Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

U19 izlase Baltijas kausā gūst četrus vārtus pret igauņiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

U19 izlase Baltijas kausā gūst četrus vārtus pret igauņiem
Roberts Uldriķis (no kreisās) ar partneriem
Foto: Granatkin.com

Baltijas kausa izcīņu ar uzvaru sākusi Latvijas U19 valstsvienība, kas savā laukumā ar 4:2 pieveica Igaunijas vienaudžus. Panākuma pamati tika ielikti pirmajā puslaikā, gūstot trīs bezatbildes vārtus.

Lai izvirzītos vadībā, Latvijas izlasei bija nepieciešamas tikai septiņas minūtes, kad centrējumu no kreisās malas veiksmīgi apstrādāja un rezultatīvu sitienu tuvajā stūrī izdarīja igauņu aizsargu nepieskatītais Marks Kurtišs. Laukuma saimnieki izskatījās daudz pārāki, un pēc padzeršanās pauzes izdevās dubultot pārsvaru.

Ja pēc Alekseja Davidenkova sitiena sāncenšus glāba vārtsargs un stabs, tad 26. minūtē Roberts Uldriķis pie 11 metru soda sitiena atzīmes sagaidīja partnera piespēli un bez lielām grūtībām panāca 2:0. Igaunijas valstsvienības aizsardzība turpināja brukt, un pēc Uldriķa reida pa kreiso malu piespēli sagaidīja Kurtišs, kurš viegli sita tālajā stūrī un palielināja pārsvaru līdz trim vārtiem.

Igauņi pirmo sitienu vārtu rāmi izdarīja tikai 44. minūtē, turklāt no tālas distances, tomēr otrajā puslaikā viņiem izdevās pietuvoties līdz minimumam, tiekot pie diviem sitieniem soda laukuma robežās. Pirmais bija pēc ilgstošas kombinācijas un piespēles no kreisās malas, kad bumbu savos vārtos neveiksmīgi raidīja latviešu kapteinis Daniels Balodis, kurš centās pārtvert piespēli, bet otros vārtus sāncenši iesita, kad Latvijas aizsargi nepaspēja atgriezties pozīcijās.

Jānis Grīnbergs, kurš pirms igauņu pirmajiem vārtiem izniekoja pirmo, bet pirms pretinieku otrajiem vārtiem - otro momentu, noslēgumā no kreisās malas izdarīja centrējumu ar labās kājas ārmalu. Viltīgi lidojošo bumbu garām palaida igauņu aizsargs, bet īstajā laikā un vietā atradās Uldriķis - sitiens tālajā stūrī un Latvijas U19 izlases panākums ar 4:2 cīņā pret ziemeļu kaimiņiem.

Dienas pirmajā mačā Somijas un Lietuvas U19 izlases cīnījās neizšķirti 2:2. Somi izlīdzinājumu panāca kompensācijas laikā, kad tika realizēts 11 metru soda sitiens.

Nākamo spēli mūsējie aizvadīs rīt, pulksten 17:00 Jūrmalā tiekoties ar Lietuvas vienaudžiem. Savukārt četras stundas agrāk laukumā dosies Igaunijas un Somijas U19 komandas.

Latvijas U19 - Igaunijas U19 4:2 (3:0)

Vārti: Kurtišs 8' 41' Uldriķis 27' 75' - Balodis 50' (savos vārtos) Sorga 60'
Latvijas sastāvs: Matrevics, Balodis, Liepa, Soloveičiks, Grīnbergs, Jankovskis, Kurtišs (Morozs 84'), Uldriķis, Petuhovs, Roderts, Davidenkovs (Hvoiņickis 64').

  +2 [+] [-]

, 2016-06-02 19:40, pirms 8 gadiem
Īstenībā milzīgs prieks, ka visas izlases rāda ļoti labus rezutlātus

  -1 [+] [-]

, 2016-06-02 20:02, pirms 8 gadiem
Laba paaudze. No šīs izlases vairāki var izaugt par augsta līmeņa spēlētājiem

  +2 [+] [-]

, 2016-06-02 20:44, pirms 8 gadiem
Šodien gribētu īpaši uzslavēt jau labi zināmo Kristapu Liepu (augsts precīzo piespēļu procents) un pagaidām mazāk zināmo Maksimu Petuhovu (par spīti tveicei regulāri - un sakarīgi - iesaistījās pa savu malu uzbrukumos, vagoja kā atspole un tomēr pat spēles beigās, atšķirībā no daža laba cita, nerādīja ārējas pārguruma pazīmes).
Milzīgs jautājums, kā viņi pagūs atgūties, ja nākamā spēle jau rīt piecos (rītdienas pretiniekiem lietuviešiem gan tikai pāris stundu vairāk priekš atpūtas). Tas - šāds spēļu grafiks - gan ir tipiski šādiem jauniešu turnīriem, taču ne jau vienmēr spēļu dienās tiek uzstādīti karstuma rekordi.