Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

LFF prezidents: "Esam apmierināti ar Kazakeviča uzņemto vektoru"

Rolands Eliņš

LFF prezidents: "Esam apmierināti ar Kazakeviča uzņemto vektoru"
Vadims Ļašenko. Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko sarunā ar futbola žurnālistu Edmundu Novicki atskatījās uz Latvijas izlases sniegumu "Euro 2024" kvalifikācijas cikla ievadā un atteicās pievērsties jautājumam par galvenā trenera iespējamo nomaiņu, sakot, ka šobrīd nav korekti apspriest šādu iespēju, turklāt viņš ir apmierināts ar Daiņa Kazakeviča vadītās izlases uzņemto virzienu. "Uzvaras būs," pārliecināts bija Ļašenko.

"Uzreiz norādīšu, ka no manas puses nebūtu korekti tagad komentēt, ko par Zjuzina un Šteinbora lietu pateica vai nepateica Dainis Kazakevičs," uz jautājumu par Latvijas izlases galvenā trenera atteikšanos publiski paskaidrot abu minēto spēlētāju neizsaukšanu uz jūnija spēlēm atbildēja LFF prezidents. Kā jau iepriekš ziņoja portāls Sportacentrs.com, Artūrs Zjuzins un Pāvels Šteinbors no marta izlases spēlēm kopā ar pārējo komandu neatgriezās, jo pārkāpa izlases iekšējo kodeksu, proti, pārmērīgi lietoja alkoholu.

"Varu izteikties toties par pašu futbolistu rīcību - tāda noteikti nav pieņemama izlases nometnes laikā, kad tu pārstāvi savu valsti," sacīja Ļašenko. "Mēs jau tāpat esam maza valsts, kurai, lai varētu cīnīties par punktiem spēlēs pret lielākām izlasēm, ir jābūt maksimāli gatavai un jāievēro disciplīna, jābūt labai fiziskajai gatavībai un jāievēro trenera taktika. Protams, bija jābūt reakcijai no treneru korpusa, un, manuprāt, tāda arī sekoja."

Latvijas izlasei pagaidām punktus "Euro 2024" kvalifikācijā nav izdevies gūt - visās trīs spēlēs zaudēts ar vienu vārtu starpību. Ļašenko norādīja, ka šīs spēles tāpat apliecinājušas, ka konkurentiem nepieciešams rēķināties ar Latvijas izlasi kā vērā ņemamu pretinieci: "Tāpēc esmu pozitīvi noskaņots par turpmāko kvalifikācijas ciklu."

Trīs zaudējumi trīs spēlēs, pēdējā uzvara pamatlaikā gūta nu jau vairāk nekā pirms gada (2022. gada 14. jūnijā Nāciju līgā pret Lihtenšteinu) - tas iepriekšējā gadā sakrāto piecu uzvaru sēriju atstājis pagātnē un loģisks ir jautājums LFF prezidentam par galvenā trenera Kazakeviča amata drošību.

"Kazakevičam līgums ar izlasi ir līdz 2024. gada beigām, un nebūs korekti šobrīd runāt par līguma pārtraukšanas iespēju," sacīja Ļašenko. "Turklāt vēl kvalifikācijas cikla vidū. Principā esam apmierināti ar trenera uzņemto vektoru. Jā, esam pēdējā vietā grupā, taču redzējām aizvadītās spēles, redzējām, ka cīnījāmies par punktiem ar uz papīra daudz spēcīgākām komandām. Uzskatu, ka esam uz pareizā ceļa un ka noteikti uzvaras būs."

Lai arī pirms dažiem gadiem LFF plānos izskanēja, ka tiek tēmēts uz "Euro 2024" finālturnīru, pirms šī cikla konkrēts uzdevums (finālturnīrs? 3. vieta grupā? Nepalikšana pēdējiem?) Latvijas izlasei netika nosprausts. Ļašenko piekrita, ka publiski izteikts konkrēts mērķis šoreiz izpalika: "Taču mums komandā ir iekšējs sapnis - tikt uz finālturnīru. Un ir arī vēlme - nepalikt pēdējā vietā grupā. Manuprāt, tas ir mūsu spēkos, un tas arī šajā situācijā būtu jāuzskata, kā sava veida sasniegums. Tas ir izrunāts ar komandu, un visi to ļoti labi saprot."

Latvijas izlases nākamās spēles šogad

DatumsPretinieceVietaTurnīrs
08.09.HorvātijaViesosEuro 2024 atlase
11.09.VelsaMājāsEuro 2024 atlase
12.10.ArmēnijaMājāsEuro 2024 atlase
15.10.TurcijaViesosEuro 2024 atlase
18.11.HorvātijaMājāsEuro 2024 atlase
21.11.PolijaViesosPārbaudes spēle

D grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Turcija32015:56
2.Armēnija32017:56
3.Velsa31114:54
4.Horvātija21103:14
5.Latvija30033:60
1 2 44 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2023-07-04 15:25, pirms gada
tu ari esi jocigs kad bus uzvaras tad kvalifikacijas speles bus beigusas parejiem jau ir punkti bet kazam vel pa nullem

  -2 [+] [-]

, 2023-07-04 15:46, pirms gada
Jo vektorā ir spēks!

  +2 [+] [-]

, 2023-07-04 17:04, pirms gada
skonto1233@inbox.lv rakstīja: tu ari esi jocigs kad bus uzvaras tad kvalifikacijas speles bus beigusas parejiem jau ir punkti bet kazam vel pa nullem
Ir jābūt īpaši aprobežotam, lai domātu, ka ar esošo spēlētāju kvalitāti ir iespējams tikt uz kādu finālturnīru. Esam izteikti grupas pastarīši. Nebūs neviena spēle šinī ciklā, kur bukmeikeri dos Latvijai lielāku iespēju uzvarēt nekā pretiniekiem. Ir jāuzlabo spēle un jācīnās spēlējot sakarīgu futbolu, kas arī tiek darīts. Tupa autobusa parkošana, kā darīja iepriekšējie treneri, lai tikai dabūtu kaut kādu punktu ir ceļš, kā Latvija iebrauca pagrabā. Dainis ir izveidojis skatāmu modeli izlasē, kur var iet uz spēlēm un nekaunēties par spēles manieri.

  +2 [+] [-]

, 2023-07-04 17:08, pirms gada
vektoru!!!
labi notroļļoja🤣🤣🤣

  +3 [+] [-]

, 2023-07-04 17:18, pirms gada
PatiesiObjektivais rakstīja: Ir jābūt īpaši aprobežotam, lai domātu, ka ar esošo spēlētāju kvalitāti ir iespējams tikt uz kādu finālturnīru. Esam izteikti grupas pastarīši. Nebūs neviena spēle šinī ciklā, kur bukmeikeri dos Latvijai lielāku iespēju uzvarēt nekā pretiniekiem. Ir jāuzlabo spēle un jācīnās spēlējot sakarīgu futbolu, kas arī tiek darīts. Tupa autobusa parkošana, kā darīja iepriekšējie treneri, lai tikai dabūtu kaut kādu punktu ir ceļš, kā Latvija iebrauca pagrabā. Dainis ir izveidojis skatāmu modeli izlasē, kur var iet uz spēlēm un nekaunēties par spēles manieri.
Ja tu šo teiktu pēc spēles ar Turciju, varētu vēl piekrist. Pret armēņiem skatāmība bija turpat kur agrāk. Arī Nāciju līgas izskaņā sniegums vairāk atgādināja to, kas bija Dainim uzsākot gaitas pie izlases stūres. Dainis pie izlases jau ir diezgan ilgi - zināmai stabilitātei tā kā pa šo laiku bija jārodās. Un varēja Ļašenko pajautāt citu lietu. Kā tas nākās, ka izlases galvenais treneris pirms cikla intervijā norādīja, ka cikls ir kā gatavošanās C līgai. Kopš kura laika Nāciju līga ir prioritārais turnīrs? Un uzstādītais paša Daiņa mērķis ir pārspēt Armēniju grupā. Kādas būs sekas, ja nepārspēs? Ar pāris iepriekšējiem treneriem ne Ļašenko, ne priekšgājēji nebija tik saudzīgi.

     [+] [-]

, 2023-07-04 17:18, pirms gada
Kazakevičs uzņem vektoru un fani piepilda sektorus.

  +3 [+] [-]

, 2023-07-04 17:23, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Ja tu šo teiktu pēc spēles ar Turciju, varētu vēl piekrist. Pret armēņiem skatāmība bija turpat kur agrāk. Arī Nāciju līgas izskaņā sniegums vairāk atgādināja to, kas bija Dainim uzsākot gaitas pie izlases stūres. Dainis pie izlases jau ir diezgan ilgi - zināmai stabilitātei tā kā pa šo laiku bija jārodās. Un varēja Ļašenko pajautāt citu lietu. Kā tas nākās, ka izlases galvenais treneris pirms cikla intervijā norādīja, ka cikls ir kā gatavošanās C līgai. Kopš kura laika Nāciju līga ir prioritārais turnīrs? Un uzstādītais paša Daiņa mērķis ir pārspēt Armēniju grupā. Kādas būs sekas, ja nepārspēs? Ar pāris iepriekšējiem treneriem ne Ļašenko, ne priekšgājēji nebija tik saudzīgi.
Uzvarēt C līgu ir vieglāk kā tikt starp 2 labākajām izlasēm šajā grupā!

Three of the 24 places at UEFA EURO 2024 will be determined by play-off spots via the 2022/23 UEFA Nations League, as per the regulations.

Twelve teams will be selected based on their performance in the 2022/23 Nations League – nominally the group winners of Leagues A, B and C, but if they have already qualified they will be replaced by the next best-ranked team in their league. If there are not enough non-qualified teams in the same league, then it filters down to the next league, finishing with League D.

     [+] [-]

, 2023-07-04 17:30, pirms gada
datmons rakstīja: Uzvarēt C līgu ir vieglāk kā tikt starp 2 labākajām izlasēm šajā grupā!

Three of the 24 places at UEFA EURO 2024 will be determined by play-off spots via the 2022/23 UEFA Nations League, as per the regulations.

Twelve teams will be selected based on their performance in the 2022/23 Nations League – nominally the group winners of Leagues A, B and C, but if they have already qualified they will be replaced by the next best-ranked team in their league. If there are not enough non-qualified teams in the same league, then it filters down to the next league, finishing with League D.
Mēs nevarējām D līgu uzvarēt, jo nomuģijām pēdējās 2 spēlesun gandrīž izlaidām arī uzvaru grupā un tu gaidi, ka uzvarēsim C līgā grupu? Nesmīdini. Un gatavojamies C līgai dodot spēlēt Ošiem un citiem draugiem, kas pat Virslīgā sēž uz beņķa? Vai loģiskāk nebūtu iespēlēt gados jaunākus, bet ar spēļu praksi - lai netrīc kājas, kad nonāk futbola stadionā nevis kartupeļu laukā?

