to lietu mainīs un spēlēs labākie, nevis skontieši!
Pahars jau cenšas tās lietas mainīt. tieši pie viņa visi tie siņeļņikovi un gabovi kļuva par stabiliem izlases pamatsastāva spēlētājiem.

lai mainītu lietas, vajag tādu treneri, kuram galvenā prioritāte ir rezultāts, nevis bizness.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja