Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Izšķirošās spēles būs pret Luksemburgu"

Andrejs Siliņš

Starkovs: "Izšķirošās spēles būs pret Luksemburgu"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Reuters

Latvijas futbola valstsvienības 28. marta izbraukuma mačs pret Luksemburgu un 1. aprīļa spēle "Skonto" stadionā visā 2010. gada Pasaules kausa atlases ciklā būs izšķirošās, uzskata mūsu izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

"Kā izlase nospēlēs, kāds būs rezultāts, tāds būs noskaņojums un atmosfēra Latvijas futbolā visu šo gadu," saka Starkovs, kurš atklāj, ka saprot - dzīve Latvijā patlaban ir grūta, pat vairāk ne tieši reāli grūta kā emocionāli grūta, un tautai šādos brīžos vajadzīgs pozitīvs stimuls. "Bobslejisti šosezon labi nostartēja un ir laba rezonanse sabiedrībā, labu vēloši līdzjutēji. Hokejisti spēlē cienīgi, un viņiem ir daudz skatītāju. Mēs gribam pārņemt stafetes kociņu no viņiem futbolā un ieņemt šo nišu. Futbolam tas ir atbildīgs moments."

"Mēs jau tagad zinām Luksemburgu – esam pret viņiem spēlējuši, ar viņiem pēdējo astoņu gadu laikā visu laiku sastopamies atlases ciklos. Šī izlase acīmredzami aug. Ir futbolisti, kas naturalizējas, viņiem ir labi apstākļi, tā ir bagāta valsts. Futbols kā pats populārākais sporta veids Eiropā Luksemburgā strauji aug. Luksemburga, runājot futbola žargonā, nav "bulciņa", kuru būs viegli nokost. Ja kāds no spēlētājiem atbrauks un sajauks pretinieku, ar ko mēs spēlējam – Lihtenšteinu vai Luksemburgu, tad tas jau būs zaudējums. Pretinieks ir jāizzina - ja mēs pārzinām viņu, tad mēs esam jau soli priekšā. Manieres, pretinieka ieradumus, taktiku – tas ir jāzina ne tikai treneriem, bet arī spēlētājiem."

Uzticēsies pieredzei

"Neviens, pirms izlases mačiem nedrīkst gulēt dīvānā - katram spēlētājam ir jāstrādā, jāuzlabo sava kondīcija pirms izlases spēlēm. Var rasties jautājumi, kāpēc uz izlasi izsaukšu Laizānu, bet ne kādu citu no jaunajiem. Es uzskatu, ka rezultāts ir priekšplānā, tāpēc došu priekšroku potenciāliem, meistarīgiem, pieredzējušiem futbolistiem kā Laizāns, Verpakovskis, kuram varbūt gan pieredzes pagaidām ir mazāk, un citiem," sacīja Starkovs. "Tieši mūsu pieredzējušo spēlētāju raksturs spēlē pret Luksemburgu būs priekšplānā, lai panāktu pozitīvu rezultātu. Tāpat arī jauno spēlētāju maksimāls ieguldījums un iekļaušanās spēlē," piebilda Starkovs.

"Ir, protams, nelielas problēmiņas – kādu vajag nomierināt, kādu uzmundrināt, kādam dot padomu, bet daudz kontaktējos ar spēlētājiem un tas ir mūsu – treneru uzdevums tās atrisināt.Daži varbūt atbrauks noguruši, ar mikrotraumām uzreiz pēc otrās kārtas LMT Virslīgā. Tomēr svarīgi, lai pirmajā dienā treniņnometnē viņi pārorientētos no kluba problēmām un koncentrētos izlasei. Te svarīgi, lai spēlētāji ierastos ar lielu vēlmi un entuziasmu. Galvenais nevajag lēkt pāri savai galvai. Visiem, kurus izsaucu, es ticu – tie ir mūsu labākie spēlētāji. Principā pats labākais panākumu gūšanas veids ir iet soli pa solim. Nevajag pirmajā dienā atbraukt un skriet ar granātmetēju pret tanku. Katram jādara sava lieta, bet simtprocentīgi profesionāli. Mazi solīši pretī panākumiem – tas ir labākais panākumu gūšanas veids."

"Pati svarīgākā tagad ir pirmā spēle izbraukumā, pēc tam būs otrā spēle un tā būs svarīgākā pēc pirmās. Spēlētājiem izlasē ir iespēja nopelnīt savu reputāciju, kas sekos viņiem cauri visai karjerai. Naudas grūtībās klubi var iekļūt saistībā ar ekonomisko situāciju, bet, ja spēlētājam būs laba reputācija, tad viss pārējais sekos. Tāpēc izlases treniņnometnēm jābūt īpašām spēlētāja karjerā. Ir teiciens: "Izdari kas jādara un būs kam jābūt" (aut.tulkojums no krievu val.). Tomēr futbolā nekad nebūs tā, ka ir tikai uzvaras. Tāpēc uzsveru, ka futbolistiem ir jāizdara viss, lai uzvarētu. Ir jāizdara viss, kas ir mūsu spēkos, un tad skatītāji pie jebkura rezultāta aplaudēts – tāds varētu teikt ir mūsu mērķis."

Pilnu interviju ar Starkovu var izlasīt LFF.lv

  -3 [+] [-]

, 2009-03-10 20:33, pirms 16 gadiem
ar Luksemburgu izšķirošās?

 +16 [+] [-]

, 2009-03-10 20:34, pirms 16 gadiem
Visi gaida 6 punktus.
Ar kaadiem speeleetaajiem vinjs to panaak, man tas gandriiz vienalga.

  +5 [+] [-]

, 2009-03-10 20:36, pirms 16 gadiem
nu neticu ka tie kas tiks izsaukti ir labakie! Pieredze Verpakovskis, laizans, stepanovs, kolinko, astafjevs... utt, sen jau nav tie kas bija, ir tak daudz aizvietotaji,

  +5 [+] [-]

, 2009-03-10 20:46, pirms 16 gadiem
Cerams, ka atkal neteiks, ka LUX ir spēcīgs pretinieks utt.

     [+] [-]

, 2009-03-10 20:47, pirms 16 gadiem
roko rakstīja: nu neticu ka tie kas tiks izsaukti ir labakie! Pieredze Verpakovskis, laizans, stepanovs, kolinko, astafjevs... utt, sen jau nav tie kas bija, ir tak daudz aizvietotaji,
Vo vo Stepanovs jau nu vispār ir šausmīgs palicis...atcerēsimies viņa drausmīgās kļūdas aizsardzībā pagājušajā gadā šajā atlases ciklā ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-03-10 20:49, pirms 16 gadiem
bljaviens, ja nebuus Mihadjuks izsaukts tad es nez ... pedejas speles pat vairak nekaa paarliecinoshi... pret visiem Rangers Celtic utt

  +3 [+] [-]

, 2009-03-10 20:54, pirms 16 gadiem
Man jau šķiet, ka izšķirošās spēles ir jau aiz muguras

     [+] [-]

, 2009-03-10 20:55, pirms 16 gadiem
mrPO rakstīja: bljaviens, ja nebuus Mihadjuks izsaukts tad es nez ... pedejas speles pat vairak nekaa paarliecinoshi... pret visiem Rangers Celtic utt
Ja padomaa, tas ir atkariigs cik stabili pa virsliigu nemsies pasreizeejie izlases speeleetaaji. Galu galaa aizsardziibaa jokot nevar - tur speeleetaajiem jaasaprotas.

     [+] [-]

, 2009-03-10 20:59, pirms 16 gadiem
Galvanais lai Latvijas izlase neizspeelee kaadu joku 1. apriilii...

  +4 [+] [-]

, 2009-03-10 21:05, pirms 16 gadiem
Reali.. Būtu jāizsauc O. Laizans.. Mihadjuks.. Perepljotka, Cauņa.. Blanks.. Ne kkadi Verpīši, Koļinko, Stjopa.. JAunajiem būs spars spēlēt..
Soloņicins, Žigajevs u.c es domāju ka tie ir labākie LV futbolā nevis iepriekš minētie Verpji un CO.. reali ja netiek Spānijas 2.līgas kluba pamatā.. nu tad PIEDOD MAN..