  +3 [+] [-]

, 2023-07-04 17:32, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Mēs nevarējām D līgu uzvarēt, jo nomuģijām pēdējās 2 spēlesun gandrīž izlaidām arī uzvaru grupā un tu gaidi, ka uzvarēsim C līgā grupu? Nesmīdini. Un gatavojamies C līgai dodot spēlēt Ošiem un citiem draugiem, kas pat Virslīgā sēž uz beņķa? Vai loģiskāk nebūtu iespēlēt gados jaunākus, bet ar spēļu praksi - lai netrīc kājas, kad nonāk futbola stadionā nevis kartupeļu laukā?
Nav svarīgi kā tu uzvari, bet galvenais, ka uzvari!

D līgas uzvara iet Euro 2024 kontekstā, bet

The 2024–25 UEFA Nations League will be partially linked with European qualification for the 2026 FIFA World Cup. The twelve qualifying group runners-up and the four best-ranked Nations League group winners who are not qualifying group winners or runners-up will be drawn into four play-off paths of single-leg semi-finals and single-leg finals to determine the last four UEFA teams to qualify for the World Cup.[7]

Būsim godīgi- ar pašreizējiem resursiem ir labi, ka vismaz kādas cerības tiek dotas lielo turnīru kontekstā!

     [+] [-]

, 2023-07-04 17:35, pirms gada
datmons rakstīja: Nav svarīgi kā tu uzvari, bet galvenais, ka uzvari!

D līgas uzvara iet Euro 2024 kontekstā, bet

The 2024–25 UEFA Nations League will be partially linked with European qualification for the 2026 FIFA World Cup. The twelve qualifying group runners-up and the four best-ranked Nations League group winners who are not qualifying group winners or runners-up will be drawn into four play-off paths of single-leg semi-finals and single-leg finals to determine the last four UEFA teams to qualify for the World Cup.[7]
Diemžēl, ir svarīgi, jo uzvara D līgā būtu devusi minimālu cerību braukt uz Čempi. Un izlaista, vāja uzvara liecina par komandas briedumu un sagatavotību. Ja tu mocies pagrabā par, kādu uzvaru tu sapņo nākamajā solī? Rēķini, ja mēs izlaidām pret turkiem un pret armēņiem spēlējām veco, labo - nespējam padot 2 piespēles - uz tiem pašiem armēņiem varam uzrauties arī C līgā. C līgā, protams, nebūs Holandes, tie paši turki, bet tur būs pilns ar armēņu kalibra komandām un mēs tik un tā būsim vieni no pastarīšiem.

  -1 [+] [-]

, 2023-07-04 17:38, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Ja tu šo teiktu pēc spēles ar Turciju, varētu vēl piekrist. Pret armēņiem skatāmība bija turpat kur agrāk. Arī Nāciju līgas izskaņā sniegums vairāk atgādināja to, kas bija Dainim uzsākot gaitas pie izlases stūres. Dainis pie izlases jau ir diezgan ilgi - zināmai stabilitātei tā kā pa šo laiku bija jārodās. Un varēja Ļašenko pajautāt citu lietu. Kā tas nākās, ka izlases galvenais treneris pirms cikla intervijā norādīja, ka cikls ir kā gatavošanās C līgai. Kopš kura laika Nāciju līga ir prioritārais turnīrs? Un uzstādītais paša Daiņa mērķis ir pārspēt Armēniju grupā. Kādas būs sekas, ja nepārspēs? Ar pāris iepriekšējiem treneriem ne Ļašenko, ne priekšgājēji nebija tik saudzīgi.
Īsa atmiņa tad Tev. Pie iepriekšējiem treneriem spēles pat nebija iespējams paskatīties, ja nebija noslieces uz sevis mocīšanu. Pēdējā laikā nevienu spēli neesmu izslēdzis pirms beigām ārā.

Jā, pret Armēniju spēle nebija tā labākā. Varbūt bija krietna daļa vainas trenerim, ka nespēja noskaņot pēc Turcijas spēles, bet nezinu vai citi to būtu izdarījuši labāk.

Sastāva izvēle viennozīmīgi Dainim ir labākā no visiem pēdējiem treneriem. Tiek paņemti jauni spēlētāji, netiek saukti veci uzvārdi. Visi savu vietu nopelna. Un arī savu izraidīšanu daži kadri arī nopelnījuši. Uzskatu, ka dēļ normālas kultūras ieviešanas vien Dainis ir pelnījis turpināt darbu. Rezultāti bez normālas viduslīnijas tāpat nebūs tuvākajos gados un tur var ņemt kādu treneri grib, nekas nemainīsies.

  +2 [+] [-]

, 2023-07-04 17:38, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Diemžēl, ir svarīgi, jo uzvara D līgā būtu devusi minimālu cerību braukt uz Čempi. Un izlaista, vāja uzvara liecina par komandas briedumu un sagatavotību. Ja tu mocies pagrabā par, kādu uzvaru tu sapņo nākamajā solī? Rēķini, ja mēs izlaidām pret turkiem un pret armēņiem spēlējām veco, labo - nespējam padot 2 piespēles - uz tiem pašiem armēņiem varam uzrauties arī C līgā. C līgā, protams, nebūs Holandes, tie paši turki, bet tur būs pilns ar armēņu kalibra komandām un mēs tik un tā būsim vieni no pastarīšiem.
Ļoti ceru, ka pēdējās divas spēles nebūs paralēlā pārnese uz C līgu, bet gan tas būs pavisam cits līmenis!

  +1 [+] [-]

, 2023-07-04 17:39, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Mēs nevarējām D līgu uzvarēt, jo nomuģijām pēdējās 2 spēlesun gandrīž izlaidām arī uzvaru grupā un tu gaidi, ka uzvarēsim C līgā grupu? Nesmīdini. Un gatavojamies C līgai dodot spēlēt Ošiem un citiem draugiem, kas pat Virslīgā sēž uz beņķa? Vai loģiskāk nebūtu iespēlēt gados jaunākus, bet ar spēļu praksi - lai netrīc kājas, kad nonāk futbola stadionā nevis kartupeļu laukā?
Ošs RFSā ir uzkonkurējis Jagodinski. Tieši viņam deva spēlēt svarīgo maču pret Riga.

  +3 [+] [-]

, 2023-07-04 17:46, pirms gada
PatiesiObjektivais rakstīja: Īsa atmiņa tad Tev. Pie iepriekšējiem treneriem spēles pat nebija iespējams paskatīties, ja nebija noslieces uz sevis mocīšanu. Pēdējā laikā nevienu spēli neesmu izslēdzis pirms beigām ārā.

Jā, pret Armēniju spēle nebija tā labākā. Varbūt bija krietna daļa vainas trenerim, ka nespēja noskaņot pēc Turcijas spēles, bet nezinu vai citi to būtu izdarījuši labāk.

Sastāva izvēle viennozīmīgi Dainim ir labākā no visiem pēdējiem treneriem. Tiek paņemti jauni spēlētāji, netiek saukti veci uzvārdi. Visi savu vietu nopelna. Un arī savu izraidīšanu daži kadri arī nopelnījuši. Uzskatu, ka dēļ normālas kultūras ieviešanas vien Dainis ir pelnījis turpināt darbu. Rezultāti bez normālas viduslīnijas tāpat nebūs tuvākajos gados un tur var ņemt kādu treneri grib, nekas nemainīsies.
Par kādiem nopelniem izlasē šobrīd tiek ņemti, piemēram, Ošs un Stuglis, kas klubā ir rezervisti?
Par izraidīšanu pilnīgi piekrītu - ja var tā nokosties, ka netiec līdz lidenei - sēdi mājās. Tiesa neatbalstu Daiņa divkosību, kas pēc skandāla skaidri pateica - ja nepaņemšu visus jautājumus man. Nepaņēma un atkal ne uz vienu jautājumu neatbild.
Un par pašu spēli. No pēdējām 5 oficiālajām spēlēm par labām var nosaukt 2. Ar Tur un Vel. Spēles ar Arm, Mol un And bija viss kā pirms 3-4 gadiem. Turklāt, ja Dainis neprata motivēt pret Mol un And - tas ir ļoti liels akmens viņa dārziņā. Uzvaras šajās spēlēs būtu ļāvušas uzvarēt D līgu un teorijā cerēt uz vietu čempī + augstāku vietu grozos uz šo kvali, tātad teorijā ņemamākus pretiniekus. Ja treneris nespēj motivēt - tātad viņš neizdara savu darbu līdz galam.
Turpinot par oficiālām spēlēm. Ir bēdīga tendence - pret nosacīti top komandām spēlējam smuki. Pret savu kalibru vai nedaudz zemākām, vai nedaudz jaudīgākām - spēle pazūd. Atkal stāsts par to, ka treneris neprot no komandas izspiest maksimumu, jo loģiskāk būtu otrādi - savu "līmenim" sitamies un kožam, pret stiprajiem - kā sanāks. Arī C līgā, kas Dainim ir prioritārs, būs mazāk grandu un vairāk to, kas ir nedaudz virs mums vai turpat kur mēs. Tad gatavoties 6 bezzobainām a' la Armēnija spēlēm?

  +2 [+] [-]

, 2023-07-04 17:52, pirms gada
PatiesiObjektivais rakstīja: Ošs RFSā ir uzkonkurējis Jagodinski. Tieši viņam deva spēlēt svarīgo maču pret Riga.
Un pret Jelgavu palika uz beņķa nākamajā spēlē. No šīs sezonas 20 spēlēm Mārcis 10 ir pavadījis uz beņķa. Pirms izlases pauzes bija gan 90 minūšu mači, gan tādi, kur sēdēja vai spēlēja mazāk, kā 30 minūtes. Un, kad izsauca uz Velsas spēli viņš bija tīrs soliņa spēlētājs.
Par to izkonkurēšanu nebūtu drošs, jo mačā, kuru izlaida Ošs, Jagodinskim 90 minūtes.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-04 17:58, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Par kādiem nopelniem izlasē šobrīd tiek ņemti, piemēram, Ošs un Stuglis, kas klubā ir rezervisti?
Par izraidīšanu pilnīgi piekrītu - ja var tā nokosties, ka netiec līdz lidenei - sēdi mājās. Tiesa neatbalstu Daiņa divkosību, kas pēc skandāla skaidri pateica - ja nepaņemšu visus jautājumus man. Nepaņēma un atkal ne uz vienu jautājumu neatbild.
Un par pašu spēli. No pēdējām 5 oficiālajām spēlēm par labām var nosaukt 2. Ar Tur un Vel. Spēles ar Arm, Mol un And bija viss kā pirms 3-4 gadiem. Turklāt, ja Dainis neprata motivēt pret Mol un And - tas ir ļoti liels akmens viņa dārziņā. Uzvaras šajās spēlēs būtu ļāvušas uzvarēt D līgu un teorijā cerēt uz vietu čempī + augstāku vietu grozos uz šo kvali, tātad teorijā ņemamākus pretiniekus. Ja treneris nespēj motivēt - tātad viņš neizdara savu darbu līdz galam.
Turpinot par oficiālām spēlēm. Ir bēdīga tendence - pret nosacīti top komandām spēlējam smuki. Pret savu kalibru vai nedaudz zemākām, vai nedaudz jaudīgākām - spēle pazūd. Atkal stāsts par to, ka treneris neprot no komandas izspiest maksimumu, jo loģiskāk būtu otrādi - savu "līmenim" sitamies un kožam, pret stiprajiem - kā sanāks. Arī C līgā, kas Dainim ir prioritārs, būs mazāk grandu un vairāk to, kas ir nedaudz virs mums vai turpat kur mēs. Tad gatavoties 6 bezzobainām a' la Armēnija spēlēm?
Ošs nospēlēja stabili savas spēles un dod vēl iespēju tālajiem autiem uzbrukumā. Uzskatu, ka pilnībā attaisnoja savu vietu izlasē. Par Stugli gan nezinu, kā attaisnot. Bet ja man prasa, ko likt vietā, tad arī nav īsti atbildes. Kurš Tavuprāt spētu kaut cik pavilkt izlases līmeni? Balodis pēc drausmīgās debijas nākamās spēles nospēlēja cienījami ar minimālām kļūdām. Bet kas tālāk ir rindā uz centra aizsarga vietu? Īsti neviens nenāk prātā.

Domāju, ka atšķirība ir tajā, ka top izlases vienkārši negatavojas pret Latviju, jo zina, ka uzvarēs tikai ar spēlētāju kvalitātes pārākumu. Mazās vairāk sagatavojas un līdz ar to Latvijas spēles plāns tiek vairāk jaukts. Bet pat pret tiem ir progress salīdzinot ar iepriekšējiem treneriem.

Ticu, ka varētu atrast treneri, kas spētu labāk motivēt un izspiest ko vairāk. Bet augstāk par C līgu ar šo sastāvu netiks neviens. Tagad izlase progresē, lēni, bet tomēr progresē. Tad vai ir jēga tagad riskēt ar citu treneri, kas ļoti iespējams būs tik pat traģisks, kā tie, kas bija pirms Daiņa?

  +1 [+] [-]

, 2023-07-04 18:06, pirms gada
PatiesiObjektivais rakstīja: Ošs nospēlēja stabili savas spēles un dod vēl iespēju tālajiem autiem uzbrukumā. Uzskatu, ka pilnībā attaisnoja savu vietu izlasē. Par Stugli gan nezinu, kā attaisnot. Bet ja man prasa, ko likt vietā, tad arī nav īsti atbildes. Kurš Tavuprāt spētu kaut cik pavilkt izlases līmeni? Balodis pēc drausmīgās debijas nākamās spēles nospēlēja cienījami ar minimālām kļūdām. Bet kas tālāk ir rindā uz centra aizsarga vietu? Īsti neviens nenāk prātā.

Domāju, ka atšķirība ir tajā, ka top izlases vienkārši negatavojas pret Latviju, jo zina, ka uzvarēs tikai ar spēlētāju kvalitātes pārākumu. Mazās vairāk sagatavojas un līdz ar to Latvijas spēles plāns tiek vairāk jaukts. Bet pat pret tiem ir progress salīdzinot ar iepriekšējiem treneriem.

Ticu, ka varētu atrast treneri, kas spētu labāk motivēt un izspiest ko vairāk. Bet augstāk par C līgu ar šo sastāvu netiks neviens. Tagad izlase progresē, lēni, bet tomēr progresē. Tad vai ir jēga tagad riskēt ar citu treneri, kas ļoti iespējams būs tik pat traģisks, kā tie, kas bija pirms Daiņa?
Šajā mirklī nevaru pateikt automātā labāku, kā Stuglis, bet. Ja pats Dainis ir pirms cikla pateicis, ka šis cikls ir ar domu par C-līgu. Tad, kāda jēga ņemt līdzi nosacītu veterānu, kas klubā rezervē, izlasē īsti nekad nav bijis topā. Labāk tā vietā rotē jaunos aizsargus 18-21 gada vecumā. Dod iespēju, paskaties kaujas apstākļos pa 10 minūtēm, klātienē treniņos izlasē nevis tikai klubā. Pareizi tu pateici par Balodi - sāka traģiski pēc tam saņēmās. Ja jau treneris pats vārdos šo nosauc par otršķirīgu ciklu, kāpēc nedot iespēju vēl, kādam ar kaut teorētisku potenciālu? Kāpēc, tā vietā nevar paņemt Vientiesi, Reingolcu? Gados jaunāki, ikdienā spēlē un dara grūtāku darbu, kā jādara Stuglim - jātur defs vājām komandām. Pirms sezonas teiktu arī Sliedi, bet viņam pagaidām galīgi vāja sezona.

  +2 [+] [-]

, 2023-07-04 18:13, pirms gada
Un runājot par Ošu, kas izkonkurējis Jagodinski - arī šodien rezervē.

     [+] [-]

, 2023-07-04 18:16, pirms gada
.... ';

  -1 [+] [-]

, 2023-07-04 18:17, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Šajā mirklī nevaru pateikt automātā labāku, kā Stuglis, bet. Ja pats Dainis ir pirms cikla pateicis, ka šis cikls ir ar domu par C-līgu. Tad, kāda jēga ņemt līdzi nosacītu veterānu, kas klubā rezervē, izlasē īsti nekad nav bijis topā. Labāk tā vietā rotē jaunos aizsargus 18-21 gada vecumā. Dod iespēju, paskaties kaujas apstākļos pa 10 minūtēm, klātienē treniņos izlasē nevis tikai klubā. Pareizi tu pateici par Balodi - sāka traģiski pēc tam saņēmās. Ja jau treneris pats vārdos šo nosauc par otršķirīgu ciklu, kāpēc nedot iespēju vēl, kādam ar kaut teorētisku potenciālu? Kāpēc, tā vietā nevar paņemt Vientiesi, Reingolcu? Gados jaunāki, ikdienā spēlē un dara grūtāku darbu, kā jādara Stuglim - jātur defs vājām komandām. Pirms sezonas teiktu arī Sliedi, bet viņam pagaidām galīgi vāja sezona.
Piekrītu, ka tie izteikumi par kvalifikācijas ciklu bija dīvaini un dumji, bet pilnīgas avantūras arī nebūtu labi. Neviens negribētu skatīties spēles, kur jaunos sagrauj. Un šie nosauktie, cik atceros tiek saukti arī uz U21 izlasi. Ja izvēlās saukt uz lielo izlasi, tad jābūt garantijai, ka arī spēlēs, bet tas pārāk riskanti šķiet.

Šobrīd vienīgie nopietnie pārmetumi sastāva izvēlē ir ar Ošu un Stugli. Vai tas nav daudz labāk nekā iepriekšējiem treneriem, kur pus sastāvs bija apšaubāms?

  -1 [+] [-]

, 2023-07-04 18:18, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Un runājot par Ošu, kas izkonkurējis Jagodinski - arī šodien rezervē.
Taupa eirokausiem, vecs tomēr.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-04 18:28, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Par kādiem nopelniem izlasē šobrīd tiek ņemti, piemēram, Ošs un Stuglis, kas klubā ir rezervisti?
Par izraidīšanu pilnīgi piekrītu - ja var tā nokosties, ka netiec līdz lidenei - sēdi mājās. Tiesa neatbalstu Daiņa divkosību, kas pēc skandāla skaidri pateica - ja nepaņemšu visus jautājumus man. Nepaņēma un atkal ne uz vienu jautājumu neatbild.
Un par pašu spēli. No pēdējām 5 oficiālajām spēlēm par labām var nosaukt 2. Ar Tur un Vel. Spēles ar Arm, Mol un And bija viss kā pirms 3-4 gadiem. Turklāt, ja Dainis neprata motivēt pret Mol un And - tas ir ļoti liels akmens viņa dārziņā. Uzvaras šajās spēlēs būtu ļāvušas uzvarēt D līgu un teorijā cerēt uz vietu čempī + augstāku vietu grozos uz šo kvali, tātad teorijā ņemamākus pretiniekus. Ja treneris nespēj motivēt - tātad viņš neizdara savu darbu līdz galam.
Turpinot par oficiālām spēlēm. Ir bēdīga tendence - pret nosacīti top komandām spēlējam smuki. Pret savu kalibru vai nedaudz zemākām, vai nedaudz jaudīgākām - spēle pazūd. Atkal stāsts par to, ka treneris neprot no komandas izspiest maksimumu, jo loģiskāk būtu otrādi - savu "līmenim" sitamies un kožam, pret stiprajiem - kā sanāks. Arī C līgā, kas Dainim ir prioritārs, būs mazāk grandu un vairāk to, kas ir nedaudz virs mums vai turpat kur mēs. Tad gatavoties 6 bezzobainām a' la Armēnija spēlēm?
EURO 2024 atlases grozi bija pēc Naciju līgā sasniegtā, bet Latvijas gadījumā uzvara D līgā neko nemainītu. Atrastos tajā pašā 5.grozā.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-04 18:31, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Šajā mirklī nevaru pateikt automātā labāku, kā Stuglis, bet. Ja pats Dainis ir pirms cikla pateicis, ka šis cikls ir ar domu par C-līgu. Tad, kāda jēga ņemt līdzi nosacītu veterānu, kas klubā rezervē, izlasē īsti nekad nav bijis topā. Labāk tā vietā rotē jaunos aizsargus 18-21 gada vecumā. Dod iespēju, paskaties kaujas apstākļos pa 10 minūtēm, klātienē treniņos izlasē nevis tikai klubā. Pareizi tu pateici par Balodi - sāka traģiski pēc tam saņēmās. Ja jau treneris pats vārdos šo nosauc par otršķirīgu ciklu, kāpēc nedot iespēju vēl, kādam ar kaut teorētisku potenciālu? Kāpēc, tā vietā nevar paņemt Vientiesi, Reingolcu? Gados jaunāki, ikdienā spēlē un dara grūtāku darbu, kā jādara Stuglim - jātur defs vājām komandām. Pirms sezonas teiktu arī Sliedi, bet viņam pagaidām galīgi vāja sezona.
Futbola izlase nav NBA klubs, kurš "tanko" un iet uz draftu.
Jaunajiem pašiem ir jāparāda, ka viņi ir izlases līmenis.

Ir jau interesanti kadri arī Virslīgā- piemēram Vapne, kurš 19 gados ļoti cienījami izskatās!(flashscore ir to atzīmējis)!

     [+] [-]

, 2023-07-04 18:42, pirms gada
PatiesiObjektivais rakstīja: Taupa eirokausiem, vecs tomēr.
Jagodinskis ir tikpat vecs, kā Ošs

  +1 [+] [-]

, 2023-07-04 18:45, pirms gada
datmons rakstīja: Futbola izlase nav NBA klubs, kurš "tanko" un iet uz draftu.
Jaunajiem pašiem ir jāparāda, ka viņi ir izlases līmenis.

Ir jau interesanti kadri arī Virslīgā- piemēram Vapne, kurš 19 gados ļoti cienījami izskatās!(flashscore ir to atzīmējis)!
Es nerunāju par tankošanu. Es runāju par to, ka ja treneris pats savā intervijā ir norādījis, ka svarīgākais ir nākamais turnīrs, tad, kāda jēga uz šo turnīru saukt džeku, kas klubā nespēlē un izlasē arī nekad nav bijis starp līderiem. Meklē, iespēlē džekus nākamajam "svarīgākajam" ciklam. Aptuveni, kā tas bija basketā pēc tagad vai nekad. Iemesli citi, bet arī - noārdīja vienu izlasi, noziedoja vienu ciklu un pēc tam jau nāca ārā rezultāts.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-04 18:52, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Es nerunāju par tankošanu. Es runāju par to, ka ja treneris pats savā intervijā ir norādījis, ka svarīgākais ir nākamais turnīrs, tad, kāda jēga uz šo turnīru saukt džeku, kas klubā nespēlē un izlasē arī nekad nav bijis starp līderiem. Meklē, iespēlē džekus nākamajam "svarīgākajam" ciklam. Aptuveni, kā tas bija basketā pēc tagad vai nekad. Iemesli citi, bet arī - noārdīja vienu izlasi, noziedoja vienu ciklu un pēc tam jau nāca ārā rezultāts.
Redzi jaunos spēlētājus, kurus iemetot šajā līmenī, tad viņi būs gatavi uzvarēt C līgu?

     [+] [-]

, 2023-07-04 18:56, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Es nerunāju par tankošanu. Es runāju par to, ka ja treneris pats savā intervijā ir norādījis, ka svarīgākais ir nākamais turnīrs, tad, kāda jēga uz šo turnīru saukt džeku, kas klubā nespēlē un izlasē arī nekad nav bijis starp līderiem. Meklē, iespēlē džekus nākamajam "svarīgākajam" ciklam. Aptuveni, kā tas bija basketā pēc tagad vai nekad. Iemesli citi, bet arī - noārdīja vienu izlasi, noziedoja vienu ciklu un pēc tam jau nāca ārā rezultāts.
Ja par basketbolu, tad pat nenācās ziedot vienu finālturnīru, jo jau pēc kvalifikācijas beigām tika paziņots par finalturnira paplašināšanu no 16 uz 24 izlasēm. Jā, zaudējam visas 5 spēles, bet vairāki spēlētāji, kuri vēl spēlē vai nesen spēlēja izlasē, guva ļoti vērtīgu pieredzi.

     [+] [-]

, 2023-07-04 18:59, pirms gada
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ja par basketbolu, tad pat nenācās ziedot vienu finālturnīru, jo jau pēc kvalifikācijas beigām tika paziņots par finalturnira paplašināšanu no 16 uz 24 izlasēm. Jā, zaudējam visas 5 spēles, bet vairāki spēlētāji, kuri vēl spēlē vai nesen spēlēja izlasē, guva ļoti vērtīgu pieredzi.
Jā, bija, tā. Taču par to uzzināja tikai tad, kad pa vecam likās, ka kvalis norakts. Līdz ar to, ja nebūtu negaidītu lēmumu būtu norakts cikls ar ko rēķinājās gan LBS, gan Bagatskis.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-04 19:03, pirms gada
datmons rakstīja: Redzi jaunos spēlētājus, kurus iemetot šajā līmenī, tad viņi būs gatavi uzvarēt C līgu?
Iepriekš nosaucu vairākus jaunos, kam būtu vērtīgāk doties uz spēlēm kaut vai kā rezervistiem, kā Stuglim. C līgu neuzvarēs ne ar Stugli, Ošu, ne ar esošajām rezervēm. Taču vadoties no trenera izteikumiem, ja šobrīd mērķis ir gatavoties C līgai - tad, kāda jēga vazāt līdzi tos, kas klubā nespēlē? Ok, pieņemsim Ošs izlasē vēl kaut ko spēj parādīt, tāli auti, nosacīti cementē aizsardzības centru. Krollis ir jauns un mēģinam palīdzēt nesalūst. Ikaunieks? Kāda jēga bija raustīt tikko pēc traumas? Un, kāda jēga ciklā ar domām par nākotni ņemt rezervē Stugli - džeku, kas klubā rezervē un nav arī izlases stabila vērtība? Ciklā ar domām par nākotni šādu pozīciju krietni vērtīgāk ir atdot jaunajam, lai sajūt atmosfēru treniņos, izlaist kaut uz tām 5-10 minūtēm, lai saprot, kā tas ir spēlēt 20-30 tūkstošu stadionā nevis vizināt līdzi pusveterānu, kas tāpat nespēlē.

