Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Nikolato: "Ar katru nākamo spēli komandas sniegums uzlabojas"

Andris Liepa
Andris Liepa

Nikolato: "Ar katru nākamo spēli komandas sniegums uzlabojas"
Paolo Nikolato Foto: LFF

Sestdien Latvijas nacionālā futbola izlase aizvadīja oficiālo pirmsspēles treniņu un preses konferenci pirms rītdien gaidāmās UEFA Nāciju līgas spēles Latviju un Fēru salām. Savus komentārus pirms mača sniedza Latvijas izlases galvenais treneris Paolo Nikolato un pussargs Jānis Ikaunieks.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē Latvija "Skonto" stadionā uzvarēja ar 1:0 (0:0). Nikolato sagaida, ka arī šajā mačā izcīnīt uzvaru nebūs viegls uzdevums.

"Darīsim visu iespējamo, lai spēlētu tikpat labi kā pret Ziemeļmaķedoniju. Zinām, ka šī nebūs viegla spēle. Šosezon UEFA Nāciju līgā neviens vēl nav uzvarējis šajā laukumā. Tā ka gaidām spraigu spēli, respektējam pretinieku, bet darīsim visu, lai uzvarēt," sacīja Nikolato.

Itāļu speciālists arī norādīja, ka idejiski jau esot pieņēmis lēmumu par spēlētāju, kurš gaidāmajā mačā sākumsastāvā dosies uzbrucēja pozīcijā, ņemot vērā Vladislava Gutkovska savainojumu. Tomēr viņš arī sacīja, ka šis lēmums var mainīties pēdējā brīdī.

Nikolato arī uzsvēra, ka pirmo spēli starp abām komandām kā mērauklu nevajagot izmantot: "Mums jāaizmirst spēle pret Fēru salām Rīgā, jo savā laukumā viņi ir pavisam cita komanda, spēcīgāka. Jau tagad zinām un paredzam, ka šī būs citādāka spēle nekā pirms mēneša Rīgā. Mums jāstrādā aktīvi katrā spēlē, lai turpinātu uzlabot savu sniegumu. Tas ir vissvarīgākais. Zinu, ka mums ne vienmēr viss gāja gludi, taču man patīk, ka ar katru nākamo spēli komandas sniegums uzlabojas."

Vienam no komandas līderiem Jānim Ikauniekam pēdējās nedēļās nācies sadzīvot ar visai saspringtu grafiku, jo papildus RFS spēlēm Virslīgā un UEFA Eiropas kausā jācīnās arī Latvijas izlases kreklā. Pussargs neslēpj, ka spēļu grafiks bijis intensīvs, tomēr viņš ar to jau esot apradis.

"Pēdējā laikā man spēļu grafiks diezgan pasmags bijis, taču tai pat laikā esmu jau pieradis tik daudz ceļot. Ir kaut kādas nianses, kas varbūt nav tik labi atjaunojušās, bet, domāju, viss būs kārtībā un rītdienas spēlei būšu maksimāli gatavs," sacīja Ikaunieks.

Arī viņš uzskata, ka par pirmo Latvijas un Fēru salu dueli jāaizmirst: "Ja mēs rītdien spēlēsim tāpat, kā pirmās sešdesmit minūtes pret Fēru salām Rīgā, tas būtu ļoti forši. Kā treneris jau pieminēja, un es viņam pilnībā piekrītu, šeit būs pavisam citādāka spēle, citādāks futbols, laukums, laikapstākļi. Pretinieks, domāju, būs labāk gatavs. Tāpēc mums jāgatavojas kaut kam sarežģītākam."

Mačs 13. oktobrī "Torsvollur" stadionā sāksies plkst. 21.45 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17862/p-nikola...

  +1 [+] [-]

, 2024-10-12 22:31, vakar
Tātad- jāspēlē sava spēle!

     [+] [-]

, 2024-10-12 22:53, vakar
Kà tā var pateikt pēc 0:3 😭

     [+] [-]

, 2024-10-12 23:46, vakar
un kā nevar iesist tā nevar

     [+] [-]

, 2024-10-12 23:59, pirms stundas
Lv tā pat nevar uzvarēt konferences līgu un C grupa ir mūsu vieta, pa lielam. Man liekas labi, ka ir spēlētāju rotācija, mēģina spēlēt arī dažādas taktikas, jā, gadīsies kāds lielāks zaudējums bet būs arī krāšņas uzvaras. Labāk mēģināt spēlēt, parādīt sevi uz starptautiskās skatuves nekā tupi bumbu sist pāri laukumam kā skolā .