  +5 [+] [-]

, 2009-03-10 21:13, pirms 16 gadiem
Jāņem Ņiživijs! Būs vismaz kāds, kas bumbu no soda laukuma izraida un labu pasiņu iedod
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-03-10 21:51, pirms 16 gadiem
es domaju ka Grebi ari vareja isaukt jo nav ne vainas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-03-10 22:47, pirms 16 gadiem
STARkovs ir lielisks psihologs un domāju, ka tas var krietni palīdzēt...un cerams, ka LUX nesagādās mums 1. aprīļa "joku"..
Un es jau sen vēlos aizbraukt uz DĀR un 2010 gadā būtu ideālākais variants, pēc krīzes

  +1 [+] [-]

, 2009-03-10 23:04, pirms 16 gadiem
ar starkovu uz DĀR netiksi! bet sastavs skiet masterboy normals, veel tik ljukanovs un surnins

     [+] [-]

, 2009-03-10 23:17, pirms 16 gadiem
roko rakstīja: ar starkovu uz DĀR netiksi! bet sastavs skiet masterboy normals, veel tik ljukanovs un surnins
uz Portugāli jau tikām
bet visnepatīkamāk ir ka "lielajam" grupas 3jniekam (Izreāla, Grieķija, Šveice) iznāca vien 1 punktu atņemt un divas spēles jau notika mājās..

  +1 [+] [-]

, 2009-03-10 23:21, pirms 16 gadiem
dzelzs rakstīja: STARkovs ir lielisks psihologs un domāju, ka tas var krietni palīdzēt...un cerams, ka LUX nesagādās mums 1. aprīļa "joku"..
Un es jau sen vēlos aizbraukt uz DĀR un 2010 gadā būtu ideālākais variants, pēc krīzes
Ja krīze būs beigusies.. Bēt nu pa DĀR tik jācer.. Vis jau nav mūsu rokās.. tagad varam tik, ja pretinieki nospēlē mums par labu..

ir daudz labu spēlētāju.. salīdzinoši labi.. Ir no kā izvēlēties..
Neliekas vairs ka Verpakovski vajadzētu likt pamatā.. Varētu Perepļotkinu vai Cauņu likt kā Fowarderu.. Klubos viņi ir tā spēlē'juši...
Gauraču jau to4 vairs nē.. Itālijas 4līga un pat sēž uz soliņa..

  +2 [+] [-]

, 2009-03-10 23:59, pirms 16 gadiem
Petrovič, mēs ticam Tev - tikai Tu spēj mūsu Nīderlandes lejasgala,Ukrainas vidusmēra, Krievijas 2.ešelona atraidītos spēlētājus izveidot par komandu ! Šitos "meistarus" ne Hidinks, ne Benitezs,ne Kapello labāk par Tevi nesaregulētu !
Veiksmi Tev !

     [+] [-]

, 2009-03-11 08:12, pirms 16 gadiem
murziks rakstīja: ar Luksemburgu izšķirošās?
Protams!! Kurš būs grupā pēdējais!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-03-11 08:14, pirms 16 gadiem
newage rakstīja: Jāņem Ņiživijs! Būs vismaz kāds, kas bumbu no soda laukuma izraida un labu pasiņu iedod
Man jau liekās ka hokeju izlase vinnētu tos tā saucāmos futbolistus!

     [+] [-]

, 2009-03-11 10:32, pirms 16 gadiem
izšķirošās tādā nozīmē, ka ja abas spēles nevinnē, visi vecie var reāli būt brīvi šogad no izlases.
Nu bet ja vinnē, paceļas tonusiņš un parādās kaut kādas izredzes...

  +1 [+] [-]

, 2009-03-11 11:22, pirms 16 gadiem
davai esam uzmaniigi.mees jau vienreiz "briesmiigi"lihtenshteinu "sitaam".......
starkova pensionaaru sastaavs.........es ieteiktu pagaidiit 28.03.
Jautaajums:kaa var likt izlases pamatsastaavaa tos vechus ,kuriem savos klubos nav nekaadas speelju prakses?
kameer muusu rezervisti atchohniisies,kur nokljuvushi,tikmeer liidz speeles beigaam buus kaadas min 10 un vismaz izliidzinaat arii neuspees.....un tad peecspeeles komenti:Apgaismojums bija slikts,neliidzens laukums,veejsh puuta ne no taas puses,bumba pa miikstu bija......utt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja