Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Liepājas audzēknis Tobers par maču Liepājā: "Bija māju sajūta, šī man bija īpaša spēle"

Agris Suveizda

Liepājas audzēknis Tobers par maču Liepājā: "Bija māju sajūta, šī man bija īpaša spēle"
Kristers Tobers. Foto: Sanita Sparāne/LFF

Latvijas futbola izlase šoreiz nesasniedza Baltijas kausa finālu, pusfinālā mājas spēlē Liepājā ar rezultātu 0:2 piekāpjoties Lietuvas valstsvienībai. Portāls Sportacentrs.com pēc mača aprunājās ar šīs spēles kapteini Kristeru Toberu.

"Pirmais puslaiks sanāca - spēlējām labi, kontrolējām bumbu. Arī otrajā puslaikā it kā kontrolējām spēli, bet tas neizdevās tāds, kādu vēlējāmies. Lietuvas momenti radās pēc mūsu pašu kļūdām, un viņi savas iespējas realizēja. Mēs līdz beigu trešdaļai tikām, bet patiešām bīstama momenta otrajā puslaikā nemaz nebija," teica Cīrihes "Grasshopper" centra aizsargs. "Skaidrs, ka pēc pirmajiem vārtiem spēles zīmējums mainījās. Lietuvieši vairāk iesēdās aizsardzībā un gaidīja mūsu kļūdas."

Pēc laba pirmā puslaika otrā spēles daļa tika sākta ar agri ielaistiem vārtiem, Andrejam Cigaņikam zaudējot bumbu pie sava soda laukuma un no vārtu priekšas pēc centrējuma iesitot Armandam Kučim. "Redzēju, ka Andrejam bija bumba un viņš bija sagriezies ar muguru pret pretinieku vārtiem. Gāju viņam palīgā, viņam bumba kaut kur pazuda, un es vairs nepaguvu atpakaļ pie sava spēlētāja – attiecīgi bumba man pārlidoja pāri galvai, un vārtus guva mans spēlētājs. Ja tagad tas būtu jādara vēlreiz, skaidrs, ka es palīgā Andrejam neietu, bet, paskatoties video, varbūt būs redzams un saprotams drusku labāk. Otrajos vārtos bija pretuzbrukums – pazaudējām bumbu vidusdaļā, pretinieku spēlētājs nospēlēja individuāli ļoti labi, iegāja vidū un trāpīja tālajā stūrī."

Klubā jau ne pirmo sezonu spēlējis kā centra aizsargs, izlasē Tobers līdz šim turpināja spēlēt centra pussarga pozīcijā. Šodien gan viņš bija centra aizsargu trijniekā ar Kasparu Dubru un Raivi Jurkovski, turklāt – kreisā centra aizsarga lomā: "Tajā pozīcijā tiku iespēlēts no pirmās dienas. Ar to kreiso kāju nekādas burvestības man nav jāveic – ja jāiedod desmit metru piespēle ar kreiso kāju, tad profesionālam futbolistam to vajadzētu prast izdarīt. Skaidrs, ka pretinieki varbūt neļauj saņemt bumbu ar labo kāju, ar kuru varētu vieglāk samainīt malu, bet visādi citādi jau nekas nemainās, vai esmu kreisais vai labais centra aizsargs, un lielas problēmas man tas nesagādā." Marta nometnē nespēlējis savainojuma dēļ, šodien Tobers laukumā atkal devās ar kapteiņa apsēju, tomēr par pilnvērtīgu kapteini Paolo Nikolato vadībā sevi vēl nedēvē: "Domāju, ka oficiālas vēlēšanas veiksim pirms Nāciju līgas, kad būsim pilnākā sastāvā."

Pamatsastāvā Liepājā devās trīs Liepājas futbola audzēkņi (neskaitot Dmitriju Zelenkovu, kurš arī pabijis "Metalurga" sistēmā), bet vēl divi gāja uz maiņu. Viens no viņiem ir arī Tobers, kurš Liepājā nebija spēlējis kopš 2019. gada: "Godīgi sakot, vakar atceroties un izstaigājot stadionu, viss arī ir palicis tā, kā bija agrāk. Arī ģērbtuvē tie paši skapīši. Bija māju sajūta – varēja atbraukt daudz draugu, pirmoreiz pa daudziem gadiem uz izlases spēli varēja atbraukt ģimene, satiku tuvos. Šī man bija īpaša spēle. Vienas spilgtākās atmiņas no šā stadiona man nav, bet laikam jau varētu izcelt Eirokausus, kad mūs atbalstīja daudz liepājnieku, - neizšķirts mājās pret baltkrieviem [Minskas "Dinamo"], pēc tam viņus uzvarot izbraukumā. Arī uzvaru sērija Gordona Janga vadībā. Ar Raivi [Jurkovskis] un Mārtiņu [Ķiguru] šeit piedzīvojām daudz pozitīvu mirkļu – vakar pastaigājot pa šejieni, bija pozitīvi to visu atcerēties."