Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Ar Miksones 2+1 prēmijām nepietiek – Latvija atlasi sāk ar rezultatīvu neveiksmi

Agris Suveizda

Ar Miksones 2+1 prēmijām nepietiek – Latvija atlasi sāk ar rezultatīvu neveiksmi
Karlīna Miksone. Foto: LFF

Ar zaudējumu septiņu vārtu spēlē C līgas un 2025. gada Eiropas čempionāta atlasi sākusi Latvijas sieviešu futbola izlase, kas LNK Sporta parkā Rīgā ieguva agru vadību, tomēr ar rezultātu 3:4 piekāpās Ziemeļmaķedonijai.

• Latvija lieliski sāka spēli, jau 7. minūtē izvirzoties vadībā – Miksone aizmuka pa kreiso malu un ar labo kāju trāpīja tālajā apakšējā stūrī (1:0).

• Prieki gan nebija ilgi, un 32. minūtē ļoti neveiksmīgā veidā rezultāts jau bija 1:3 – 17. minūtē izlīdzinājumu ar tālsitienu un rikošetu pret Paulu Liniņu panāca Gentjana Roči, 25. minūtē pēc stūra sitiena savos vārtos bumbu ievirzīja Anastasija Ročāne, bet 32. minūtē Nataša Andonova iesita pa taisno no stūra karodziņa.

• Uzreiz pēc pirmajiem ielaistajiem vārtiem Miksone gandrīz atguva vadību, taču līdz pirmo vārtu kopijai pietrūka vienīgi noslēguma – šoreiz vārtsardze ar kāju atvairīja Karlīnas sitienu.

• Otrajā puslaikā Latvija divreiz pietuvojās līdz minimumam, Anastasijai Poļuhovičai gūstot pirmos un Miksonei - otros vārtus mačā, un kompensācijas laikā arī bija izcila iespēja izraut neizšķirtu - pēc stūra sitiena un Poļuhovičas sitiena viešņas izglābās uz vārtu līnijas.

• Otrdien Latvija viesosies Moldovā, kas šovakar ar 0:2 piekāpās Slovēnijā.

• "Euro 2025" finālturnīrā Šveicē piedalīsies 16 izlases. Astoņas ceļazīmes pienāksies A līgas stiprākajām komandām, bet pārējās septiņas ceļazīmes tiks dalītas pārspēlēs.

• C līgā piedalās 19 izlases piecās grupās. Katras grupas uzvarētāja iekļūs B līgā, visu grupu uzvarētājas un arī trīs no piecām otro vietu ieguvējām iekļūs "Euro 2025" pārspēlēs.

• Neilgi pirms turnīra sākuma LFF valde pieņēma lēmumu sieviešu izlasi prēmēt ar 20 tūkstošiem eiro par katru uzvaru, kā arī piešķirt 30 tūkstošus, ja izdosies kvalificēties pārspēlēm.

Latvija – Ziemeļmaķedonija 3:4 (1:3).
Vārti: Miksone 7', 76', Poļuhoviča 63' – Roči 17', Ročāne 25' (s.v.), Andonova 32', Milčevska 69'.
Brīdinājumi: Vainere, Voitāne - Nikolovska.
Latvija: Ņesterova – Liniņa, Ročāne, Vainere, Voitāne – Gornela (Čemirtāne 88'), Valaka (Suvitra 67') – Ševcova, Zaičikova, Poļuhoviča – Miksone.
Galvenā tiesnese: Luvīsa Jūhansone (Zviedrija).

Kalendārs

DatumsSpēleRez.
05.04.Latvija-Ziemeļmaķedonija3:4
09.04.Moldova-Latvija18.00
31.05.Slovēnija-Latvija
04.06.Latvija-Slovēnija
12.07.Ziemeļmaķedonija-Latvija
16.07.Latvija-Moldova

  +1 [+] [-]

, 2024-04-05 19:36, pirms 4 nedēļām
Lai kāda mums izlase, bet tomēr tā ir pelnījusi pirmsspeles rakstu šajā portālā!

  +1 [+] [-]

, 2024-04-05 19:45, pirms 4 nedēļām
Papildinot rakstu, tad tās 8 izlases no C līgas pārspēlu pirmajā kārtā tiksies ar A līgas grupu trešo un ceturto vietu ieguvējām. Manuprāt, Nāciju līgas izspēles izveidošana kopā ar Eiropas čempionāta kvalifikāciju, ir loti pareizs solis. Nav Francijai vai Spanijai jāspēlē ar Latviju, sieviešu futbolā nebūs, ka nosacītā Kazahstāna uzvar Dāniju, kā tas notika EURO 2024 kvalifikācijā vīriešiem. Vienīgais, kas neliekas pareizi, ka C līgas komandām pārspēlēs jāspēlē ar A līgas izlasēm. Tur taču būs lielas sagrāves. Nāciju līgas pirmajā sezona dāmām bija pārspēles starp A un B, kā arī B un C līgu komandām. Nevienā pāri neuzvarēja komanda no zemākas līgas, vēl vairāk - tikai 2 pāros no 7 bija intriga, nevis sagrāves gan konkrētās spēlēs, gan 2 spēļu summā.

     [+] [-]

, 2024-04-05 22:55, pirms 4 nedēļām
3 goli savos vārtos , ko var gribēt