Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Daži spēlētāji iespēju izmantoja"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Starkovs: "Daži spēlētāji iespēju izmantoja"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Kāds šodien nospēlēja labāk, kāds - ne tik labi. Kaut kādus vērtējumus izdarīt nav padomā, jo tā bija tikai treniņspēle. Tomēr daži spēlētāji savu iespēju izmantoja," pēc šodienas divpusējās izlases treniņspēles pārdomās dalījās Latvijas valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Pēc šodienas Latvijas futbola izlases divpusējās treniņspēles, kurā nominālais pamatsastāvs ar 3:0 pārspēja rezervistus, domās par divām ar izlases futbolistiem kopā pavadītajām dienām dalījās valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs:

"Šī divu dienu gatavošanās, kuru kopā ar treneriem izlēmām sarīkot, bija ļoti vērtīga. Nolēmām uzaicināt ne tikai izlases dalībniekus, bet arī jaunos futbolistus, kuri labi spēlē čempionātā. Šīs pāris dienas - vakardienas treniņš un šodienas spēle - daudz deva gan mums, gan jo īpaši pašiem spēlētājiem. Kāds šodien nospēlēja labāk, kāds - ne tik labi. Izdarīsim secinājumus, taču tie nebūs tālejoši. Kaut kādus vērtējumus izdarīt nav padomā, jo tā bija tikai treniņspēle. Būs jāskatās uz situāciju, kāda tā būs pēc pāris mēnešiem. Tomēr daži spēlētāji savu iespēju izmantoja.

Ja runājam individuāli par kādu, tad labi izskatījās Genādijs Soloņicins, lai arī klubā viņš netiek pie lielas spēļu prakses. Cik zinu, viņš tagad grasās doties uz pārbaudi uz citu klubu - domāju, ka tas ir pareizais solis, jo futbolists ir labs un ar potenciālu, izlasei vajadzīgs. Viņam jāatrod klubs, kurā tiks dots spēles laiks. Astafjevs šodien guva nepieciešamo praksi ar izlases līmeņa spēlētājiem, jo klubā viņam blakus darbojas zemāka līmeņa futbolisti. Manā skatījumā šodien labi izskatījās [Maksims] Rafaļskis. Arī [Aleksejs] Višņakovs."

Uz jautājumu, kādēļ izsaukts netika Latvijas čempionātā veiksmīgi spēlējošais "Skonto" uzbrucējs Ivans Lukjanovs, Starkovs, kā vienmēr, bija diplomātisks: "Uzvārdus tā varētu nosaukt vēl un vēl, taču izsaucu tos, kurus vēlējos."

Starkovs arī atzina, ka izlase kopīgi ne tikai trenējās un spēlēja, bet arī skatījusies dažādus video: "Sagatavoti bija dažādi ieraksti. Gan Latvijas izlases spēles, kurās analizējām, gan arī ne ar futbolu saistīti video, kuri vairāk ir motivējoši. Gan ar humora, gan bez tā pieskaņas, taču tā jau ir slēgtā informācija. Ir arī videorullīši ar Rīgas un Latvijas skatiem, jo spēlētājiem taču jāzina, kādu valsti pārstāvam un kam spēlējam!"

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: NANI27

  +5 [+] [-]

, 2009-06-04 16:12, pirms 15 gadiem
Ir arī videorullīši ar Rīgas un Latvijas skatiem, jo spēlētājiem taču jāzina, kādu valsti pārstāvam un kam spēlējam!"
vot tas ir pi@dec.pēc tāda teikuma varētu padomāt ka viņš kadu klubu trenē ar leģionāriem

  +6 [+] [-]

, 2009-06-04 16:32, pirms 15 gadiem
Ndeki rakstīja: Ir arī videorullīši ar Rīgas un Latvijas skatiem, jo spēlētājiem taču jāzina, kādu valsti pārstāvam un kam spēlējam!"
vot tas ir pi@dec.pēc tāda teikuma varētu padomāt ka viņš kadu klubu trenē ar leģionāriem
Varbuut tā ir reakcija uz to, ka savulaik viens no izlases ieradies uz treniņu kādas kaimiņvalsts treniņtērpā?

  +2 [+] [-]

, 2009-06-04 16:50, pirms 15 gadiem
Rafaļskis arī LM sastāvā šogad izskatās ļoti solīdi, varētu būt nākamais izlases debitants oficiālā spēlē.

     [+] [-]

, 2009-06-04 20:15, pirms 15 gadiem
Liekas, ka Starkovs ir izredzētais treneris LV izlasei. Prieks, ka tāds strādā ar mūsējiem. Kā jau esmu teicis - viņš zina, ko dara. Domāju, viņam var uzticēties, jo izklausās, ka viņš savus lēmumus un secinājumus pieņem pēc kārtīgas apsvēršanas. Pretstatus nesaukšu - gan jau paši zināt, kuri tie ir.