     [+] [-]

, 2023-07-04 19:09, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Iepriekš nosaucu vairākus jaunos, kam būtu vērtīgāk doties uz spēlēm kaut vai kā rezervistiem, kā Stuglim. C līgu neuzvarēs ne ar Stugli, Ošu, ne ar esošajām rezervēm. Taču vadoties no trenera izteikumiem, ja šobrīd mērķis ir gatavoties C līgai - tad, kāda jēga vazāt līdzi tos, kas klubā nespēlē? Ok, pieņemsim Ošs izlasē vēl kaut ko spēj parādīt, tāli auti, nosacīti cementē aizsardzības centru. Krollis ir jauns un mēģinam palīdzēt nesalūst. Ikaunieks? Kāda jēga bija raustīt tikko pēc traumas? Un, kāda jēga ciklā ar domām par nākotni ņemt rezervē Stugli - džeku, kas klubā rezervē un nav arī izlases stabila vērtība? Ciklā ar domām par nākotni šādu pozīciju krietni vērtīgāk ir atdot jaunajam, lai sajūt atmosfēru treniņos, izlaist kaut uz tām 5-10 minūtēm, lai saprot, kā tas ir spēlēt 20-30 tūkstošu stadionā nevis vizināt līdzi pusveterānu, kas tāpat nespēlē.
Jaunie spēlē u21 sastāvā!
Vai jauno ir labāk turēt rezervē un uzlaist uz dažām minūtēm vai labāk, lai spēlē 90 minūtes u21 sastāvā?

  +1 [+] [-]

, 2023-07-04 19:18, pirms gada
datmons rakstīja: Jaunie spēlē u21 sastāvā!
Vai jauno ir labāk turēt rezervē un uzlaist uz dažām minūtēm vai labāk, lai spēlē 90 minūtes u21 sastāvā?
Situācijā, kad tu esi pateicis, ka tu spēlē ar domu par nākamo ciklu - labāk tās 10 minūtes lielajā izlasē, jo tu dabū apbružaties, jau esi sapratis galvenā trenera spēles zīmējumu, plānu utt. Jebkurš no manis nosauktajiem jaunajiem ikdienā spēlē klubā pamatsastāvā. Savukārt, ja mērķis ir būvēt izlasi ar nākotni tur nu nekādīgi neiederās veterāni, kas nespēlē ne klubā, ne izlasē.

     [+] [-]

, 2023-07-04 19:27, pirms gada
Virsraksts fascinē

     [+] [-]

, 2023-07-04 19:28, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Situācijā, kad tu esi pateicis, ka tu spēlē ar domu par nākamo ciklu - labāk tās 10 minūtes lielajā izlasē, jo tu dabū apbružaties, jau esi sapratis galvenā trenera spēles zīmējumu, plānu utt. Jebkurš no manis nosauktajiem jaunajiem ikdienā spēlē klubā pamatsastāvā. Savukārt, ja mērķis ir būvēt izlasi ar nākotni tur nu nekādīgi neiederās veterāni, kas nespēlē ne klubā, ne izlasē.
Uzskati, ka ieliksi u21 spēlētājus izlasē un viņi sāks dot pienesumu uz papīra pret spēcīgākām izlasēm?

Septembrī Latvijas u21 izlase spēlēs pret Itālijas u21!

Vai tad labāk nav spēlēt 90 minūtes pret Itālijas u21 izlasi, ne dažas minūtes vai sēdēt rezervē- nac.izlasē!

Mans viedoklis, ka nav tie u21 rezultāti tik spoži, lai uzskatītu, ka šie spēlētāji varētu dot lielu pienesumu!(uzreiz ielecot)!

U21 spēlēs mājās pret Itāliju un izbraukumā pret Norvēģiju!
Teicama iespēja parādīt sevi, ne sēdēt rezervē!

  +1 [+] [-]

, 2023-07-04 19:34, pirms gada
Kamēr spēlētāji nevarēs precīzi saspēlēties,vairāk kā 2 piespēlēm,tikmēr nekas neuzlabosies!Ko spēlētāji dara treniņos?Vairākus gadus spēlējot un nevar vairāk kā 2 precīzas piespēles iedot,tad jājautā,ko viņi dara futbola laukumā?

  +1 [+] [-]

, 2023-07-04 19:36, pirms gada
datmons rakstīja: Uzskati, ka ieliksi u21 spēlētājus izlasē un viņi sāks dot pienesumu uz papīra pret spēcīgākām izlasēm?

Septembrī Latvijas u21 izlase spēlēs pret Itālijas u21!

Vai tad labāk nav spēlēt 90 minūtes pret Itālijas u21 izlasi, ne dažas minūtes vai sēdēt rezervē- nac.izlasē!

Mans viedoklis, ka nav tie u21 rezultāti tik spoži, lai uzskatītu, ka šie spēlētāji varētu dot lielu pienesumu!(uzreiz ielecot)!

U21 spēlēs mājās pret Itāliju un izbraukumā pret Norvēģiju!
Teicama iespēja parādīt sevi, ne sēdēt rezervē!
Bet es jau nerunāju par momentānu pienesumu. Es runāju tieši par to, ka ja mērķis ir gatavoties C līgai - tātad turnīram pēc gada, tad gatavoties tagad, nevis tieši pēc tā gada, izmest vecos krabjos un iemest jaunos. Lai jaunie pakāpeniski gatavojas ar lielo izlasi visu šo ciklu. Tāpēc arī pieminēju basketu, kur tieši šādi arī izdarīja. Noziedoja ciklu, lai ilgtermiņā iegūtu. Šeit vārdos ziedo, darbos viss kā parasti.
1 2 44 komentāri