Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Ļubšis nepiekrīt Paharam: "Kalons nav Lietuvas izlases līderis"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ļubšis nepiekrīt Paharam: "Kalons nav Lietuvas izlases līderis"
Virginijus Ļubšis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Jau piektdienas vakarā principiāls duelis futbolā - Latvija pret Lietuvu Rīgā, "Skonto" stadionā, PK2014 kvalifikācijas turnīra ietvaros. Pirms mača aicinājām uz sarunu Rīgas "Daugavas" lietuviešu treneri Virginiju Ļubši izteikties par izredzēm un noskaņojumu Lietuvas izlasē.

Kāda varētu būt spēle?
Izteikta favorīta nav, tomēr, ja skatāmies uz sastāviem, Lietuvai būtu jāuzvar. Tomēr galu galā viss tāpat būs atkarīgs no komandu pašatdeves. Lietuvai ir iespēja revanšēties par to 0:5 zaudējumu Latvijai Baltijas līgā - toreiz Lietuvas spēlētāji ilgi nevarēja atiet no šīs neveiksmes. Domāju, viņi gribēs pierādīt, ka šis 0:5 bija nejaušība. Visādi citādi, domāju, izteikta favorīta nav, komandas ir līdzīgas, un abām tām šajā turnīra fāzē šī savstarpējā spēle ir tā svarīgākā, jo tas būs kas vairāk par parastu spēli. Nevis spēle par trim punktiem, bet spēle par savas valsts godu. Jābūt interesanti.

Cik stabils ir Lietuvas izlases trenera krēsls, ņemot vērā neveiksmīgo ciklu un arī zaudējumu pēdējā pārbaudes mačā Luksemburgā (1:2)?
Domāju, ka Lietuvas Futbola federācija viņam uzticējusi pilnu šo ciklu, tādējādi uzskatu, ka šo ciklu viņš novadīs līdz galam. Kas būs tālāk? Par to grūti spriest, jo jāskatās, kādi būs rezultāti.

Varat īsumā noraksturot, kādā stilā spēlē Lietuvas izlase?
Lietuvai tagad ir divi labi uzbrucēji - Šerns un Matulevičs. Ir labi un ātri malējie pussargi, kuri var izšķirt spēles likteni. Ir interesanti spēlētāji, kas var noslēgt uzbrukumu. Manuprāt, tas, kas Lietuvas izlasei trūkst, ir radošums laukuma centrā - tā ir komandas vājākā vieta. Nav tāda spēlētāja, kas varētu ar slēptu piespēli izvest kādu viens pret vienu vai vismaz ar kvalitatīvu piespēli izvirzīt labā pozīcijā malējos pussargus. Šādu spēlētāju Lietuvai šobrīd nav. Agrāk gan bija - Vencevičs, Matulevičs, Ražanausks, Šembers. Vārtsarga pozīcija ir laba. Aizsardzība... nezinu, kādu virknējumu treneris tagad izvēlēsies, taču arī aizsardzība nav tā sliktākā.

Latvijas izlases treneris žurnālistiem sacīja, ka Lietuvas izlases līderis un spēlētājs, ap kuru veidojas visa spēle, ir Mindaugs Kalons. Jūs piekrītat šādam spriedumam?
Nezinu, kādā veidā Latvijas izlases treneris izsprieda, ka Kalons ir līderis... Kalons pēdējo pusgadu ir labi aizvadījis Azerbaidžānā un pēc trīs gadu pārtraukuma tika iekļauts Lietuvas izlasē. Taču nedomāju, ka viņš ir komandas līderis. Ir citi spēlētāji, kas ir vairāk pieredzējuši un var būt līderi. Bet Kalons, protams, ir labs spēlētājs un neko sliktu par viņu nevaru teikt. Un tas ir Latvijas trenera viedoklis - viņam labāk redzams.

Kā Jūs uzskatāt - vai Rīgas "Daugavas" aizsargs Borovskis tiks iekļauts Lietuvas izlases sākumsastāvā?
Nezinu. Pēdējā mačā pret Luksemburgu viņš bija sākumsastāvā, Lietuva bija vadībā ar 1:0, taču viņu nomainīja... Ir tai pozīcijā Mikoļūns no Ukrainas Premjerlīgas kluba "Sevastopol", arī malējais pussargs Deivids Česnausks, kuru var ielikt tai pozīcijā, tāpat Zviedrijas augstākajā līgā spēlējošo Andriuškeviču. Uz malējām pozīcijām ir 5-6 spēlētāji, tāpēc grūti teikt, vai Borovskis iekļūs sākumsastāvā. Visu izšķirs pēdējie treniņi.

Kāda ir Jūsu rezultāta prognoze?
Protams, gribētos, lai mūsu Lietuvas izlase uzvar, taču, domāju, būs neizšķirts. Lieku uz 1:1.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-09-04 22:40, pirms 11 gadiem
ahā, tātad mūsējiem ir izredzes, ja reiz leišiem arī problēmas laukuma centrā! par lielu Latviju un piektdien īsta Latvijas-Lietuvas diena - no sākuma EČ basis, bet pēc tam uz Skonto stadionu!!

  +1 [+] [-]

, 2013-09-04 22:40, pirms 11 gadiem
zaagis rakstīja: Nu ko 5dien jaauzvar Basketbols un Futbols!!! Par Lielu Latviju!!!
Tieši tā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-05 05:48, pirms 11 gadiem
Būtu prieks ,ja ieliktu mēs leišiem ,laigan šaubos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja